Kuşum kendi omzuna doğru bilerek kusuyor?

Bir uyarı yapayım. Eğer 100ml suluk ise kastınız yarıdan az su koyun her gün.
Evet 100ml olanı kastetmiştim fakat sorabilirsem bu genel bir uyarı mı yoksa denflor kullanacağım için mi? Çünkü işe yarayacaksa eğer elimde daha küçük bir sulukta var yani ml'sini bilmiyorum ama avuç içi boyutunda diyebiliriz

Evet 100ml olanı kastetmiştim fakat sorabilirsem bu genel bir uyarı mı yoksa denflor kullanacağım için mi? Çünkü işe yarayacaksa eğer elimde daha küçük bir sulukta var yani ml'sini bilmiyorum ama avuç içi boyutunda diyebiliriz
Tamam onu kullanın yarından itibaren. 2 mercimek tanesi kadar da denflor katarsınız..

Öncelikle merhabalar yeni konu açmayıp buradan devam etmek daha mantıklı olur diye düşündüm o yüzden buraya yazıyorum.. Az önce kuşumun yemini değiştirmek için yemlikleri çıkardım odadan çıktım ve döndüğümde kuşumun böyle nöbet geçiriyor gibi kafasını sallamaya başladığını gördüm sağa sola hızlı şekilde belki? Nasıl anlatılır bilemiyorum o anki tedirginlikle video falan da çekemedim zaten :( 1 dakika kadar sürdü sanırım ben de biraz elimi yaklaştırdım ne yapacağımı bilemedim ama agresifti o an bu atak devam ederken o yüzden elimi geri çektim sonra yemlikleri taktım hızlıca belki onları görürse bir şekilde nöbet durabilir diye, neyse yavaşça başı sallanırken geçti yemliğe ve yem yemeye başladı bu nöbet durdu biraz izledim yemeye devam etti geçti tamamen o atak sonra kafesin altına gitti plastiği falan kemirdi az önce yine yukarı çıktı hiçbir şey olmamış gibi.. Birkaç gündür de uçarken dengesi biraz garip oluyordu ve zıplamaktan kaçındığını fark ettim olabildiğince tünekler arası falan demirlere tutunarak gidiyor neler olduğunu anlayamıyorum ne yapmalıyım? :'(

Dışkı resmi ve genel durumunu gösteren videoda ekler misiniz?Kullandığınız takviyeleride yazar mısınız?

Hocam eski problemindeki gelişmeleri de yazın ki birlikte değerlendirelim öyküyü

Dışkı resmi ve genel durumunu gösteren videoda ekler misiniz?Kullandığınız takviyeleride yazar mısınız?
https://streamable.com/fk7xuj
Güncel videosu

Güncel dışkı fotoğrafı

Kullandığım takviyeler A, D, E,C vitaminlerini içeren bir vitamin damlası, B vitamini, denflor probiyotik, arada haşlanmış yumurta, meyveler sebzeler ve klasik diğer kuş ürünleri kumudur taşıdır bunlar

Hocam eski problemindeki gelişmeleri de yazın ki birlikte değerlendirelim öyküyü
Merhabalar tabii aralıkta 2 hafta boyunca düzenli günlük denflor koydum suyuna bu ay ise haftada bir olarak kullanıyorum artık, yine düzenli 1,5 hafta kadar tentürdiyot sürdüm bu ay arada sırada kullandım son zamanlarda ise hiç kullanamadım normalde belli aralıklarla banyo da yaptırıyordum çünkü tentürdiyot izleri kalıyordu tüylerinde şu aralar havalar soğudu iyice banyo yaptıramadığım için tend. da kullanmadım, bu omzuna doğru yaptığı hareketin sıklığı da azaldı biraz ama devam ediyor hâlâ, elimden geldiğince o hareketi yaptıkça dikkatini dağıtıyorum en başından beri işte sonra da yukarıda anlattığım şeyler oldu son birkaç gün bu şekilde şu an :')

Kullandığınız B vitamini hangisi? Hangisi olursa olsun ağzına bir damla damlatın şimdi. Eğer iyi bir ürün değilse Bt amin forte alırsınız. Siz yokken kafasını çarpmış olabilir.
Ama şuda var ki; kuşun sindirimi istediğim gibi değil. Probiyotik başlamalısınız. Prozim plus ve entrobac dönüşümlü kuşlanılabilir. Güzel probiyotiklerdir.

Kuşun hem sindirimi hem nörolojik durumu kötü. Karaciğer yağlanması da olabilir kuşta. Hatta iç parazit ihtimali de var. Size önerim. Son 1 yılda yapmadıysanız iç parazit damlası yaptırın. Ayrıca carnispeed ve sedochol alıp kullanmaya başlayın.

Kuşun hem sindirimi hem nörolojik durumu kötü. Karaciğer yağlanması da olabilir kuşta. Hatta iç parazit ihtimali de var. Size önerim. Son 1 yılda yapmadıysanız iç parazit damlası yaptırın. Ayrıca carnispeed ve sedochol alıp kullanmaya başlayın.
https://hizliresim.com/e66i1xr
Bunlar da 3 günlük dışkıları belki daha iyi fikir verirler

B vitamini olarak Avisol-B kullanıyorum az önce bir damla vermeye çalıştım ağzına elde durmayı pek sevmez de kendileri, prozim plus ve entrobac kısa sürede temin etmeye çalışacağım, iç parazit damlası yaptırmadım daha önceden bunun için veterinere mi gitmek gerekli? Sonda yazdığınız iki ürünü de yine kısa sürede almaya çalışacağım

Yarın suyuna 50 ml suya ( yarım suluk ) 10 damla ekleyerek verin. Bt amin forte ismarlayın gelene kadar yarım suluğa 5-6 damla şeklinde devam edin. Ayrıca versele laga colomnine vita ve küçük suluk ismarlayın.

Yarın suyuna 50 ml suya ( yarım suluk ) 10 damla ekleyerek verin. Bt amin forte ismarlayın gelene kadar yarım suluğa 5-6 damla şeklinde devam edin. Ayrıca versele laga colomnine vita ve küçük suluk ismarlayın.
Tamamdır az önce elimdeki b vitamininden 10 damla koydum suyuna ve dediğiniz colomnine vita hariç (bu mesajdan önce sipariş
vermiştim :') geri kalan şeyleri sipariş verdim geldiklerinde yine yazayım buradan sorun olmazsa

Oturuyordum sonra bir anda ciyaklama sesi duydum yanına gittim böyle kafesin altına düşmüş sanırım yine o nöbet gibi şeyi yaşadı ne yapmalıyım bilmiyorum şu an kafesin altında duruyor hâlâ ve başı sola doğru eğik yani gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ve bu çaresizlik beni bitirdi yazarken bile ellerim titriyor :(

Oturuyordum sonra bir anda ciyaklama sesi duydum yanına gittim böyle kafesin altına düşmüş sanırım yine o nöbet gibi şeyi yaşadı ne yapmalıyım bilmiyorum şu an kafesin altında duruyor hâlâ ve başı sola doğru eğik yani gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ve bu çaresizlik beni bitirdi yazarken bile ellerim titriyor :(

10 dakika böyle kafesin altında kaldı uyuklar gibi sonra dengesini kaybeder gibi dolandı altta biraz ve yavaş yavaş kendine geldi ve yukarı yemliğe çıktı bu şekilde... Bu 2 seferlik olaydan anladığım şu nöbeti yaşadıktan sonra 5-10 dakika duraksıyor ve sonrasında kendine geliyor bir şey olmamış gibi.. Bu durumun bir tedavisi var mı?

Salmonella olası. Selçuk beyin dediği antibiyotiği alıp kullanmaya başlayın

Salmonella olası. Selçuk beyin dediği antibiyotiği alıp kullanmaya başlayın
Bir de mesela uyurken başı böyle sola doğru düşüyor (yani 1-2 gündür) ama başı bu şekilde kilitli kalmış değil kendini kaşırken falan hareket ettiriyor her yöne normal şekilde ama bir şey yapmadığı anlarda biraz sola eğik uyurken de iyice sola doğru eğiliyor kafa dediğim şekilde, salmonella belirtisi mi bilmiyorum tabii sadece belki yardımcı olur diye paylaştım

Herhangi ilaç olur. Baytril verecekse %2.5'lik olmasına dikkat edin. Enfeksiyon ihtimalini geç olmadan mutlaka elemeliyiz iyi gelecek mi gelmeyecek mi tartışmak sadece zaman kaybettirir.

Herhangi ilaç olur. Baytril verecekse %2.5'lik olmasına dikkat edin. Enfeksiyon ihtimalini geç olmadan mutlaka elemeliyiz iyi gelecek mi gelmeyecek mi tartışmak sadece zaman kaybettirir.
Bugün saat 14.30 gibi 3. nöbet oldu yine kısa sürede yukarı çıktı ama boynu eğilmeye devam ediyor

Ve sonunda başka bir yerdeki veterinerden Baytril bulabildim resimdeki geniş şırınga baytril diğerinin de yanlış hatırlamıyorsam nervit isimli vitamin olduğunu söyledi veteriner kadın, yalnız yüzdesini sormayı unuttum ama günde bir damla dedi

Ayrıca sipariş ettiğim şeyler geldi Sedochol, Carni Speed, Gervit w, bt amin forte ve entrobac var artık elimde o yüzden şu an siz nasıl derseniz öyle başlayalım uygunsa :')

Geri