Ü
Benimki de öyle küstü şimdi ısırıyor elimi gece kafese koyduğum için
İki kuşum ve bir papağanım var 7 gün 24 saat dışarıdalar . İstedikleri oda da takılıyorlar , kafesteki oyuncaklar akıllarına gelince kafese giriyorlar .
Uyurken bile hapsolmak istemiyorlar .Ben de şimdi zor bela soktum,bütün gün serbest zaten ona rağmen bu saat olmuş bas bas bağırıyor girmemek için,izin versem sabaha kadar gezer uykusuda mı gelmiyor anlamadım ki![]()
Önceden gece girince kafese, kapıyı kapadığım gibi anlardı uyku zamanı geldi,ses çıkarmazdı ışıkları kapatınca.Şimdi ordan oraya hopluyor kafesi sallıyor,bağırıyor.Çıkıp bir posta daha gezip öyle giriyor.Çok kötü huy edindi ne yapıcam bilmiyorum.Uyurken bile hapsolmak istemiyorlar .
Normalde ben de o saatlere bırakmıyorum ama son bir haftadır böyle yapmaya başladı.Bu gece de tekrarladı ama salmadım,ışığı da açmadım.Zaten benim kuşum gün ışığına bağlı olarak çok erken uyanmıyor.Gündüz şekerlemesini de sessiz bir odada gene kafes dışında yapıyor.kuşlarınızı düzensiz dışarı salmayın.Dışarı çıkış saatleri ve uyku saatleri mümkün oldugunca düzenli olsun emin olun duruma alışacak ve günlük yaşamını bu kurallar dahilinde yaşayacak.Benim papağanımla günlük dışarıda kalma sürem 3 saat akşam 21 de odasının ışıgı ve kapısı komple kapanır zaten kendisi bu saat geldigi gibi inanın aynayla gaga taşının arasına geçiyor ve uyku pozisyonunu alıyor.Nasıl bizlerin bir düzeni varsa kuşlarında düzeni olmalı.Unutmayın dogadaki kuşlarında uyku saatleri ve aktivite saatleri düzenlidir.Düzensiz dışarıya salınan kuşlar hem verimli uyku hissini tadamaz hemde hastalıga açık olur.Unutmayın kuşlar günde en az 10 saat düzenli uyku kalan saatlerin 2-3 saati kafes içi veya dışı şekerleme yaparak geçirmelidir.
Normalde ben de o saatlere bırakmıyorum ama son bir haftadır böyle yapmaya başladı.Bu gece de tekrarladı ama salmadım,ışığı da açmadım.Zaten benim kuşum gün ışığına bağlı olarak çok erken uyanmıyor.Gündüz şekerlemesini de sessiz bir odada gene kafes dışında yapıyor.
+1 bendenkuşlarınızı düzensiz dışarı salmayın.Dışarı çıkış saatleri ve uyku saatleri mümkün oldugunca düzenli olsun emin olun duruma alışacak ve günlük yaşamını bu kurallar dahilinde yaşayacak.Benim papağanımla günlük dışarıda kalma sürem 3 saat akşam 21 de odasının ışıgı ve kapısı komple kapanır zaten kendisi bu saat geldigi gibi inanın aynayla gaga taşının arasına geçiyor ve uyku pozisyonunu alıyor.Nasıl bizlerin bir düzeni varsa kuşlarında düzeni olmalı.Unutmayın dogadaki kuşlarında uyku saatleri ve aktivite saatleri düzenlidir.Düzensiz dışarıya salınan kuşlar hem verimli uyku hissini tadamaz hemde hastalıga açık olur.Unutmayın kuşlar günde en az 10 saat düzenli uyku kalan saatlerin 2-3 saati kafes içi veya dışı şekerleme yaparak geçirmelidir.
Ben de aynı durumdayım, 5. Günümüz ve Nasıl çözdünüz acabaBiz çözdük sorunu.![]()
Ben de aynı durumdayım, 5. Günümüz ve Nasıl çözdünüz acaba
Demekki kararlı davranmak gerekiyor. Acaba ben de açıp salsam mı. Mantıklı geldi doğrusu.Kuşum gün içerisinde sabit bir odada duruyor sürekli sabah kafesini açıyorum biraz uçup sevdiği bir yer belirledi oraya konuyor. Daha sonra günde 1 2 defa yemek yemek için giriyor akşam da 8 gibi çoğu zaman kendiliğinden kafese girip salıncağa çıkıp direk uyuyor bazı zamanlarda girmek istemediği oluyor t tünek yaptım perdeye konunca alıp kafese doğru götürdüm girmek istemediği için uçtu tekrar peşpeşe yaptıkça yorulup pes etti en sonunda. Şimdi ama ben evde olmasam bile geldiğimde kafese girip uyumuş görüyorum.![]()
Demekki kararlı davranmak gerekiyor. Acaba ben de açıp salsam mı. Mantıklı geldi doğrusu.