Karadeniz Pet

Kuşum tüye girdi

Cansunur ÖZEN

Paylaşımcı Üye
Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
652
Tepkime puanı
96
Arkadaşlar merhaba. Sanırım kuşum tüye girdi sürekli kendini didikliyo. Kaşınıyor. Bu dönemin onun için kolay geçmesi için napmalıyım?
 
Bizimki de tüy dökmeye basladi.... Maydanoz vermeye başladım. Maydanozu asiyirum kafese arkamı bi dönüyorum maydanoz yok tavşan gibi 2 dk de kemiriyor... Maydanoz parlak tüy çıksın diye mı yoksa kısa sürede tüy dökümünü geçirsin diyemi acaba.?
 
Bu arada nane de verdim. Bilmiyorum faydalı mı ama çok sevdi..
Roka ve yeşil soganin yeşil tarafını verdim sevmedi onları ama....
 
arkadaşlar tüy döneminde nane ve maydonoz verilmesi nereden kim çıkarıyor bilemiyorum, bu dönemde B vitamini takviyesi yapılır B vitamin depoları azalır B vitamini takviyesi yapılırsa daha hızlı atlatır,

http://www.bvitamini.gen.tr/b-vitamini-nelerde-var.html

kuş ciger yiyemeyeceğine göre bunu vitamin ile karşılayabilir, yada benim karışımım badem,tuzsuz fıstık, fındık,ceviz havanda döverek yedirebilirsiniz.

Vitamin olarak

https://www.hobipet.com.tr/urun/versele-laga-oropharma-mutavit-tuy-donemi-icin-multivitamin-20gr

bunu tavsiye ederim bu dönemde.
 
Ben kafese kalamar kemigi takiyorum tuylerin cabuk cikmasini ve kalsiyum ihtiyacini karsiliyor suyuna vitamin koyuyorum ve haftada 1 kez elma sirkeli suyla yikiyorum kolayca atlatiyor benim ki 2 hafta once tuye girdi simdi cok az kaldi bitmesine tuy kapsullerinin cogu acildi banyo tuy cikarirken rahatlatiyor hayvani Not: parazit te olabilir dikkatli olun
 
sğKuşunuza Vitafort multi 50 gr verin vitamin mineral aminoasit probiyotik ve boratlı bir ürün mutlaka yararını görürd
Arkadaşlar merhaba. Sanırım kuşum tüye girdi sürekli kendini didikliyo. Kaşınıyor. Bu dönemin onun için kolay geçmesi için napmalıyım?
Size tavsiyem Vitafort multi 50 gr alın kesin yararını görürsünüz.
 
Geri
Üst