Kuşum Bir Şeyi Çağırıyormuş Gibi Ötüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Y94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y94

Emektar Üye
Merhabalar, bir dişi ve bir erkek muhabbet kuşum var. Dişi kuşum evde daha önce bulunuyordu erkekten. Bana alışık olan dişi kuşum. Fakat şöyle bir sorun var ; dişi kuşum eş almadan bir şeyi çağırıyormuş gibi ötüyordu, eş aldık düzeldi. Bu şekilde öttüğünü bir daha görmedik. Ama son 2-3 gündür yine bu şekilde eskisi kadar sık olmasa da ötmeye başladı. Ara sıra yuvalığının içine doğru başka bir şekilde ötüyor. Ne yapmam lazım, bu bir sorun mu ?

Dışarı çıkmak isterken ki sinirli ötüşünü yapıyor yuvalığın içine. Bu arada eşiyle çok iyi anlaşıyorlar bir sıkıntıları yok :)
Yuvalığın içinde çok vakit geçiriyor fakat ben bunu yuvalığı yeni taktığım için meraktan dolayı yaptığını düşünüyorum. Yumurta olabilir mi acaba yoksa meraktan mı ?

bemım kusumda öyle genellıkle sabahları yapıyor bırını cagırır gıbı arkadasın dedıgı gıbı erkek cınsıyetı benımkının.acaba es mı ısdıyor olabılır...
Benimkinin eşi var, alınca geçmişti böyle ötüşü ama geri geldi.

Sesi videoya atar mısınız?
Sık yapmadığı için yaptığı bir an bulamadım o yüzden çekemedim. Ama şuan ötmüyor o şekilde. Bu arada ses ıslık gibi 1 saniye süren uzun bi ötüş. Kısa kısa ötmüyor. Ama sabah yapıyordu şuan yapmıyor.

Geri