Kuşum nefes nefese kalıyor

silatnstpp

Yeni Üye
Merhaba iyi forumlar. Kuşum videodaki gibi sürekli nefes nefese son iki gündür. Enerjisi yerinde, yemini yiyor, suyunu içiyor. Sıcak havalardan dolayı olabilir mi? Ne yapmalıyım ne önerirsiniz?
(Not: Kuşumun hava keseleri dolu ara ara hava veriyorum, bununla bir ilgisi var mı?)
Video: https://streamable.com/zc51x0

Hava keselerinin dolu olduğunu nereden biliyorsunuz röntgen çekildi mi?
Solunum sıkıntısı var evet ama çeşitli sebepleri olabilir. Sıcak hava da,fazla kilo da nefes alımında soruna sebep olabilir.
Oda sıcaklığı kaç derece nem oranı nedir?

Hava keselerinin dolu olduğunu nereden biliyorsunuz röntgen çekildi mi?
Solunum sıkıntısı var evet ama çeşitli sebepleri olabilir. Sıcak hava da,fazla kilo da nefes alımında soruna sebep olabilir.
Oda sıcaklığı kaç derece nem oranı nedir?
Oda sıcaklığımız maalesef 30 derece. Hava keselerinin dolu olduğunu röntgenden biliyorum. Kuşumu ocak ayında veterinere götürmüştüm hava kesesinin dolu olduğunu söylediler. Astım ilaçları ve hava verebileceğim ürün almam istendi. Ara ara veriyorum başka ilaçları da var. İlaçları kullanmıyorum. Kilosunu hiç ölçmedim bilmiyorum.

İlaçları neden kullanmıyorsunuz ? Bize bilgi verin ki yardımcı olalım. Veterinerin verdiği ilaçlara benzer ilaçları tekrar önermemiz doğru olur mu ? Hangi ilaçları var ? Ayrıca kuşa iyot takviyesi yapın eczaneden %2 lik iyot lügol solisyon alıp yarım suluğa tek damla 3 gün verin.

Şöyle ilaçları 5 gün vermemizi söyledi veterinerimiz ben de verdim. Kuşum 4. gün ilaçlardan dolayı ishal oldu o yüzden 5. gün vermedik ama kontrole götürmüştük veteriner de ilaçları bırakmamızı ara ara hava vermemizi söyledi. Bu sebeple ilaçları bıraktık. Arada hava veriyorum. İlaçlar: AVİCARE- Multivitamin Amino Acid Acerola, tatacetum parthenium, echinacea purpurea, sambucus nigra, enrofloksajin majistral. Şu an gözlemlerim hava kesesi dolumu olduğu zamanlarda hırlama da yapardı kuşum. Kalbinden sesler gelirdi. Şu an sadece videodaki gibi nefes nefese kalıyor.

Siz dediğimi yapın. Mutlaka iyot takviyesi yapın ve gelişmeleri paylaşın.

Geri