Kuşum Huy Değiştiriyor

Umut Kuşum

Yeni Üye
İki üç gündür farkettiğim bir huy değiştirme durumu var. Önceden bizden hiç ayrı durmazdı. Yanından ayrıldığımızda bizi çağırırdı ciyaklamayla. Kuşumu çoğunlukla özgür bıraktım. Bizimle hep oda oda gezerdi. Şimdi yanlız takılıyor beyefendi. 6 aylık oldu. Anlayamıyorum niye bizden koptu. Çağırıyorum gelmiyor. Gidip alıyorum yine gidiyor. Mutfaktaki sandalyenin bacağı demirden orada kendini görüyor. Sürekli orada kalmak istiyor. Kapıyı kapattım salondan çıkarmadım. Yine en uzak köşeye gidiyor. Sanırım kendine aşık oldu. :(

Bu dönemde bizden uzaklaşır mı? Yani birdaha eskisi gibi olmaz mı?

Kızışması geçince eski haline gelir. Ama bir fotoğraf atsanız iyi olur
Fotoğraf göndermeyi denedim ama sanırım internetim çok yavaş. Yüklenmedi. Kuşum tüy döküyor ve biraz da sinirli son zamanlarda. Önceden de biraz huysuzdu. Isırırdı kızdığında falan ama bu aralar iyice arttı ısırmalar.

Fotoğraf göndermeyi denedim ama sanırım internetim çok yavaş. Yüklenmedi. Kuşum tüy döküyor ve biraz da sinirli son zamanlarda. Önceden de biraz huysuzdu. Isırırdı kızdığında falan ama bu aralar iyice arttı ısırmalar.
Fotoğraf göndermeniz iyi olur bu yüzden bir bakarım tüyde mi kızışmış mı?

Fotoğraf göndermeniz iyi olur bu yüzden bir bakarım tüyde mi kızışmış mı?

20181209_124401.jpg

Tüy döneminde ona vitamin probiyotik takviyesi yapabilirsiniz. Daha rahat atlatır . Bu dönemde karın ağrısı halsizlik olabilir . Yeni tüyleri çıktığı için tüy dipleri acır evinizin ısısı yüksekse sıcak ılık bi suyla duş kuşu rahatlatır. Durgun olması son derece normal. Ayrıca tatlı kırmızı biber verirseniz tüyleri ışıl ışıl olur

Tüy döneminde ona vitamin probiyotik takviyesi yapabilirsiniz. Daha rahat atlatır . Bu dönemde karın ağrısı halsizlik olabilir . Yeni tüyleri çıktığı için tüy dipleri acır evinizin ısısı yüksekse sıcak ılık bi suyla duş kuşu rahatlatır. Durgun olması son derece normal. Ayrıca tatlı kırmızı biber verirseniz tüyleri ışıl ışıl olur
Benim kuşta tüyde şuan.soylediginiz buyuk kirmizi biberlerden degil mi? Dilim kesip kafesine mi asayim? Birde miktar olarak ne kadar yemesi uygun olur? Hergun verilmez degil mi?

Teşekkür ederim yararlı bilgiler için. Suyuna vitamın karıştırıp veriyordum zaten ama tatlı biberi de denicem. Banyo sık sık yapıyor zaten. Mutfakta iş yaparken banyo yapmak isterse elime konuyor. Akan suda bir dakika falan yıkanıyor çok ıslanmadan.

Geri