Kuşum ishal ve uçamıyor

Kuşun yeminin tazeliğinden veya süs bitkisi vs değişik birşey yemediğinden emin misiniz ?
Evet yemediğine eminim yemi de taze özellikle son 1 haftadir hep ben besliyorum taze olarak veriyorum bugün yediği de tazeydi kavanozda tutuyorum

Ivermectini de vereyim mi acaba günü geldi ama sorun olur mu hepsi birlikte

İ
Ivermectini de vereyim mi acaba günü geldi ama sorun olur mu hepsi birlikte
İvermectin acele değil şuan. Önemli olan zolax dozunu yeterli alıp almadığı. Antibiyotik verdiniz mi şimdi

İ

İvermectin acele değil şuan. Önemli olan zolax dozunu yeterli alıp almadığı. Antibiyotik verdiniz mi şimdi
Siz dedikten sonra verdim baytrili ilk verince kusmadi bir 35 dakika falan oluyor biraz önce biraz yem yedi biraz su içti suyu içtikten sonra suyu kustu ogurmeye devam ediyor

Hocam zolax'ı kim önermişti size ? Elimize ayağımıza dolandı resmen. Doz mu az geliyor ilaç mı fayda etmiyor arada kaldım. 6 günde olumlu gelişme olmadığına göre. Zolax fayda etmiyor demek zorundayım. Bence amphoterisin B kullanmaya başlayalım. Hem megabacterse hastalık onu da çözer.

Veteriner karaciğeriyle alakalı yorum yapmamış mıydı ?

Hocam zolax'ı kim önermişti size ? Elimize ayağımıza dolandı resmen. Doz mu az geliyor ilaç mı fayda etmiyor arada kaldım. 6 günde olumlu gelişme olmadığına göre. Zolax fayda etmiyor demek zorundayım. Bence amphoterisin B kullanmaya başlayalım. Hem megabacterse hastalık onu da çözer.
Hocam isinize karismak gibi olmasin mantar oldugundan emin miyiz acaba, normalde kusmasi yoktu ve bir yildir da devam ediyor bu hali bu kadar uzun surede daha cok belirti gormez miydik
ilacı da degistirebiliriz tabi triflucan kalmadığı icin muadil olarak bu onerildi bende cokca kullanan gordugum icin internetten aldim zolaxi

Veteriner karaciğeriyle alakalı yorum yapmamış mıydı ?
Zaten bende acaba karaciğer mi hasarlı diye düşünmeye başladım. Zolax fayda etmiyor belliki ve buda sorunun mantar olmama ihtimalini doğuruyor. Dışkılar kuruyunca gümüş rengine dönüyor bu mantar belirtisi.

Keşke en başından burdan ilerlemiş olsaydınız zolax yerine triflucan başlamış olsaydık şimdiye kadar netleşmiş olurduk. Ama şuda var ki karaciğer rahatsızlığında hiç köpüklü kusma görmedim. Köpüklü ve salyalı kusma genelde mantar nadiren de bakteriyel hastalıklarda bide zehirlenme durumlarında olur.

Zaten bende acaba karaciğer mi hasarlı diye düşünmeye başladım. Zolax fayda etmiyor belliki ve buda sorunun mantar olmama ihtimalini doğuruyor. Dışkılar kuruyunca gümüş rengine dönüyor bu mantar belirtisi.

Keşke en başından burdan ilerlemiş olsaydınız zolax yerine triflucan başlamış olsaydık şimdiye kadar netleşmiş olurduk. Ama şuda var ki karaciğer rahatsızlığında hiç köpüklü kusma görmedim. Köpüklü ve salyalı kusma genelde mantar nadiren de bakteriyel hastalıklarda bide zehirlenme durumlarında olur.
Evet şu an yine kusuyor yediğini yemleri kopuklu ve salyali bir sekilde, böyle giderse ac kalacak yarin o zaman dediğiniz ilaca mi başlayalım

Evet şu an yine kusuyor yediğini yemleri kopuklu ve salyali bir sekilde, böyle giderse ac kalacak yarin o zaman dediğiniz ilaca mi başlayalım
Ama belirteyim tekrardan nasıl oluyor bilemiyorum pek ama, normalde kusma hic görmedim Kuşumda son 1 haftadır böyle şeyler görüyorum

1 yıldır hastalık belirtileri vardı ama kusma yoktu diyosunuz baytrile başladıktan sonra kusma başladı öyle mi ? Bi özetler misiniz kuşun öyküsünü

1 yıldır hastalık belirtileri vardı ama kusma yoktu diyosunuz baytrile başladıktan sonra kusma başladı öyle mi ? Bi özetler misiniz kuşun öyküsünü
Kuşumda 1 yıldır ishal var ilk başlarda gorunum olarak sıkıntısı yoktu dışkısı dışında zamanla biraz daha durgun bir hale geldi, bir ara sulu hapşırıyordu ama bunu bayadır gormuyorum, dışkısında ilk başta urati ve dışkısı birlesik sadece su kısmı fazla oluyordu zamanla bu ikisi de ayrıldı bazen üratı hiç goremiyorum. Kasiniyordu, uzun zamandır görmüyorum ama dışkısında 2 kere falan sindirilmemiş yem gördüm ama dediğim gibi cok uzun zamandir yok bu. 1 ay önce de böyle bir ağız hareketini gordum ara ara yapıyordu. Ilk kusmasini da baytrilin son dozunu kustugunda gordum evet. Ama bugün yediği her seyi yedikce kustu. Gordugum en buyuk sey diskisinin bozuk olmasi digerleri geldi gecti ama bu devam etti 1 ay önce de kafesinde panik yaparak uçma tuylerinden dusurunce bariz halsiz davranmaya basladigini gorduk

Ağız hareketi

Son düzenleme:
Anlattıklarınız karaciğere işaret ediyor bir yandan. İki arada bir derede kaldım desem yeridir. Antibiyotiği kesin o zaman ama zolax'a devam edelim derim. Zolax karaciğeri antibiyotik kadar yormaz çünkü. Şimdi karaciğer deriz sonra mantarsa hastalık ilerler. Ne yapacağımızı şaşırdım açıkçası

Anlattıklarınız karaciğere işaret ediyor bir yandan. İki arada bir derede kaldım desem yeridir. Antibiyotiği kesin o zaman ama zolax'a devam edelim derim. Zolax karaciğeri antibiyotik kadar yormaz çünkü. Şimdi karaciğer deriz sonra mantarsa hastalık ilerler. Ne yapacağımızı şaşırdım açıkçası
Peki aynı zamanda karaciğeri icin de onu yormayan bir şey yapamaz miyiz? Beslenme olarak belki sedochol de var ayriyeten elimde Ya da bilmiyorum sizin bir fikriniz varsa
Bir de yeni hatırladım, ağız hareketi icin ben entrobac toz probiyotik kullanıyordum maya var dendi sivi prozime gectik o ağız hareketinin sebebi olabilir belki
Arti olarak şu an her yem yediginde kusuyor ama ac oldugu icin tekrar yiyor gece kafesinden yemini ve suyunu alsam olur mu

Son düzenleme:
Hocam bir de sormustum ama tekrar sorayim zolax kullanmaya basladigimizdan beri diskilarken gaz cikarir gibi ses cikariyor ve tuyune diskilar yapistigi icin yolmus o bölgedeki tuyleri

O şekil dışkılama zolax tan değil ishal olmasından. Kuşun florası oturana kadar normal dışkılama çok zor. Hatta zolax tan sonra daha çok ishal olması bir yandan da iyi vücut ölü mantarları atmaya çalışıyor diye de yorumlanabilir. Popo çevresindeki tüyleri makaslayın demiştim. Kötü görüntü ve tahriş olmaması için. Çünkü dışkı aşırı asidiktir ve cildini aşırı tahriş eder.

O şekil dışkılama zolax tan değil ishal olmasından. Kuşun florası oturana kadar normal dışkılama çok zor. Hatta zolax tan sonra daha çok ishal olması bir yandan da iyi vücut ölü mantarları atmaya çalışıyor diye de yorumlanabilir. Popo çevresindeki tüyleri makaslayın demiştim. Kötü görüntü ve tahriş olmaması için. Çünkü dışkı aşırı asidiktir ve cildini aşırı tahriş eder.
Tamamdır, o fotografta da yapışıyor diye değil de yoldu diye atmıştım iyi cikmamis kaynamış arada badem yağı surdum biraz, tesekkurler

Geri