kuşum toparlanamıyor.

Hafis

Yeni Üye
Herkese merhaba.kuşum hastalanmıştı antibiyotik tedavisi gördü.sef ve flagly kullandım yedi gün sabah akşam 1 damla.bu süreçte toparlandı 3 gun probiyotik 3 gün multivitamin uyguladım.aradan 1 hafta geçmeden tüye girdi.b vitamini ile destekledim sebze meyve.bu süreçte ağız şapurdatma tıkırdatma problemi ve yem yememeye başladı.sindirim problemi olduğu söylendi ve suyuna mukostitin kullanmam soylendi.3gun probiyotik ve 7 gunde flagly.şu an flaglynlnin bu gun 4.günü daha bir kaç gündür yem yemeye başladı yavaş yavaş..ve bu sabah kalktığımda kakası sırf sindirilmemiş yemdi. Ve bugün yine halsi ne yapacağımı şaşırdım .Aspur ve daldarı aldım bu gün onu vereceğim.lutfen yardım edin onu kaybetmek istemiyorum.ne olur

Son düzenleme:
Peki kim söylüyor bunları,teşhis ve tedaviyi kim koydu?

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde ve son yaptığı dışkıları da flaşsız net olacak şekilde çekip paylaşın. Forum kurallarını öğrenin lütfen.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Peki kim söylüyor bunları,teşhis ve tedaviyi kim koydu?

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde ve son yaptığı dışkıları da flaşsız net olacak şekilde çekip paylaşın. Forum kurallarını öğrenin lütfen.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
İlk tedaviyi veteriner soylemişti.sonra buraya sordum sağolsun Selçuk bey de ilave önerdi.onunla toparlamıştı sef ve flagly kullanmıştım. Sonrasında yine veteriner teşhisi ile mikostatin ve flagly ile devam ettim.Toparlamayınca vakit kaybetmeden iki gun içinde tekrar yazdım. Atıyorum hemen

Dışkılar tamamen kötü görünmüyor. Mikostatin,triflucanı kesebilirsiniz. Diğer ilaçları da söylenilen gün kadar kullandıysanız onları da kesin.

Probiyotik kullanın enzim içerikli alın demiş miydik size? Kanatlı oil prozim plus probiyotik alın,ilk 5 gün art arda her gün yenileyerek suluğa günlük hazırlayıp kafese takın. Karaciğer koruyucu da alın sedochol olabilir. Probiyotikli suyun içine katın ondan da. Haftada 2 kere de karaciğer koruyucu verin.
2. hafta, probiyotiği haftada 3 kere verin,karaciğer koruyucu 2 kere.
Gelişmeleri yazarsınız. Dışkıda yem görmek karaciğer ile de alakalı olabilir,fazla ilaç kullandınız,karaciğeri korumak gerekir.
Benim önerim bu şekilde.

Gece yatmadan evvel kafes tabanına beyaz desensiz peçete serin,sabah olunca üzerine yapılan dışkıların fotosunu flaşsız çekip paylaşın.
Yazdığınız şeyle attığınız görüntü tam uymuyor çünkü,dışkılar tamamen kötü görünmüyor. Ne kadar sindirilmemiş yem olduğuna,dışkının biçimine rengine bakayım tekrar. Peçetenin üzerinde yem falan olmasın

Gece yatmadan evvel kafes tabanına beyaz desensiz peçete serin,sabah olunca üzerine yapılan dışkıların fotosunu flaşsız çekip paylaşın.
Yazdığınız şeyle attığınız görüntü tam uymuyor çünkü,dışkılar tamamen kötü görünmüyor. Ne kadar sindirilmemiş yem olduğuna,dışkının biçimine rengine bakayım tekrar. Peçetenin üzerinde yem falan olmasın
Evet dün kalktığımda bahsettiğim gibiydi dışkısı sırf yem.ama sulu değildi. ilk defa karşılaştığım bir durum olduğu için ćok korktum paniğe kapıldım.bu gün bu şekilde güncel dışkılar.yem yemiyor fazla.dal darı tüketiyor ve aspur.entrobac probiyotik kullanıyorum iki gündür.dediklerinizi hemen tedarik edicem.çok çok teşekkür ederim.sabah tekrar güncel dışkı atarım

Geri