Karadeniz Pet

Kuşu Yıkamak

mamsme

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
25
Tepkime puanı
2
Merhaba, kuşumu alalı iki ay olacak aldığımdan beri hiç yıkamadım kendisi de yıkanmaya yanaşmadı. Şimdi kuşumu yıkamak istiyorum çünkü kokmaya başladı. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum? Ve bu havalarda yıkanması sıkıntı oluşturur mu? Teşekkürler.
 
Merhaba, kuşumu alalı iki ay olacak aldığımdan beri hiç yıkamadım kendisi de yıkanmaya yanaşmadı. Şimdi kuşumu yıkamak istiyorum çünkü kokmaya başladı. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum? Ve bu havalarda yıkanması sıkıntı oluşturur mu? Teşekkürler.
Kus yikanilmaz isterse kendi yikanir takarsiniz banyolugu yaz donemi spreyle sıkabilirsiniz suyu
 
Bu yaziyi okuduktan sonra bizim yaramazi seyrediyordum. Bi baktım suluguna gagasını sokuyor vücudunuda sokmaya çalışıyor. Yıkanmak istiyor sanırım. Yıkanması için banyolugumuz da yok ama biraz daha takip edip eğer sürekli yaparsa almak lazım sanırım....
 
Benim kusun yikanmayi sevmiyor temiz bir sprey sisesine ilik su ve birkac damla elma sirkesi koyuyorum tuylerinin tamami islanincaya kadar spreyliyorum tertemiz oluyor banyo yaptiracaginiz zaman ve sonrasinda oda da cam acik olmasin cereyanda kalmasin ve oda cok soguk olmasin bkz 20 derece ve ustu ... Misler gibi olur benimkini her carsamba yikarim hic kokmaz tertemiz :)
 
Bebek şampuanıyla yıkayanlar duymuştum sadece su yeterli oluyor öyleyse. Eğer kendisi yıkanmazsa spreylemeyi deneyeceğim. Sonrasında kurutmak gerek mi peki?
 
Sadece su kokusunu almaz.Banyo suyuna 5-6 damla elma sirkesi damlatın.Hem dış parazite karşı korur hem kokusunu alır hem de tüylerini parlatır elma sirkesi.Yalnız ben olsam en azından Mart ayına kadar beklerd,m.Ya da yıkadığınız taktirde evde ısıtıcıyı çalıştırın ve kuşu kafesine kaldırın.Hatta kafesin üstünü de örtün.İyice kuruduğundan emin olun.
Benimkisi banyoluğunda yıkanır,sonra ben onu kucuk bi havluya sararım 5 dk.Böylece fazla suyu emdirmiş olurum.Ardından kuruması içn kafesine kaldırırım.Bu şekilde yapabilirsiniz ama asla fön makinesi falan kullanmayın.Cereyan etkisi yapar.
 
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Mart ayını bekleyip söylediğiniz yöntemleri uygulayacağım.
 
Sakin sakin bebek sampuaniyla falan yikamayin elma sirkesi az miktarda yeterli olur evde kaloriferler yaniyorsa ve ortam uygunsa simdi de yikayabilirsiniz kuruyana kadar ortam sicak olsun yeter ben aralikta bile yikadim ev sicakti ama, bir de bence havluyla kurutmaya gerek yok kendisi sirkelenip tuylerini duzenliyor sorun olmuyor
 

Benzer konular

Geri
Üst