2 tane erkek Muhabbet kuşum var kendi hallerinde bırakmıştım biz diğer odadaydık. Bir tanesi tuvalette su dolu kovaya atlamış, hiç bir zaman böyle bir şey yapmazdı, oyun oynamak istedi sanırım bir gün öncesinde oynamıştım çünkü. Neyse biz bunu diğer odada olduğumuz için tuvalete gidene kadar hiç bir şekilde görmedik. Ne kadar kaldı suda bilmiyorum ama çıkarıdğımızda durumu çok kötüydü ayaklarını kasıyordu, burnundan sular çıkıyordu, değişik sesler çıkarıyordu. Kursağında su varsa çıksın diye masaj yaptım, havluya sardım, burnundaki suyu kendi imkanlarımla temizledim, gözleri açıktı parmağımı sıkı sıkı tutuyordu ama bakışları yorgunluktan olsa gerek kapanıyordu bazen korkup veterinere gittik. Veterinerin uzmanlığı kuşlar üstüne yoktu belli ki bakışları cnalı sorun yok dedi gönderdi, akciğerleri bile dinlemedi. Olay üstünden yaklaşık 10 saat geçti, ilk başta dakikadakş soluk sayısı 100e yakındı, şu an normal sınırlarda, ötmeye başladı, kıs mesafelere uçtu eskisi kadar olmasa da iyi, fakat nefes alırken kuyruğu da oynuyor. İnternette solunum hastalıklarına işaret ettiğini gördüm. Ben şu an kuşalrımı sadece kuş yemiyle çok nadir sebze meyve yiyorlar. Bu durumdaki bir kuşun beslenmesi, alması gereken vitaminler, tedaviler ve bakımlar nelerdir?? Bilgisi olan varsa dönerseniz çok mutlu olurum