KUŞUM OBEZ OLDU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sudesyn1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sudesyn1

Meraklı Üye
Merhaba arkadaşlar benim altı yaşında dişi muhabbet kuşum var son bir 3yıldır çok kilolu
Veteriner lipom olduğunu söyledi zayıflamaya çalışın dedi ama nasıl zayıflamaya çalışacağımı bilmiyorum yememi mi keseyim belli saatlerde mi vereyim

lütfen yardım edin nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum diyet nasıl yapılır
yapay zeka kuşlar küçük olduğu için kan şekerleri hızlı düşer aç kalınca titrer fln dedi 1 kaşık yem koy diyor ama kuşum yemliğe öyle eğilip yemez

lütfen yardım edin nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum diyet nasıl yapılır
yapay zeka kuşlar küçük olduğu için kan şekerleri hızlı düşer aç kalınca titrer fln dedi 1 kaşık yem koy diyor ama kuşum yemliğe öyle eğilip yemez
mesela diğer kuşum var uzun zamandır yem yemiyor sadece dal darı ile besleniyor bu kuşumu da mı sadece dal darı ile beslesem yeşillik sebze fln

Daha önce de yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Evet lipomlar kilo vermeyle kaybolurlar lakin sizin kuşta durum ilerlemiş ve kolay kolay gitmez o tümör. Lipomlar iyi huylu tümörlerdir lakin aşırı büyümesi,solunum zorluğu,uçamamayı vs etkileyebilir hayat kalitesini ciddi düşürebilir. Ayrıca lipom değil başka bir şey de olabilir.
Tekrar tekrar aynı konuyu açmak çözüm sunmaz size.
Yapmanız gereken şey belli
Kuşlar alanında başarılı bir veterinere muayene ettirip gerekirse ameliyat olması lazım. Sizin çoktan yapmanız gereken şeyi şimdi yapsanız bir işe yaramaz,kuşun durumu ameliyatlık. Bu kadar büyümüş bir yağ bezesi,öyle kolay verilmez. Ameliyat yaptırmazsanız bu şekilde yaşar.

Daha önce de yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Evet lipomlar kilo vermeyle kaybolurlar lakin sizin kuşta durum ilerlemiş ve kolay kolay gitmez o tümör. Lipomlar iyi huylu tümörlerdir lakin aşırı büyümesi,solunum zorluğu,uçamamayı vs etkileyebilir hayat kalitesini ciddi düşürebilir. Ayrıca lipom değil başka bir şey de olabilir.
Tekrar tekrar aynı konuyu açmak çözüm sunmaz size.
Yapmanız gereken şey belli
Kuşlar alanında başarılı bir veterinere muayene ettirip gerekirse ameliyat olması lazım. Sizin çoktan yapmanız gereken şeyi şimdi yapsanız bir işe yaramaz,kuşun durumu ameliyatlık. Bu kadar büyümüş bir yağ bezesi,öyle kolay verilmez. Ameliyat yaptırmazsanız bu şekilde yaşar.
7 yaşına girecek gaziantep de yaşıyorum kuştan anlayan veteriner yok ki ameliyatı geçin röntgen bile çeken yok

Merhaba arkadaşlar benim altı yaşında dişi muhabbet kuşum var son bir 3yıldır çok kilolu
Veteriner lipom olduğunu söyledi zayıflamaya çalışın dedi ama nasıl zayıflamaya çalışacağımı bilmiyorum yememi mi keseyim belli saatlerde mi vereyim
Hocam yaklaşık 1 yıl önce kuş zayıflamalı demiştim size. Carnisspeed kullanmanızı ve uçuş egzersizleri yaptırın demiştim. Yemi kesmeyle olmaz bu iş.

veteriner dokundu baktı röntgen çekmeden bilemem dedi röntgen de ise ölüm riski var dedi korktum hyr dedim
Sadece röntgende değil ki,muayene ederken bile ölebilir. Kuşlar korkaktır ve kalp krizi geçirip ölebilirler evet. Çok hassaslar. Lakin bayıltıp da röntgen çekilebiliyor.
Ben evde ne yapabilirim diyorsan,yapacağın şeyler kısıtlı. Bol hareket etmesini sağlamak ve çok yağlı ve karbonhidratlı gıda vermemek yani beslenmesine dikkat etmek diyete sokmak.
Yağ yakıcı ürünler kullanmak,carni speed gibi.
Belki bir nebze olsun kilo verebilir.
Ama lipomlar kolay kaybolmazlar, bazıları için ameliyat gerekir.

Sadece röntgende değil ki,muayene ederken bile ölebilir. Kuşlar korkaktır ve kalp krizi geçirip ölebilirler evet. Çok hassaslar. Lakin bayıltıp da röntgen çekilebiliyor.
Ben evde ne yapabilirim diyorsan,yapacağın şeyler kısıtlı. Bol hareket etmesini sağlamak ve çok yağlı ve karbonhidratlı gıda vermemek yani beslenmesine dikkat etmek diyete sokmak.
Yağ yakıcı ürünler kullanmak,carni speed gibi.
Belki bir nebze olsun kilo verebilir.
Ama lipomlar kolay kaybolmazlar, bazıları için ameliyat gerekir.
ilginiz için teşekkür ederim öncelik ile
şunu da bilmenizi isterim
Bi ara kursak mantarı olmuştu ve iştahı büyük oranda kesilmişti çok kiloluydu yine öncesinde ama baya zayıflamıştı şimdi atacağım fotoğraf geçen şubat ayına ait

ilginiz için teşekkür ederim öncelik ile
şunu da bilmenizi isterim
Bi ara kursak mantarı olmuştu ve iştahı büyük oranda kesilmişti çok kiloluydu yine öncesinde ama baya zayıflamıştı şimdi atacağım fotoğraf geçen şubat ayına ait
Burda kaç gr idi?
Şimdi kaç gr ?

Geri