Kuşum gücünü kaybetti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Madcapes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Madcapes

Yeni Üye
Muhabbet kuşum jumbo erkek 2 yaşında
İlk bir tüy dökme dönemine girdi tam uçamamaya başladı bitkin düştü doğal olarak sonra dönemini bitirdi ve uçmaya başladı çok zaman geçmeden tekrar bir tüy dökmeye başladı ama bu sefer göğsünde ve kafasında tüyler kabarmaya başladı şöyle:
(Kuşun boyutu kafasındaki tüyler vs. Büyüdü bayağı)
Bu düzeldi sonradan belli bir zaman sonra ishal oldu ve şu anda uzak mesafe uçamıyor bazen morali gidiyor sonra geri geliyor kakası şu anda böyle

Ekstra olarak uyurken hıp hıp bir ses çıkartıyor çok sesli değil ama yaklaşınca duyuluyor nefes alma sesini sesli duyabiliyorum ama bu geldiğinden beri böyle kuş ilk güzel bakılmamıştı bana sonradan geldi şimdi ne yapsam emin olamadım?

Kuş kaç gram ağırlığında? Beslenme programını detaylı yazar mısınız yem içeriği,yem ve su harici verilen şeyler varsa onlar ve miktarı,takviyeler ve ne sıklıkla ne dozajda verildiği markaları ile beraber yazın.
Kuşun dışkısı iyi değil,karaciğer sorunu olma ihtimali var.
Ayrıca kuşun güncel videosunu paylaşın. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuşta öğürme kusma falan var mı ? Ağızda veya dışkıda kötü koku?

Kuşta karaciğer problemi var maalesef. Kuşun kaç gr olduğunu ve diğer soruları yanıtlayın takviye vs öneririz.

Kuş kaç gram ağırlığında? Beslenme programını detaylı yazar mısınız yem içeriği,yem ve su harici verilen şeyler varsa onlar ve miktarı,takviyeler ve ne sıklıkla ne dozajda verildiği markaları ile beraber yazın.
Ayrıca kuşun güncel videosunu paylaşın. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Hemen Hasas terazi aldım tarttım 45gr geldi.
İlk yavru zamanlarında açık yem ve dal darı yiyiordu o zamanlar da hırıltısı vardı sanırsam. Ben bakmaya başladığımda bado marka yem kullandım içeriği bu şekilde :

Bazen bado bulamadığımda şu markayı aldım en son kullandığım yem de buydu :

Yem hariç küçük parça marul/ maydonoz veriyorum ara ara. Her hangi bir takviyem yok Kuşta öğürme veya kusma yok
Bu sabahtan akşama kadar olan dışkının en güncel hali
Ağızda veya dışkıda koku almadım
Kuşun videosu

Aşırı halsiz değil ama normalden daha az oyun oynuyor çok endişeliyim

Kuşunuzun daha fazla kilo almasına izin vermeyin,her gün yeşillik verin örneğin roka,kuzukulağı, tere,biraz marul gibi..
Yem konusuna gelirsek yem değişikliği öyle hemen yapılmamalıdır,kademeli olarak eski yemden yeni yeme geçiş yapılmalıdır.
Profesyonel yem markasına geçin,Versele Laga olabilir. Veyahut Garden mix pembe şerit yem alın ve sabit olarak öyle devam ediniz. Başka markaya geçmeyin.
Takviye mutlaka olmalı. Multivitamin ve probiyotik,karaciğer koruma temin etmelisiniz. Dal darı falan vermeyin. Mineral alması için de takviye olmalı.
Probiyotik olarak Kanatlı oil prozim probiyotik alınabilir.
Karaciğer koruma olarak Powerchol alınabikir. Bütçe yoksa Röhnfried markasına ait ürünler alınabilir bölünmüş olarak.
Karadenizpet.com dan Röhnfried ürünlerine ulaşabilirsiniz.
Selçuk bey de konunuza baksın,almanızı istediği şeyler olabilir

Kuşunuzun daha fazla kilo almasına izin vermeyin,her gün yeşillik verin örneğin roka,kuzukulağı, tere,biraz marul gibi..
Yem konusuna gelirsek yem değişikliği öyle hemen yapılmamalıdır,kademeli olarak eski yemden yeni yeme geçiş yapılmalıdır.
Profesyonel yem markasına geçin,Versele Laga olabilir. Veyahut Garden mix pembe şerit yem alın ve sabit olarak öyle devam ediniz. Başka markaya geçmeyin.
Takviye mutlaka olmalı. Multivitamin ve probiyotik,karaciğer koruma temin etmelisiniz. Dal darı falan vermeyin. Mineral alması için de takviye olmalı.
Probiyotik olarak Kanatlı oil prozim probiyotik alınabilir.
Karaciğer koruma olarak Powerchol alınabikir. Bütçe yoksa Röhnfried markasına ait ürünler alınabilir bölünmüş olarak.
Karadenizpet.com dan Röhnfried ürünlerine ulaşabilirsiniz.
Selçuk bey de konunuza baksın,almanızı istediği şeyler olabilir
Tamamdır bütçe konusunda sıkıntım yok çok çok teşekkür ediyorum

Powerchol, prozim plus ve vitabol alın mutlaka. Kuşun ağzında koku veya boğazında damağında leke var mı kontrol edin. Umarım bacteriyel bir hastalığı yoktur. Çünkü antibiyotik kullanmaması lazım bu aralar.

Powerchol, prozim plus ve vitabol alın mutlaka. Kuşun ağzında koku veya boğazında damağında leke var mı kontrol edin. Umarım bacteriyel bir hastalığı yoktur. Çünkü antibiyotik kullanmaması lazım bu aralar.
Tekrar kontrol ettim ama bir şey göremedim. Dediğiniz ürünlerin hepsini bir yerde satan bir yer göremedim gün içinde petrol shoplardan temin edeceğim çok teşekkür ediyorum

Kanatlıoil sitesi var ordan temin edebilirsiniz.

Geri