Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Ağzına sabah akşam birer damla damlatın ilk dozu şimdi verin mesela. Suyuna da ( yarım suluk ) 10 damla bt, mercimek tanesi kadar da enteobac katın.
Mini bir durum güncellemesi; İlacı dün akşam ve bu sabah verdim suyu da 12 saatte bir değiştirdim yani sabah yine bt ve entrobac koydum, bugün başka bir nöbet olmadı ve enerjisi yerinde sadece hâlâ baş eğikliği var tabii, 5 gündür falan da dışarı bırakmadım (omzuna yaptığı harekete de devam ediyor başlarda konuştuğumuz) şimdi yine ilacı sabah akşam verip suyuna da aynı miktar şeyleri koymaya devam mı edeyim yoksa farklı bir şey var mı?Ağzına sabah akşam birer damla damlatın ilk dozu şimdi verin mesela. Suyuna da ( yarım suluk ) 10 damla bt, mercimek tanesi kadar da enteobac katın.
Nöbet geçirmemesi ilaçla alakalı değil muhtemelen. 1 günde etki edeceğini sanmıyorum. İlacı ağzına rahat damlatabiliyorsanız bu şekilde devam edin. 7 gün sürecek tedavi.Mini bir durum güncellemesi; İlacı dün akşam ve bu sabah verdim suyu da 12 saatte bir değiştirdim yani sabah yine bt ve entrobac koydum, bugün başka bir nöbet olmadı ve enerjisi yerinde sadece hâlâ baş eğikliği var tabii, 5 gündür falan da dışarı bırakmadım (omzuna yaptığı harekete de devam ediyor başlarda konuştuğumuz) şimdi yine ilacı sabah akşam verip suyuna da aynı miktar şeyleri koymaya devam mı edeyim yoksa farklı bir şey var mı?
İlk iki seferde şırınganın iğnesi varken verdik (ilacın hepsi şırıngada olduğu için ilk denemelerde boşa gitmesin diye) ucuna bir damla kadar getirdik ve yandan yalamasını sağladık ona zarar verecek şekilde değil yani, son yaptığımız sefer artık iğneyi de çıkardık zaten ama kuş pek durmuyor yani bu ilacı verirken o damlayı yalasa yeterli mi yoksa direkt şırınga ağzının içine girmeli mi?Nöbet geçirmemesi ilaçla alakalı değil muhtemelen. 1 günde etki edeceğini sanmıyorum. İlacı ağzına rahat damlatabiliyorsanız bu şekilde devam edin. 7 gün sürecek tedavi.
Haklısınız sadece bir arkadaşım hani öyle ağzında bekletir gibisinden bir şey demişti ne kadar dediği şey bana mantıklı gelmese de içime kurt düşürdü bir kere o yüzden teyit etmek için sorayım dedim, saçma bir soru olduysa kusura bakmayın :') Bir de suyuna koyduğum bt ve entrobacı her gün koymaya devam mı?Bir damla içtikten sonra şırınganın ağzına girmesi neden şart olsun. Siz bir damlayı yuttuğundan emin olun yeter
Siz buraya gelişmeleri yazınız günlük. Dışkıları da sık sık paylaşın flaşsız
Dışkı eh işte. Form olarak kötü değil ama.Bunlar dün akşamdan bu sabaha olanlar, o garip görünen dışkı belki sabah bir tık erken saatlerde yapılmış olabilir![]()
lr2u22k.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 23 Ocak 2026 tarihinde yüklendi, 3000×4000 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: lr2u22khizliresim.com
Bunu da bu sabah 11-12 gibi yaptı rengi daha açık olduğu için çekmiştim (ilaç vermeden hemen önce veya sonra yaptı tam hatırlayamadım şu an)![]()
k5agjcb.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 23 Ocak 2026 tarihinde yüklendi, 3000×4000 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: k5agjcbhizliresim.com
Bunlar da son yaptıkları![]()
bpi7w7m.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 23 Ocak 2026 tarihinde yüklendi, 3000×4000 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: bpi7w7mhizliresim.com
Dışkı eh işte. Form olarak kötü değil ama.
Kuşunuzun durumu nasıl peki,iştah ve enerjisi,kilosu?
Kusura bakmayın nasıl olduysa gözden kaçırmışım sanırım bu mesajı, az önce başka mesaj yazacakken gördüm.. Yukarıda yazmıştım aslında ama özet geçeyim hemen; sanırsam bir 10 gün kadardır böyle kafası, 12 gün kadar önce bir anda uçuşunda gariplik fark ettim biraz dengesiz uçuyor gibiydi hatta bundan dolayı çok hafif bir duvara çarpması oldu ama yumuşak bir çarpmaydı, o 2 günlük garip uçuşu görünce kafese koydum çıkarmadım o ara bir daha da, sonraki günü ilk defa nöbet geçirdi zaten kafasını sağa sola sallamıştı hızlıca 1-2 dk boyunca, toplam 3 kere nöbet geçirdi 2. ve 3. Nöbette dengesini kaybedip aşağı düşüyor 5-10 dk sonra geri tüneklere çıkıyordu (her nöbette başı biraz daha eğiliyor gibiydi) zaten 3. Nöbeti geçirdiği akşam da ilaca başladık Baytril, bu şekildeBu kuşun kafası ne zamandır böyle? Çarpma oldu mu duvara falan
Yeniden merhabalar, bu sabahta vermemizle birlikte tam 7 gün günde 2 kere olacak şekilde Baytril'i kullanmış olduk dediğiniz gibi, ilacı ilk kullandığımızdan beri bir daha hiç nöbet geçirmedi bu 1 hafta içinde çok şükür ama baş eğikliği var hâlâ (enerjisi falan yerinde) şimdi nasıl devam edelim? Safra düzensizliği de var demiştiniz onu da hatırlatmış olayım ona göre ilerleyelim nasıl dersenizKuşta safra düzensizliği var. Muhtemelen karaciğerle alakalı. Enfeksiyon ihtimalini eledikten sonra karaciğeti desteklemeye başlamalıyız.
Pek sanmıyorum açıkçası, hem dışkısı salmonella dışkısı gibi değil hem de araştırdığım kadarıyla bu tarz nörolojik belirtiler salmonellanın belirtileri arasında daha nadir ;/Salmonella mı acaba
Son dışkıları paylaşır mısınız flaşsızPek sanmıyorum açıkçası, hem dışkısı salmonella dışkısı gibi değil hem de araştırdığım kadarıyla bu tarz nörolojik belirtiler salmonellanın belirtileri arasında daha nadir ;/
Son dışkıları paylaşır mısınız flaşsız
Evet safra dolayısıyla da karaciğer sorunu var kuşta. Prozim plus, Powerchol, Carnisspeed ve sedochol başlamanızı öneririm. Ekstra olarak glisin de başlasanız daha da güzel olur.Yeniden merhabalar, bu sabahta vermemizle birlikte tam 7 gün günde 2 kere olacak şekilde Baytril'i kullanmış olduk dediğiniz gibi, ilacı ilk kullandığımızdan beri bir daha hiç nöbet geçirmedi bu 1 hafta içinde çok şükür ama baş eğikliği var hâlâ (enerjisi falan yerinde) şimdi nasıl devam edelim? Safra düzensizliği de var demiştiniz onu da hatırlatmış olayım ona göre ilerleyelim nasıl derseniz