Kuşum kendi omzuna doğru bilerek kusuyor?

2-3 gün yiyeceği kadarhazırlayabilirsiniz dolapta muhafaza edersiniz. Karaciğer desteğine yoğunlaşmalısınız. Neler kullanıyorsunuz duphalak dışında?
Tamamdır öyle yapayım 🙏 Duphalac dışı powerchol, prozim plus, bt forte, sedochol, carni speed, entrobac kullanıyorum, b vitamini özellikle lazım demiştiniz o yüzden her gün mutlaka ya bt ya da prozim p. oluyor suyunda ek olarakta diğerlerinden biri oluyor sırayla her gün, bu şekilde her gün devam edeyim mi kendi oluşturduğum programa göre yoksa düzenleme yapmak lazım mı?

Tamamdır öyle yapayım 🙏 Duphalac dışı powerchol, prozim plus, bt forte, sedochol, carni speed, entrobac kullanıyorum, b vitamini özellikle lazım demiştiniz o yüzden her gün mutlaka ya bt ya da prozim p. oluyor suyunda ek olarakta diğerlerinden biri oluyor sırayla her gün, bu şekilde her gün devam edeyim mi kendi oluşturduğum programa göre yoksa düzenleme yapmak lazım mı?
Düzen iyi. Sade su içmesin hiç. Hep birşeyler olsun suyunda. Yoğun desteklemek gerek onu. Duphalağı da kesmeyin hatta sıklığını azaltmayın da. Karaciğeri amonyak üretiyor ve bu onda nörolojik problemlere neden oluyor. ( baş kontrolsüzlüğü ) duphalak amonyak atımına destek oluyor. Yan etkisi de çok az olduğu için korkmayın duphalaktan.

Düzen iyi. Sade su içmesin hiç. Hep birşeyler olsun suyunda. Yoğun desteklemek gerek onu. Duphalağı da kesmeyin hatta sıklığını azaltmayın da. Karaciğeri amonyak üretiyor ve bu onda nörolojik problemlere neden oluyor. ( baş kontrolsüzlüğü ) duphalak amonyak atımına destek oluyor. Yan etkisi de çok az olduğu için korkmayın duphalaktan.
Bu videoyu çekeli 1 saat oldu bu halinden 10 dk kadar önce böyle normaldi öttü falan sonra biraz uyuklamaya başladı şekerleme tarzı sonra bir baktım dengesini kaybedip düştü tünekten ve videodaki gibi taklalar attı biraz ama bu yaptığı vik vik ses yoktu sonra kesti biraz aşağıda sakin durdu yukarı tüneğe çıktı kısa süre sonra ben de sadece bugün b vitamini yerine duphalac ve gerwit koymuştum suyuna hemen değiştirip bt forte koydum ve biraz içermeye çalıştım ağzının yanına götürüp 1-2 damla anca içti gibi (buraya kadar bana eskiden nöbet geçirdiği zamanları hatırlattı böyle olup kendine geliyordu) ama baktım dengede duramıyor yine düşüyor zaten ardından bu sesle beraber hiç durmadan etrafında dönerek nöbet geçirmeye başladı ve gerçekten çok uzun sürdü yarım saat kadar bir ara elime aldım belki öyle sakinleşir diye öyle de çok işe yaramayınca tekrar kafesin içine koydum ve kafesin etrafını örttüm ve sessiz bir yere koydum sakinleşmesi için işte sonra ara ara o sesi çıkarmaya devam etti şu anda da hâlâ kafesin dibinde o sesi çıkarmayı bıraktı dakikalardır ve hareketsiz ama nefes alıyor ve gözlerini açıp kapatıyor sadece.. Onun dışında haftalardır büyük dışkı yapıyordu ve kafesin tabanını falan kemiriyordu burada da yazmıştım hani boş yumurta yapar mı diye gözüm de üstündeydi ama yapmadı ve şu an yumurta da yok hissedebildiğim kadarıyla, onun dışında gayet düzelmişti zaten sadece hafif baş titremesi devam ediyordu video da atmıştım zaten ama bugün bir anda çok kötüleşti anlamadım ben de...:'((

Son durum ne,dışkılar nasıl peki ve kuş nasıl

Son durum ne,dışkılar nasıl peki ve kuş nasıl
Yani çok sık dışkı yapmıyor yapınca da altında şu an havlu olduğu için peçeteyle alıyorum o yüzden anca bu şekilde çekmiş olabildim

Bu videoyu da saat 21.00'de falan çekmiştim daha net belli oluyor diye, sağ kanat ve sağ ayağında böyle tik gibi bir şey var saatlerdir şu anda da böyle yapıyor, tüneğe falan çıkamıyor tabii ki yem de yiyemiyor o yüzden şırıngayla b vitaminli ve azıcık şekerli su verdim bir saat önce, az önce de haşlanmış yumurta beyazını ezip suyla şırıngaya çekip vermeye çalıştım onun harici kafes üstü kapalı ısıtıcının yanında ve aralıklı olarak kontrol etmeye geliyorum onun harici odanın ışığını da kapatıp çıkıyorum.. Aç ve susuz kalmamasını sağlamaya çalışıyorum en azından ama başka neyle besleyebilirim bilemedim, ayakları da ne soğuk ne sıcak gibi, ayrıca babam bugün elma vermiş birkaç günlük kalan ama çekirdeksiz vermişte yine de sonradan düşündüm zehirlenmiş olabilir mi o elmadan? Gerçi yedi mi görmedim o ara burada değildim ama yediyse ondan olabilir mi çünkü sanırım elma bekleyince fermentasyon falan oluyordu belki o yüzden bir şeyler olmuştur.. :(

Eczaneden levetirasetam şurup almalısınız. Reçete istenir. Yazdırmanız gerekir aile hekimleri yazamayabilir. Veya veterinerden sara nçbeti için ilaç var mı diye sormanız gerek. İlaç başlanmazsa ara ara nöbetler tekrarlayacaktır.

Karaciğer desteği önermiş miydim size? Evetse kullanıyor musunuz?

Yani çok sık dışkı yapmıyor yapınca da altında şu an havlu olduğu için peçeteyle alıyorum o yüzden anca bu şekilde çekmiş olabildim

Bu videoyu da saat 21.00'de falan çekmiştim daha net belli oluyor diye, sağ kanat ve sağ ayağında böyle tik gibi bir şey var saatlerdir şu anda da böyle yapıyor, tüneğe falan çıkamıyor tabii ki yem de yiyemiyor o yüzden şırıngayla b vitaminli ve azıcık şekerli su verdim bir saat önce, az önce de haşlanmış yumurta beyazını ezip suyla şırıngaya çekip vermeye çalıştım onun harici kafes üstü kapalı ısıtıcının yanında ve aralıklı olarak kontrol etmeye geliyorum onun harici odanın ışığını da kapatıp çıkıyorum.. Aç ve susuz kalmamasını sağlamaya çalışıyorum en azından ama başka neyle besleyebilirim bilemedim, ayakları da ne soğuk ne sıcak gibi, ayrıca babam bugün elma vermiş birkaç günlük kalan ama çekirdeksiz vermişte yine de sonradan düşündüm zehirlenmiş olabilir mi o elmadan? Gerçi yedi mi görmedim o ara burada değildim ama yediyse ondan olabilir mi çünkü sanırım elma bekleyince fermentasyon falan oluyordu belki o yüzden bir şeyler olmuştur.. :(
Dışkı rengi siyah mı?

Eczaneden levetirasetam şurup almalısınız. Reçete istenir. Yazdırmanız gerekir aile hekimleri yazamayabilir. Veya veterinerden sara nçbeti için ilaç var mı diye sormanız gerek. İlaç başlanmazsa ara ara nöbetler tekrarlayacaktır.
Hatırlarsınız belki Baytril kullanmıştık 1 hafta buradan yine konuştuk, sonra işte şubat ayı boyunca bir daha nöbet geçirmedi sadece hafif baş titremesi kalmıştı bugün böyle oldu bir anda beni de şaşırttı çok şiddetliydi çünkü daha önce hiç böylesi olmamıştı, bir de altta bir mesaj daha yazmıştım yine söylemiş olayım babam bugün birkaç gün beklemiş elma vermiş kuşa ve sanırım elma bekledikçe fermentasyon tarzı bir şeyler de oluyor belki ondan bir zehirlenme olabilir mi veya o mu tetikledi acaba? :(

Bir de yeniden kullanacağımız bu ilaç yine baytril gibi kısa süre tek sefer kullanıp bırakacağımız bir şey mi yoksa böyle her nöbet olduğunda kullanacağımız bir şey mi çünkü ona göre ya yine veterinerde varsa şırıngayla alırım tek seferlik için, eğer uzun süreli sürekli kullanılacaksa da aile hekimine yazdırmayı denerim ve bir de kaç gün kullanılacak

Elmadan olduğunu sanmıyorum

Elmadan olduğunu sanmıyorum
Valla ben de bilemiyorum ama artık sanırım şimdiye odaklanmak daha önemli, çok şükür şu an durumunda baya ilerleme var kanat ve ayaktaki tik benzeri hareket sabaha doğru anca geçti ve şu an kendi başına yem yemeye bile başladı çok aşırı sevindim :')) sadece sabah simsiyah dışkı yaptığını görünce çok korkmuştum malum pek hayra alamet değil ama ilginç şekilde genel durumu da daha iyiye gidiyordu sonradan fark ettim ki birkaç saatte bir dışkı yaptığı için aslında onlar hâlâ o kriz anlarından kalma dışkıları olabilir, gerçekten de ondan sonra yaptığı dışkıları yeniden yavaş yavaş yeşil gelmeye başladı, bu yüzden sanırım bir ara sindirim ve karaciğer gerçekten çok kötü duruma gelmiş ama çok şükür toparlamaya başladı 🙏

Ben göremedim cevabı. Alıntılar mısınız..

Evet evet powerchol, sedochol, prozim p. entrobac, duphalac vs falan bunların hepsini düzenli kullanmaya devam ediyordum hâlâ da ediyorum
Ben göremedim cevabı. Alıntılar mısınız..
Şu şekilde size de görünecektir herhalde, 5. sayfa yani bu sayfadaydı hatta cevaplar, bu mesajların az üstünde olması lazım, ilaç hakkında soru bile sormuştum ama kimseden dönüş olmamıştı o ara...

Geri