Kuşum hasta mı yoksa yumurtlama belirtileri mi

Tamam hocam teşekkür ederim size ve ilgilenen arkadaşlara yarın tedaviye başlayacağım

Truflican eczanelerde yok bende dediğiniz gibi flucan alıp suyuna kattım tedaviye başladım bilgi amaçlı veterinere de fotoğraf attım soğuk algınlığı üşütmüş dedi antibiyotikli neuvitan diye bir ilaca başlanması lazım dedi , sormak istediğim hem mantar hem antibiyotik kullanmak kuşa zarar verir mi acaba

Truflican eczanelerde yok bende dediğiniz gibi flucan alıp suyuna kattım tedaviye başladım bilgi amaçlı veterinere de fotoğraf attım soğuk algınlığı üşütmüş dedi antibiyotikli neuvitan diye bir ilaca başlanması lazım dedi , sormak istediğim hem mantar hem antibiyotik kullanmak kuşa zarar verir mi acaba
Antibiyotik kullanmayın. Kuşun göğüslü şişmiş veteriner soğuk algınlığı diyorsa hiçbir şey bilmiyordur. Flucan tedavisine devam edin.

Teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi devam edeceğim peki flucan kullandığım suluğa avisol vitaminde koymamın bir sakıncası olur mu?

Gün içerisinde sürekli yuvalık içerisinde uyuyarak geçirdi 2 kez çıkıp yem yiyip su içti, akşamdan beri ise gidip gelip durmadan yem yiyor kursak mantarında iştah kesilmesi olduğunu biliyorum ama iştah açılması da oluyor mu yoksa kuş tokluk hissini mi kaybetti yem yedikçe kursağı yine balon gibi şişti çatlamasın diye yemliğini sabaha kadar çıkarmalı mıyım?

Bir de kafesin tabanına inip orada dolaşmaya başladı sanırım bu pek hayra alamet olmayan bir durum :(

Gördüğüm kadarıyla kuş yem kırmakta zorlanıyor yemliğin altındaki kapta kabuktan çok kırılmamış yem var kuşu nasıl besleyebilirim?

Gördüğüm kadarıyla kuş yem kırmakta zorlanıyor yemliğin altındaki kapta kabuktan çok kırılmamış yem var kuşu nasıl besleyebilirim?
Yemek yemiyorsa elle besleme yapman gerekiyor. Kafese dal darı as. Yumurtanın sarısını biraz su ile karıştır. Çok su koyma mama kıvamında olacak şekilde. Bir kaşık ile yedirmeye çalış. Yemiyosa şırınga ile basarsın videoları var nasıl yapılması gerektiği ile ilgili.

Kafese bu sabah dal darı astım birde mama alıp suyla karıştırarak lapa kıvamında mamalığa koydum mamaya pek ilgi göstermedi , dal darıdan birkaç kez tırtıkladığını gördüm ama ne kadar yiyebildi bilemiyorum yem kıramadığı için erkeği yanına aldım erkek dişiye yem kusuyor ara ara bunlar yeterli olur mu acaba yoksa şırınga ile yumurtayı vermeli miyim kuş bitkin birde ben hırpalamayım dedim yedirmeye çalışarak

Kafese bu sabah dal darı astım birde mama alıp suyla karıştırarak lapa kıvamında mamalığa koydum mamaya pek ilgi göstermedi , dal darıdan birkaç kez tırtıkladığını gördüm ama ne kadar yiyebildi bilemiyorum yem kıramadığı için erkeği yanına aldım erkek dişiye yem kusuyor ara ara bunlar yeterli olur mu acaba yoksa şırınga ile yumurtayı vermeli miyim kuş bitkin birde ben hırpalamayım dedim yedirmeye çalışarak
Kuş mutlaka yemeli. Yemek yemezse güçten düşer. Şırınga ile nasış verileceğini araştırıp yedirin. İlaç kafeste kaç saat duruyor?

Şimdi silikon damlalık ile dediğiniz gibi yumurta sarısını az su ile seyreltip 2 kez verdim aralıklarla vermeye devam edeceğim ilaçlı suyu günlük değiştiriyorum 24 saat kadar tuttum kafeste

IMG_7538.JPG

Bugün biraz ishal gibi tedaviye devam ediyorum ishal için yapmam gereken ek bir şey var mıdır

Geri