Karadeniz Pet

Kuşum iki ayağınında üzerinde duramıyo

nazlı

Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Kuşum iki ayağınında üzerinde duramıyo bugün 2. gün.İlk gün veterinere gittim ayağına baktı tutunabiliyomu diye tutabiliyodu ama hareket edemiyo veterinere felç mi diye sordum hayır dedi ama bence pek anlamadı o adam.Kanatlarıyla sürünerek hareket ediyo.Yukarı tırmanmaya çalışıyo ama kafesin dibinde karın üstü yatıyo ve çok fazla titriyo.Üşümesin diye battaniyeyle kapladım kafesini ama tabi önü açık sımsıkı yapmadım altınıda sürekli değiştiriyorum çünkü çok çabuk kirletiyo kaloriferin yanına koydum.Veteriner B vitamini verdi.Çok zayıf dedi.Ki gerçekten kızım çok zayıf.Ama yemek yemiyo B vitamini suyuna karıştırıp verdik ama onuda hiçiçmedi biz de şırıngayla çok çok az ağzına kendimiz vermek zorunda kaldık yemide kendi elimizle veriyoruz lütfen yardım edin umarım felçli değildir :(
628.JPG
629.JPG
 
Ayakları şişmiş sanırım
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7856[1].JPG
    IMG_7856[1].JPG
    1 MB · Görüntüleme: 12
Bu şekilde ve resme bakarak inanın birşey söylemek çok zor.Veterinerlerin bir çoğu anlamaz,imkanınız varsa Bu işten anlayan bir kuş işi yapana danışmanız elle besleme aparatları var fakat hastalığın sorunun ne olduğunu bilmeden sadece beslemekte çözüm değil. Geçmiş olsun.
 
Nazlı hanım çok üzüldüm lütfen bulunduğunuz yerdeki yerli üreticileri mubişten anlayanları bulun Yavuz beyin dediği gibi. Yada başka veterinere goturun. Bu şekilde durmasına musade etmeyin. Gelmiş geçmiş olsun şifa diliyorum minik kızınıza..
 
B vitamini eksikliği felç yapar B kompleks vitamini takviyesi yapın. Ayrıca Felçlik dışında da kuşun hastalığı var gibi geldi. Bazı hastalıklar da felç yapar. B vitamini desteği verin ayrıca elle besleme maması alıp aparatla besleyin. Ayrıca arada ayaklarına hafif masajlar yapın. Uzaktan sadece bunları tavsiye edebiliyoruz malesef. Eğer başka hastalığı da varsa mutlaka Antibiyotik başlamanız gerekebilir.
 
E ve b vitamini kuslarda kas ve kemik yapisini guclendirin veterinerin onerdigi bir ilaci 3 damla olarak direk agza damlatin yada veteriner kac damla oneriyorsa terramicyn alip kusunuzun ayaklarina masaj yapin bacaklarina kadar krem agrisini alir cunku zorlamaya calisacaktir masaj sinir uclarini harekete gecirecektir.yumusak davranin yinede . 5 gune toparlar benim basima gereginden fazla geldi bu olay :) felc cokda korkulacak birsey degil cunku kuslarda gecici bi hastalik gibi gorulebilir. Tabi tedavi uygulanirsa. Ama mudahale edilmezse ölüme kadar yolu var tecrubelerimle sabit :) cok gecmis olsun (e ve b vitaminini aliyorken kusunuzun durumu icin size baska bir ilac vermesine izin vermeyin sadece kuslar icin e ve b vitamini isteyin ve farkli ilac almayin iki vitaminde bir ilacta bulunsun )
 
Son düzenleme:
Geri
Üst