kuşum uykuya dalacakken kendisi bir anda onu rahatsız ediyormuşuz gibi ses çıkarıp uyanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rheahei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rheahei

Yeni Üye
iki sorum olacak aslında
birkaç gün önce odama kedi girdi ve kafesini devirdi kuşum sol alt gagasından darbe aldı yamulduğunu fark ettik kabuklu yem yiyemiyor yumuşak yiyecekler ve kabuksuz yem yiyebiliyor gagasını daha iyi yapmak için ne yapabilirim ikinci sorum ise tam uyumaya başlayacakken bir anda korkuyor ve onu rahatsız ediyormuşlar gibi ses çıkartıyor acaba stresli ve yaşadığı korkuyu atlatamadığı için mi böyle bu konuda ne yapabilirim?

Merhaba,
Kedi darbesi almak ufak dahi olsa bakteri bulaşmasına sebep olabilir,yara almışsa eczaneden bactrim şurup alın sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın,5 gün tedaviyi uygulayın.
Eczaneden insülin şırıngası da alın iğnesini çıkarıp ilacı şırıngayla verebilirsiniz.

Gagasına ise bir şey yapamazsınız. Kabuksuz yem yiyebiliyorsa ondan verin öyle devam ediniz.

Gaga görseli paylaşır mısınız ve genel halinin bir videosunu. Korkması normal çünkü kedi travması yaşadı. Bir süre tedirgin ve stresli olacaktır.

Merhaba,
Kedi darbesi almak ufak dahi olsa bakteri bulaşmasına sebep olabilir,yara almışsa eczaneden bactrim şurup alın sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın,5 gün tedaviyi uygulayın.
Eczaneden insülin şırıngası da alın iğnesini çıkarıp ilacı şırıngayla verebilirsiniz.

Gagasına ise bir şey yapamazsınız. Kabuksuz yem yiyebiliyorsa ondan verin öyle devam ediniz.
merhaba cevapladığınız için teşekkür ederim kuşum kedi darbesi almamış gibi görünüyor kontrol ettim fakat kafes düşerken yüksek ihtimalle kafesten darbe aldı diye düşünüyoruz zaten sesini duyunca içeri girdik kedi bizim geldiğimizi fark edince hemen kaçtı ama uykusundan hemen uyanıp korkmasını anlayamadım yeni yeni başladı bu durum

merhaba cevapladığınız için teşekkür ederim kuşum kedi darbesi almamış gibi görünüyor kontrol ettim fakat kafes düşerken yüksek ihtimalle kafesten darbe aldı diye düşünüyoruz zaten sesini duyunca içeri girdik kedi bizim geldiğimizi fark edince hemen kaçtı ama uykusundan hemen uyanıp korkmasını anlayamadım yeni yeni başladı bu durum

Videosunu paylaşır mısınız? Video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın 👍🏻

Bir süre rüya görüp korkacaktır. Ona yapacak çok birşey yok. Probiyotikle destekleyin onu stresini azaltacaktır.

Eşi yoksa yanına bir eş alın korkusu daha hızlı geçer güven gelir. Ama hırçın baskın karakterli bir kuş almayın. Probiyotik verin haftada 3-4 kez. Haftada 1 kez multivitamin verin düzenli. Ona kuş sesleri açın,onunla tatlı tatlı konuşun

oldukça yakından çekmeye çalıştım fakat ele alınmayı seven bir kuş değil o yüzden görünmeyebilir :( burun kısmı nedense uzun süredir öyle ama veterinere vs sorduğumuz kadarıyla yaşlılıktan olabilir dediler çünkü 7-8 yaşlarında sayılır

Anormallik görmedim ben. Ama başka bir şey soracağım. Kuşunuzun ceresi kahverengi ya,daha evvel mavi miydi? Öyle hissettirdi,hormonal durumlarda erkeklerin cere rengi dişiler gibi kahverengileşiyor mesela..

Anormallik görmedim ben. Ama başka bir şey soracağım. Kuşunuzun ceresi kahverengi ya,daha evvel mavi miydi? Öyle hissettirdi,hormonal durumlarda erkeklerin cere rengi dişiler gibi kahverengileşiyor mesela..
kendisi erkek ama nedense bir iki senedir böyle bazen geçiyor uzun süre olmuyor bazen ise çabuk dönüyor sebebini tam olarak anlayamadım

kendisi erkek ama nedense bir iki senedir böyle bazen geçiyor uzun süre olmuyor bazen ise çabuk dönüyor sebebini tam olarak anlayamadım

Hormon bozukluğu var kuşta. Testis kısmında büyüme var mı? Testis kanseri belirtileri arasında da cere renk değişimi var.

bir büyüklük göremedim açıkcası normal görünüyor

Beslenme programı nedir kuşun yazar mısınız? Yeminizin içeriği markası nedir,takviye ürünler veriyor musunuz vitamin probiyotik vs. Veriyorsanız ne düzende ne ölçüde veriyorsunuz.. takviyeli su kaç gün sulukta bekliyor.. içme suyunuz kapalı su mu çeşme suyu mu ?
Ekmek,patates kızartması,cips gibi şeyler veriliyor mu ? Yem harici yediği şeyler var mı?

Beslenme programı nedir kuşun yazar mısınız? Yeminizin içeriği markası nedir,takviye ürünler veriyor musunuz vitamin probiyotik vs. Veriyorsanız ne düzende ne ölçüde veriyorsunuz.. takviyeli su kaç gün sulukta bekliyor.. içme suyunuz kapalı su mu çeşme suyu mu ?
Ekmek,patates kızartması,cips gibi şeyler veriliyor mu ? Yem harici yediği şeyler var mı?
genelde içme suyu içiyor vitamini sürekli koymuyorum koyarsam da ertesi günü değiştiriyorum yem ise ilk zamanlar enjoy yiyordu ben araştırdıktan sonra gold wingse geçirdim ama kabuksuza geçtiğimiz için garden mix yiyor patates kızartması vs vermiyorum omlet veya haşlanmış yumurta sebzeler veriyorum ama bazen yumurta yerken ekmekle yiyebiliyor

genelde içme suyu içiyor vitamini sürekli koymuyorum koyarsam da ertesi günü değiştiriyorum yem ise ilk zamanlar enjoy yiyordu ben araştırdıktan sonra gold wingse geçirdim ama kabuksuza geçtiğimiz için garden mix yiyor patates kızartması vs vermiyorum omlet veya haşlanmış yumurta sebzeler veriyorum ama bazen yumurta yerken ekmekle yiyebiliyor
obur bir kuş ayrıca ne yersem yiyeyim her şeyi yemek isteyen bir hayvan

Kabuksuz yeme devam etsin ama yem tohum çeşitliliği de önemli. İsterseniz rasyon veyahut pelet yeme geçiş yapabilirsiniz. Anasayfada @Selçuk YÜKSEL beyin yazdığı metin var okuyabilirsiniz. Tercih etmezseniz kabuksuz yeme devam edin.
Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez aminoasit içeren B vitamini takviyesi veriniz.
Ve kafesinde de iyot,çinko,magnezyum,kalsiyum vs minerallerini içeren ürün olsun. Depovit markasının vardı . Powermax mineral blok taşı da alabilirsiniz dilerseniz. Kısaca mineralleri içeren bir ürün alın.

Son düzenleme:
obur bir kuş ayrıca ne yersem yiyeyim her şeyi yemek isteyen bir hayvan

Ekmek yedirmeyin. Omlet de vermeyin. Onun yerine haşlanmış yumurta verebilirsiniz haftada 2-3 kez.
Tuzlu çekirdek veyahut normal çekirdek,unlu mamuller,süt ve süt ürünleri vermeyelim.

Haftada sık sık yeşil yapraklı sebzeler yeşillikler verebilirsiniz,ıspanak marul roka vs.
Haftada 1 veya 2 gün ise meyve verebilirsiniz biraz. Her gün düzenli uçsun hareketsiz kalmasın.

Geri