Kuşum Tüylerini Yoluyor

Üveys Özata

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tüylerini yoluyor özellikle de göğüs tarafındaki tüylerini yoluyor sebebi ne olabilir acaba veterinere sorduğumuzda bir şey yok mevsim geçimi dedi ama abartılı bir seviyeye geldi bu yolmalar, dışkısı normal, yeme içmesi düzgün, enerjik ve keyfi yerinde
https://hizliresim.com/l0oe33o
https://hizliresim.com/atkid0w

Tüyünü yolarken ciyaklama da yapıyor mu ? Ciyak diye ses çıkarıyor mu ?

Normal görünmüyor. Tüy dökümüne giriyorlar diye kendilerini yolmazlar ki. Tüylerini düzeltirler eski tüyleri temizlerler dökerler ama yolmazlar kendilerini yani. Anlamayan bir veterinere sormuşsunuz.
Kuşa parazit damlası yapılsın tedbiren.
Herhangi bir vet klinikten sonu mec - mac ile biten ivermektin etken maddeli ilaç alın,ivomec olabilir zimec olabilir vs .
1 ml alabilirsiniz uygunsa,şırıngaya çektirin.
Kuşun ensesindeki tüyleri aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha,bitti.
Kuş ilaçtan sonra birkaç saat ya da gün,rahatsız olabilir,normaldir geçicidir zaten. İlaçtan sonra birkaç gün banyo yapmasın ki etkisiz olmasın ilaç.
Kuşun yolduğu bölgeyi deriyi de kontrol edin yara bere kan var mı ya da mantar görünümü..

Normal görünmüyor. Tüy dökümüne giriyorlar diye kendilerini yolmazlar ki. Tüylerini düzeltirler eski tüyleri temizlerler dökerler ama yolmazlar kendilerini yani. Anlamayan bir veterinere sormuşsunuz.
Kuşa parazit damlası yapılsın tedbiren.
Herhangi bir vet klinikten sonu mec - mac ile biten ivermektin etken maddeli ilaç alın,ivomec olabilir zimec olabilir vs .
1 ml alabilirsiniz uygunsa,şırıngaya çektirin.
Kuşun ensesindeki tüyleri aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha,bitti.
Kuş ilaçtan sonra birkaç saat ya da gün,rahatsız olabilir,normaldir geçicidir zaten. İlaçtan sonra birkaç gün banyo yapmasın ki etkisiz olmasın ilaç.
Kuşun yolduğu bölgeyi deriyi de kontrol edin yara bere kan var mı ya da mantar görünümü..
parazit pire için zaten sprey aldım onun sıkılmasını sevmiyor geceleri uyumadan önce sıkıyorum ona ama sorun şu yeni çıkan tüyleri tutup yoluyor anlamadığım şekilde

Kuşun tırnakları da siyah görünüyor normal değil. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkıların görüntüsünü flaşsız net çekip paylaşın,bakalım.
Kuşta viral hastalık olabilir,parazit olabilir,ya da stresten yoluyor olabilir ya da mineral eksikliğinden tüylerini yoluyor olabilir.
Evde kuşu strese sokacak şey var mı,kedi bebek çocuk vs?

Eczaneden flagyle ( reçete isterler ) veya veterinerden meteronidazol etkwn maddeli bir ilaç alıp tedavi başlamalısınız..

Kuşun tırnakları da siyah görünüyor normal değil. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkıların görüntüsünü flaşsız net çekip paylaşın,bakalım.
Kuşta viral hastalık olabilir,parazit olabilir,ya da stresten yoluyor olabilir ya da mineral eksikliğinden tüylerini yoluyor olabilir.
tırnakları aldığımızdan beri öyle siyah ve dışkısı gayet iyi normal

son zamanlarda evde çok olamadım ailem baktı daha çok bana çok bağlı acaba sürekli gidip haftalarca gelmediğim için tepki olarak mı yoluyor acaba

Dediğim şeyler var mı kuşta,yara bere vs?
Orda mantar varsa kaşıntı yapıyor olabilir. İhtimalleri sırayla değerlendirip elemek lazım. O yüzden sorulara cevap verin
kanamasıda yok hiç bir yarası yok mantar belirtisi yok bir kaç veterine gösterdiğimde onlar stres dedi sadece ama biraz daha artınca panik yaptım evde kedi yok çocuk yok

Ne zaman başladı bu olay?
Stresten olabilir ama netleştirmek lazım.
Siz dış parazit uygulaması yapın dediğim gibi. İhtimallerden birini elemiş oluruz

Kuşun bakım programı nasıl? Mineral vitamin probiyotik vs veriyor musunuz

Ne zaman başladı bu olay?
Stresten olabilir ama netleştirmek lazım.
Siz dış parazit uygulaması yapın dediğim gibi. İhtimallerden birini elemiş oluruz
2-3 ay oluyor bu da benim iş için evden gidip haftalarca dönmem ile aynı zaman tekabül ediyor parazit için ilaç kullanıyorum

Geri