Kuşum hasta

seyma-

Yeni Üye
Merhabalar, iyi akşamlat. Pazar günü yani daha dün saat 3 gibi filan bir kuşcudan bir muhabbet kuşu aldım çok ani oldu ve tamda inceleyemedim kuşu. Alırken aslında pek göremedim sadece salıncakta sallanıyordu ve hafif kabarıktı hasta olabileceğini düşündüm ama çokta dikkat etmedim. Aldıktan sonra eve getirip ayrı bir kafes düzenledim diğer kuşlarımdan ayrı. Neyse geldi yemini filan yedi ama full kabarık duruyo. İyice sardım sarmaladım üşümesin diyr. Daha sonra işte neyse yattım kalktım okula gitim geldim diğer kuşlarımla ilgilenirken onları salarken filan hani bakıyım kendine geldiyse bu da kaynaşsın düşüncesiyle kafesten çıkardım biliyorum ilk günlerde yapmamam gerek ama tamamen tepkisini görmek için ve sadece durdu. Kabardı ve durdu. Uçmadı. Daha doğrusu uçamıyo bir kaç kere üzerine diğer kuşlar gelince kaçmaya çalışıp uçamadı ve kanatlarıda zaten çok sağlıksız. Nasıl alırken dikkat etmedim bilmiyorum. Bu arada kuş yetişkin yani en azından bir yaşını doldurmuş kesin. Neyse kafesine baktığımda tabanı ıslaktı. İlk suyu döktü sandım ama sıvı dışkılarla ıslaktı. Ve hani ishal olmuş gibiydi ve poposuna baktığımda da doğrulanmış oldu. Kuş ishal. Kabarıp duruyo. Dün yediğini gördüm ama bugün yemedi sanırım bişi. Sadece tünüyo kabarıyo ve duruyo. Başka bişi yapmıyo. Oda soğuk değil yanı ortalama yani diğrr kuşlarımın bir sıkıntısı yok yani. Ve etrafını sarmaladım kafesin. Birazdan da sıcak su ısıtıp kafesin dışına koyucam en azından sıcak ortam oluşsun mantığıyla filan. Kafesi temizledim ve daha bir tane filan dışkısı var aynı şekilde. Fotoğraf istenirse atarım ve ayrıyetten de çok kötü kokuyo. Kaç yıldır kuş besliyorum ilk defa karşılaştım yani sanırım dışkısı kokuyo. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yani daha eve geleli 24 saati bile doldurmamıştır. Yarına çıkacağını bile bilmiyorum. Bir yandan aldığım için üzülüyorum bir yandan onu oradan çekip kurtardığım için en azından iyileşme şansı varsa destek olabildiğim için seviniyorum ama çok kötü gözüküyor. Siz Sormadan da söyleyim çevremde veteriner yok en azından kuşa bakan yok. Şuam günceliyorum bunları yazarken yem yemeye başlladı bence en azından bu iyi bir şey. Umarım ciddi bişi değildir sadece yeni bir ortama girdiği için yaşadığı strestir ve umarım iyileşir. Umarım.

Hocam hızlı bir şekilde evde antibiyotik var mı yok mu yazın. İnsanlar için olanlar da olur. Yoksa yarın ilk iş veterinerden enroflaksasin veya amoksisilin veya doksisiklin etken madeeli ilaçlardan birini alın. Eczaneden de 2 paket denflor alın. Yarım suluğa 6 damla ilaç denflorun bir saşesinin 1/3'ünü katarak verin. İlaç almaya giderken suluğunu alın susaması lazım çünkü.

Ne kadar hızlı olursanız kurtulma ihtimali o kadar yüksek olur. Hatta nöbetçi eczaneye gidebilecekseniz bactrim de alanilirsiniz yarın yazdırırım dersiniz.

Ne kadar hızlı olursanız kurtulma ihtimali o kadar yüksek olur. Hatta nöbetçi eczaneye gidebilecekseniz bactrim de alanilirsiniz yarın yazdırırım dersiniz.
Merhabalar mesajınızı yeni gördüm. Evde malesef antibiyotik yok ve yarında ilk işim eczaneye gitmek olucak fakat ben öğrenciyim yani okul sonrasına kalıyor. Malesef benim dışımda evde ona bakacak kişide yok. Elimden geldiğince çabalıcam umarım yarına kadar dayanabilir.

İlacı getirir getirmez ağzına bir damla damlatın yuttuğundan emin olmalısınız ayrıca suyuna da katın tabi..

Geri