Aphelion
Yeni Üye
Tamamdır öyle yapayım2-3 gün yiyeceği kadarhazırlayabilirsiniz dolapta muhafaza edersiniz. Karaciğer desteğine yoğunlaşmalısınız. Neler kullanıyorsunuz duphalak dışında?
Tamamdır öyle yapayım2-3 gün yiyeceği kadarhazırlayabilirsiniz dolapta muhafaza edersiniz. Karaciğer desteğine yoğunlaşmalısınız. Neler kullanıyorsunuz duphalak dışında?
Tam ona cevap yolladığım sırada bu mesaj geldi.Bir üst mesajda da Selçuk bey duphalac haricinde neler kullandığınızı sormuş?Gözden kaçtı galiba.
Düzen iyi. Sade su içmesin hiç. Hep birşeyler olsun suyunda. Yoğun desteklemek gerek onu. Duphalağı da kesmeyin hatta sıklığını azaltmayın da. Karaciğeri amonyak üretiyor ve bu onda nörolojik problemlere neden oluyor. ( baş kontrolsüzlüğü ) duphalak amonyak atımına destek oluyor. Yan etkisi de çok az olduğu için korkmayın duphalaktan.Tamamdır öyle yapayımDuphalac dışı powerchol, prozim plus, bt forte, sedochol, carni speed, entrobac kullanıyorum, b vitamini özellikle lazım demiştiniz o yüzden her gün mutlaka ya bt ya da prozim p. oluyor suyunda ek olarakta diğerlerinden biri oluyor sırayla her gün, bu şekilde her gün devam edeyim mi kendi oluşturduğum programa göre yoksa düzenleme yapmak lazım mı?
Düzen iyi. Sade su içmesin hiç. Hep birşeyler olsun suyunda. Yoğun desteklemek gerek onu. Duphalağı da kesmeyin hatta sıklığını azaltmayın da. Karaciğeri amonyak üretiyor ve bu onda nörolojik problemlere neden oluyor. ( baş kontrolsüzlüğü ) duphalak amonyak atımına destek oluyor. Yan etkisi de çok az olduğu için korkmayın duphalaktan.
Son durum ne,dışkılar nasıl peki ve kuş nasıl
Dışkı rengi siyah mı?Yani çok sık dışkı yapmıyor yapınca da altında şu an havlu olduğu için peçeteyle alıyorum o yüzden anca bu şekilde çekmiş olabildim![]()
6ck9k3i.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 08 Mart 2026 tarihinde yüklendi, 3000×4000 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: 6ck9k3ihizliresim.com
Bu videoyu da saat 21.00'de falan çekmiştim daha net belli oluyor diye, sağ kanat ve sağ ayağında böyle tik gibi bir şey var saatlerdir şu anda da böyle yapıyor, tüneğe falan çıkamıyor tabii ki yem de yiyemiyor o yüzden şırıngayla b vitaminli ve azıcık şekerli su verdim bir saat önce, az önce de haşlanmış yumurta beyazını ezip suyla şırıngaya çekip vermeye çalıştım onun harici kafes üstü kapalı ısıtıcının yanında ve aralıklı olarak kontrol etmeye geliyorum onun harici odanın ışığını da kapatıp çıkıyorum.. Aç ve susuz kalmamasını sağlamaya çalışıyorum en azından ama başka neyle besleyebilirim bilemedim, ayakları da ne soğuk ne sıcak gibi, ayrıca babam bugün elma vermiş birkaç günlük kalan ama çekirdeksiz vermişte yine de sonradan düşündüm zehirlenmiş olabilir mi o elmadan? Gerçi yedi mi görmedim o ara burada değildim ama yediyse ondan olabilir mi çünkü sanırım elma bekleyince fermentasyon falan oluyordu belki o yüzden bir şeyler olmuştur..![]()
![]()
Hatırlarsınız belki Baytril kullanmıştık 1 hafta buradan yine konuştuk, sonra işte şubat ayı boyunca bir daha nöbet geçirmedi sadece hafif baş titremesi kalmıştı bugün böyle oldu bir anda beni de şaşırttı çok şiddetliydi çünkü daha önce hiç böylesi olmamıştı, bir de altta bir mesaj daha yazmıştım yine söylemiş olayım babam bugün birkaç gün beklemiş elma vermiş kuşa ve sanırım elma bekledikçe fermentasyon tarzı bir şeyler de oluyor belki ondan bir zehirlenme olabilir mi veya o mu tetikledi acaba?Eczaneden levetirasetam şurup almalısınız. Reçete istenir. Yazdırmanız gerekir aile hekimleri yazamayabilir. Veya veterinerden sara nçbeti için ilaç var mı diye sormanız gerek. İlaç başlanmazsa ara ara nöbetler tekrarlayacaktır.
Evet evet powerchol, sedochol, prozim p. entrobac, duphalac vs falan bunların hepsini düzenli kullanmaya devam ediyordum hâlâ da ediyorumKaraciğer desteği önermiş miydim size? Evetse kullanıyor musunuz?
Bunu yapalı biraz zaman geçmişti o yüzden iyice siyah gibi görünmüş fotoda bence ama hatırladığım kadarıyla baya koyu yeşildi ilk yaptığındaDışkı rengi siyah mı?
Bir de yeniden kullanacağımız bu ilaç yine baytril gibi kısa süre tek sefer kullanıp bırakacağımız bir şey mi yoksa böyle her nöbet olduğunda kullanacağımız bir şey mi çünkü ona göre ya yine veterinerde varsa şırıngayla alırım tek seferlik için, eğer uzun süreli sürekli kullanılacaksa da aile hekimine yazdırmayı denerim ve bir de kaç gün kullanılacakEczaneden levetirasetam şurup almalısınız. Reçete istenir. Yazdırmanız gerekir aile hekimleri yazamayabilir. Veya veterinerden sara nçbeti için ilaç var mı diye sormanız gerek. İlaç başlanmazsa ara ara nöbetler tekrarlayacaktır.
Elmadan olduğunu sanmıyorumYani çok sık dışkı yapmıyor yapınca da altında şu an havlu olduğu için peçeteyle alıyorum o yüzden anca bu şekilde çekmiş olabildim![]()
6ck9k3i.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 08 Mart 2026 tarihinde yüklendi, 3000×4000 piksel çözünürlüğünde, JPG formatındadır. — ID: 6ck9k3ihizliresim.com
Bu videoyu da saat 21.00'de falan çekmiştim daha net belli oluyor diye, sağ kanat ve sağ ayağında böyle tik gibi bir şey var saatlerdir şu anda da böyle yapıyor, tüneğe falan çıkamıyor tabii ki yem de yiyemiyor o yüzden şırıngayla b vitaminli ve azıcık şekerli su verdim bir saat önce, az önce de haşlanmış yumurta beyazını ezip suyla şırıngaya çekip vermeye çalıştım onun harici kafes üstü kapalı ısıtıcının yanında ve aralıklı olarak kontrol etmeye geliyorum onun harici odanın ışığını da kapatıp çıkıyorum.. Aç ve susuz kalmamasını sağlamaya çalışıyorum en azından ama başka neyle besleyebilirim bilemedim, ayakları da ne soğuk ne sıcak gibi, ayrıca babam bugün elma vermiş birkaç günlük kalan ama çekirdeksiz vermişte yine de sonradan düşündüm zehirlenmiş olabilir mi o elmadan? Gerçi yedi mi görmedim o ara burada değildim ama yediyse ondan olabilir mi çünkü sanırım elma bekleyince fermentasyon falan oluyordu belki o yüzden bir şeyler olmuştur..![]()
![]()
Valla ben de bilemiyorum ama artık sanırım şimdiye odaklanmak daha önemli, çok şükür şu an durumunda baya ilerleme var kanat ve ayaktaki tik benzeri hareket sabaha doğru anca geçti ve şu an kendi başına yem yemeye bile başladı çok aşırı sevindim :')) sadece sabah simsiyah dışkı yaptığını görünce çok korkmuştum malum pek hayra alamet değil ama ilginç şekilde genel durumu da daha iyiye gidiyordu sonradan fark ettim ki birkaç saatte bir dışkı yaptığı için aslında onlar hâlâ o kriz anlarından kalma dışkıları olabilir, gerçekten de ondan sonra yaptığı dışkıları yeniden yavaş yavaş yeşil gelmeye başladı, bu yüzden sanırım bir ara sindirim ve karaciğer gerçekten çok kötü duruma gelmiş ama çok şükür toparlamaya başladıElmadan olduğunu sanmıyorum
Şu an ilaç olarak Keppra'yı buldum ama ne sıklıkta ve sürede kullanacağımızı bilmediğim için alamadım henüz, orijinal kutu veya daha küçüğü varmış sanırsam eczanede hangisini alayım?Karaciğer desteği önermiş miydim size? Evetse kullanıyor musunuz?
Neden cevap vermediniz?Karaciğer desteği önermiş miydim size? Evetse kullanıyor musunuz?
Cevap vermiştim hepsine 1 hafta kadar önce, cevaplarım görünmüyor mu?Neden cevap vermediniz?
Evet evet powerchol, sedochol, prozim p. entrobac, duphalac vs falan bunların hepsini düzenli kullanmaya devam ediyordum hâlâ da ediyorum
Şu şekilde size de görünecektir herhalde, 5. sayfa yani bu sayfadaydı hatta cevaplar, bu mesajların az üstünde olması lazım, ilaç hakkında soru bile sormuştum ama kimseden dönüş olmamıştı o ara...Ben göremedim cevabı. Alıntılar mısınız..