Kuşum iki adım atıyor soluk soluğa kalıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrcn0151
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrcn0151

Yeni Üye
Kuş birden böyle oldu nefes nefese kalıyor tüyleri de dökülüyor tüy dönemi olduğu için olduğunu zannetmiyorum https://streamable.com/4ypkko

Video görünmüyor

Tekrar görsel paylaşır mısınız

Kuş durduğu yerde böyle nefes nefese kalıyor bırakın uçmayı bir adım sonra sanki 5 dakika boyunca uçmuş da ölecek gibi nefes alıyor ve sürekli kabarık normalde kuşta bir şey yoktu hatırlar mısınız bilmiyorum yanında ki kuş kursak mantarıydı kusması vardı halsiz ve kabarıktı ama nefes problemi yoktu buna bulaştığını düşünüyorum ama bu kuşta kusma değil solunum problemi var
@Selçuk YÜKSEL

@BeautiBird ❤️🔥

Yumurta olabilir,şu belirtiler var mı kontrol edin..

Yumurta olabilir,şu belirtiler var mı kontrol edin..

hocamkabarık ve cok hızlı nefes alıp veriyor olduğu yerde hali yok kuşun poposunu kontrol ettiğimde belirtilerin hiç birisi yok dışkı da görselde var

hocam kabarık ve cok hızlı nefes alıp veriyor olduğu yerde hali yok kuşun poposunu kontrol ettiğimde belirtilerin hiç birisi yok dışkı da görselde var ve sinir olduğu zaman çıkardığı bağırma sesini biliyorum bu sefer daha böyle sanki burnu boğazı tıkalı gibi çıkıyor sesi

Hızlıca ama çık hızlı %2 lik iyot damla alın. Şimdiden suluğunu çejin susamalı. 25 ml suya 2 damla iyot katarak verin gece 1 gibi gelişmeleri yazın.

kuşum melek oldu hepinize teşekkürler
Üzüldüm...
Kaç gündür öyleydi?
Birden olması garip. Gözden kaçırdığınız bir şey olabilir mi? Darbe falan mı aldı acaba.. yara bere var mıydı kursak kısmında vücudunda vs?
Diğer kuşu gözlemleyin birkaç gün, hastalık belirtisi olacak mı bakalım

Üzüldüm...
Kaç gündür öyleydi?
Birden olması garip. Gözden kaçırdığınız bir şey olabilir mi? Darbe falan mı aldı acaba.. yara bere var mıydı kursak kısmında vücudunda vs?
Diğer kuşu gözlemleyin birkaç gün, hastalık belirtisi olacak mı bakalım
diğer kuşta hastalık vardı hatırlarsanız tüylerini temizliyordu temizletirken birden ağzına kustu orda bulaştırdı hastalığını yetişemedim zaten ne olduysa o günden sonra oldu asla kabartmazdı tüyünü kabartmaya başladı kamburlaştı kanatları düştü en sonunda afallamaya başladı sonra da dayanamadı meleğim çok üzülüyorum diğer hasta olan kuş kabarıklığı devam ediyor bulut öldükten sonra tuhaflaştı böyle başını sürekli yan şekilde hareket ediyor sanki instan sarhoş olur ya onun gibi oluyor sonra düzeliyor asla elime gelmez cok atik bi kuş ama son zamanlarda kaçamıyor bazen krize giriyor böyle kendi kendine çığlık atar gibi ötüyor titriyor afallıyor çok kilo kaybetmiş 26 gram oldu yarın petshopa gidip el besleme maması ile besleticem öğrenicem 30 gramdı buluttan sonra bi anda 26 grama düştü

diğer kuşta hastalık vardı hatırlarsanız tüylerini temizliyordu temizletirken birden ağzına kustu orda bulaştırdı hastalığını yetişemedim zaten ne olduysa o günden sonra oldu asla kabartmazdı tüyünü kabartmaya başladı kamburlaştı kanatları düştü en sonunda afallamaya başladı sonra da dayanamadı meleğim çok üzülüyorum diğer hasta olan kuş kabarıklığı devam ediyor bulut öldükten sonra tuhaflaştı böyle başını sürekli yan şekilde hareket ediyor sanki instan sarhoş olur ya onun gibi oluyor sonra düzeliyor asla elime gelmez cok atik bi kuş ama son zamanlarda kaçamıyor bazen krize giriyor böyle kendi kendine çığlık atar gibi ötüyor titriyor afallıyor çok kilo kaybetmiş 26 gram oldu yarın petshopa gidip el besleme maması ile besleticem öğrenicem 30 gramdı buluttan sonra bi anda 26 grama düştü
Bir kuş daha mı var?
Sizin kuşlarda bulaşıcı hastalık kaynaklı sorun var tahminen. Bu bahsettiğiniz sarhoş gibi diye tabir ettiğiniz kuş da hasta. Afallama,zayıflama,iştah enerji kaybı,titreme,kafanın yan yatması vs normal değil. Kuşta salmonella olabilir.
Evde kaç tane kuş varsa hem güncel videolarını paylaşın video sesi açık olacak şekilde. Hem de son yaptıkları dışkıları paylaşın flaşsız.
Kuşlarınızın hepsini kaybetme durumunuz var.
Selçuk beyi etiketliyorum. @Selçuk YÜKSEL

Bir kuş daha mı var?
Sizin kuşlarda bulaşıcı hastalık kaynaklı sorun var tahminen. Bu bahsettiğiniz sarhoş gibi diye tabir ettiğiniz kuş da hasta. Afallama,zayıflama,iştah enerji kaybı,titreme,kafanın yan yatması vs normal değil. Kuşta salmonella olabilir.
Evde kaç tane kuş varsa hem güncel videolarını paylaşın video sesi açık olacak şekilde. Hem de son yaptıkları dışkıları paylaşın flaşsız.
Kuşlarınızın hepsini kaybetme durumunuz var.
Selçuk beyi etiketliyorum. @Selçuk YÜKSEL
Hocam kursak mantarından şüphelendiğim kuş vardı ya videosunu çekmiştim mavi olan o şuan yaşıyor ölenin tek konusu buydu mavi olanın linkini bırakıyorum zaten baya konuştuk hatırlarsınız https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mikostatin-kullanimi.99639/

Geri