Kuşum kendi omzuna doğru bilerek kusuyor?

Evet safra dolayısıyla da karaciğer sorunu var kuşta. Prozim plus, Powerchol, Carnisspeed ve sedochol başlamanızı öneririm. Ekstra olarak glisin de başlasanız daha da güzel olur.
Merhabalar yeniden, 12-13 gün kadar oldu sanırım son konuşmadan beri biraz gelişmeleri aktarmak istedim, bu süreçte entrobac, bt a. forte, sedochol, carni s. gibi şeyleri kullanıyorum ve devam ediyorum, prozim plus ve powerchol alma fırsatım olmamıştı bu sürede ama onları da birazdan sipariş edeceğim

Şu an dışkılar böyle bt ve entrobac sonrası sıvı kısım artıyor ama sedochol verince geçiyor bugün de sedochol vermiştim mesela

Genel durum ise 1 hafta önce tüy dökümüne girdi yeniden ve aylar sonra ilk defa büyük kanat tüylerini de döktüğünü gördüm, videoda da vücudunda 3-4 tane dikilmiş tüy var böyle olması normal sanırım, baş eğikliği bir ara azaldı birkaç gün önce yeniden uyurken falan eğiyordu baya ama şu an yine düzgün gibi yani değişken ama nöbet yok görebildiğim kadarıyla hâlâ ilaçtan beri

Onun harici bugün ilk kez böyle aylar öncesi gibi biz onunla konuşurken fazlaca öttü veya kuş sesi açınca da tellere zıpladı öttü yine net ve güçlü bir sesle, sadece bu öğleden beri kafasını hareket ettirirken titreme hareketi yapmaya başladı videoda da görülüyordur ve bugün elektrikli süpürge açılınca mesela sesiyle beraber çok panikledi kendini yere attı etrafında döndü biraz ama nöbet değildi, normalde öncesinde böyle tepki vermiyordu onun sesine

Eczaneden duphalak alın. Yarım suluğa 10 damla diğer takviyelerle birlikte verin. Büyük ihtimalle amonyak bitikiyor vücudunda ve amonyak nörolojik sorun çukarıyor. Duphalak vücuttaki amonyağı atmasına yardım eder. Ayrıca haftada 1-2 elektrolit desteği de vermenizde fayda var. Özellikle magnezyum ve potasyum desteği önemli. B kompleks önemli en geç 2 günde bir almalı. Bt amin fortede ve prozim plusta var. Bir gün birinden diğer gün diğerinden katın suyuna karaciğer desteklerine ek olarak. Kuşa temiz su vermeyin her gün mutlaka birşeyler olsun suyunda.

Eczaneden duphalak alın. Yarım suluğa 10 damla diğer takviyelerle birlikte verin. Büyük ihtimalle amonyak bitikiyor vücudunda ve amonyak nörolojik sorun çukarıyor. Duphalak vücuttaki amonyağı atmasına yardım eder. Ayrıca haftada 1-2 elektrolit desteği de vermenizde fayda var. Özellikle magnezyum ve potasyum desteği önemli. B kompleks önemli en geç 2 günde bir almalı. Bt amin fortede ve prozim plusta var. Bir gün birinden diğer gün diğerinden katın suyuna karaciğer desteklerine ek olarak. Kuşa temiz su vermeyin her gün mutlaka birşeyler olsun suyunda.
Aa peki kuşların vücudunda amonyak birikmesinin belli bir nedeni var mı? Dediklerinizi yapacağım, bir de uçmama gibi bir durumu var birkaç kere kendim çıkardım kafes dışına ama genelde kafesin üstünde falan takılıyordu hiç uçmaya kalkışmadı, normalde tüm bu sinirsel olaylar öncesinde dışarı çıkınca uçuyordu, ki aynı şekilde kafes içinde de hâlâ eskisi gibi bir tünekten diğer tüneğe atlamak yerine tellere tutunarak gidiyor tüneğe falan.. Yani uçmuyor mu yoksa uçamıyor mu emin olamadım, kendi çıkmadığı için dışarı zorlamaya da devam etmedim ama hareket edebilmesi için çıkarmalı mıyım yine de?

Denge problemi yaşadığı için korkuyor. Düşeceğinizden emin olsanız koşar mıydınız? Öyle bir durum. Ürik asit birikmesi karaciğer veya böbrek fonksiyonları yeterli olmadığında oluyor. Şuan yapmamız gereken desteklerle toparlamasını beklemek. Duphalak tedavi edici değil semptom azaltıcıdır. Diğer takviyeler de genel sağlık desteğidir. Maalesef spesifik bir tedavi yok 😔

Denge problemi yaşadığı için korkuyor. Düşeceğinizden emin olsanız koşar mıydınız? Öyle bir durum. Ürik asit birikmesi karaciğer veya böbrek fonksiyonları yeterli olmadığında oluyor. Şuan yapmamız gereken desteklerle toparlamasını beklemek. Duphalak tedavi edici değil semptom azaltıcıdır. Diğer takviyeler de genel sağlık desteğidir. Maalesef spesifik bir tedavi yok 😔
Cesaretinin kırıldığını az çok fark ettim kafes dışındayken, kafesin ucuna kadar gidip öyle bir özlemle böyle yukarılara bakıyordu ki.. veya hep uçacakmış gibi hazırlıyordu vücudunu ama vazgeçiyordu :') Dünden beri eskisi gibi ötmeye başlaması bile bizi o kadar mutlu edip umutlandırdı ki inşallah bir gün o cesaretini yeniden toplamasına da şahit oluruz..🙏 Ve madem spesifik bir tedavi de yok o zaman yapabileceğimiz tek ve en iyi şey şu anki enerjisini korumak ve yeniden aynı şeyleri yaşamasına olabildiğince engel olmak özellikle geçirdiği nöbetler onu çok etkiliyordu :'( Duphalac'ı da aldık bu arada kaç gün kullanalım ve her gün 10 damla mı?

Duphalağı diğer tajviyelere ek okarak 10 damla her gün katın. 1 hafta kadar ondan sonra haftada 2-3 duruma göre devam edersiniz. Evet bir miktar iyileştirdik ama uzun soluklu bir süreç var önünüzde takviyelerle yaşam konforunu arttırarak zamanla iyileşmesini bekleyeceğiz. Yağlı protein oranı yüksek yemleri azaltın bir süre ve sık sık gelişmeleri yazıp diyetini ve takviye sıklığını duruma göre düzenleyin. Burdan sorarak. Çimlenmiş yem yemeye alıştırırsanız harika olur mesela.

Duphalağı diğer tajviyelere ek okarak 10 damla her gün katın. 1 hafta kadar ondan sonra haftada 2-3 duruma göre devam edersiniz. Evet bir miktar iyileştirdik ama uzun soluklu bir süreç var önünüzde takviyelerle yaşam konforunu arttırarak zamanla iyileşmesini bekleyeceğiz. Yağlı protein oranı yüksek yemleri azaltın bir süre ve sık sık gelişmeleri yazıp diyetini ve takviye sıklığını duruma göre düzenleyin. Burdan sorarak. Çimlenmiş yem yemeye alıştırırsanız harika olur mesela.
Peki duphalac, karaciğer takviyeleri, probiyotikler entrobac prozim p.gibi ve vitamin derken aynı anda kullanılması gereken şeyler oldu şimdi ve 2 şeyi karıştırıp suyuna koyup yanlış bir şey yapmayayım diye sormak istiyorum bunlardan neleri suyuna aynı anda koyarsam sorun olmaz? İşte 12 saatte bir suyu değiştiriyorum mesela günün yarısında başka öbür yarısında başka şeyler olursa sorun olur mu suyunda veya belki tüm hafta için bir program tarzı bir şey yapabilirsek gün gün gerçekten çok güzel olurdu zamanınız varsa tabii, yem olarak versele laga kullanıyorum şu an ve 10 günde bir falan dal darı veriyorum, çimlenmiş yem de yapmayı deneyeceğim en kısa sürede

Hepsini aynı anda karıştırarak verseniz bile çok sorun olmaz. Ama 2 vitamin içeren şeyi aynı gün vermeyin. Tam gün aynı katışımdan içmesi desteği tam almasına yardımcı olur. Akşam eve gelince sabah verdiklerinizi taze hazırlayarak verebilirsiniz mesela.

Hepsini aynı anda karıştırarak verseniz bile çok sorun olmaz. Ama 2 vitamin içeren şeyi aynı gün vermeyin. Tam gün aynı katışımdan içmesi desteği tam almasına yardımcı olur. Akşam eve gelince sabah verdiklerinizi taze hazırlayarak verebilirsiniz mesela.
Aa tamamdır özellikle bt ve prozim plus'ın aynı gün olmamasına dikkat edeceğim o zaman bir de gerwit kullanırsam eğer bu ikisiyle çakışmamasını sağlayacağım, onun dışında da duphalac ile birlikte olacak şekilde diğerlerini her gün dönüşümlü kullanırım

Normalde bu sinirsel olaylar olduğundan beri kafesin altını kullanmıyordum onun yerine yumuşak bir örtü ve üstünde peçete oluyordu işte 1-2 gün önce kafesin altına gidip peçeteyle veya örtüyle uğraşmaya başlayınca kafesin altını taktım yeniden şimdi de plastik ızgarayı kemiriyor gibi neden böyle yapıyor acaba? Bir de hassas tartı edindim artık kilosunu biliyoruz şu an 38 gr kendisi

Yumurtlamak istiyor gibi bir hali var. Yuvalık takın yumurtlayacaktır her halükarda bari boş da olsa yuvalığa yumurtlayıp kuluçka yatsın.

Geri