kuşum ishal ve denge sorunu yaşıyor

Elocharis

Yeni Üye
muhabbet kuşum altı yaşına yaklaştı. üniversite için evden ayrılmıştım. geleli üç hafta oldu. önceleri sadece ishaldi poposundaki dışkıları temizleyip marul vermeyi azalttık. ama bir türlü geçmedi. şimdi de denge sorunu yaşıyor. tünekte sallanıyor ileri geri. yere koyduğumuzda da daire çizer gibi sallaçok az yem yiyyor neredeyse yemiyor. öğlen bir gece dört arası çalışıyorum. bizimkilere veterinere gitğrmelerini söyledim. yakında gidicez. ama buradan da az çok bilgi almak istedim. dışkısı açık parlak garip bir yeşil renge sahip. https://hizliresim.com/9uatf7k dışkı fotoğrafı olarak sadece bunu paylaşabiliyorum şu anlık. elime taze dışkı fotoğrafı geçer geçmez onu da paylaşacağım.

Hemen eczaneden bactrim şurup ve triflucan alıp tedavi başlanmalı. Hızlı olun hastalık ilerlemiş.
50 ml suya ( ortalama yarım suluk ) her bir ilaçtan 5 damla katarak versinler. Probiyotik yoksa evde edinsinler.

Hemen eczaneden bactrim şurup ve triflucan alıp tedavi başlanmalı. Hızlı olun hastalık ilerlemiş.
50 ml suya ( ortalama yarım suluk ) her bir ilaçtan 5 damla katarak versinler. Probiyotik yoksa evde edinsinler.
temin edeceğim yarın peki sizce hastalığı ne olabilir kuşumun. kapalı yemle besliyorum kafesi düzenli temizleniyor. içme suyu kullanıyoruz her gün tazeliyoruz suyunu. salmonelladan şüpehelendim ama nereden bulaşmış olabilir anlamadım. geceleri sürekli yanıma geliyo kafesine girmiyor çok korkuyorum. uyku uyuyamıyorum ben uyurken bir şey olur diye.

Kafesi düzenli temizleniyor o zaman hasta olma ihtimali yok mu demeliyiz sizce ? Kuş hasta ve hızlı olmalısınız salmonella ihtimali çok yüksek..

temin edeceğim yarın peki sizce hastalığı ne olabilir kuşumun. kapalı yemle besliyorum kafesi düzenli temizleniyor. içme suyu kullanıyoruz her gün tazeliyoruz suyunu. salmonelladan şüpehelendim ama nereden bulaşmış olabilir anlamadım. geceleri sürekli yanıma geliyo kafesine girmiyor çok korkuyorum. uyku uyuyamıyorum ben uyurken bir şey olur diye.
Yarın çok geç. Kuşunuzun durumu anlattığınız belirtiye göre son evre zaten.
İlaçları hemen almanız lazım. Antibiyotik bulamazsanız veterinerden kanatlılar için uygun antibiyotik alın salmonella vs için.

Geri