Kuşum yemi kusuyor.

Aşırı korumacılık ve üstüne titreme de zarar veriyor onlara. Gereksiz konfor sağlamaya çalışmak da öyle. Dal darıyı sevdikleri için sürekli vermek mesela.
50 cc suya 15 damla powerchol, 5 damla prozim ve 10 damla da carnispeed katarak başlayın ve 15 gün boyınca her gün verin. Haftada bir gün ise powerchol yerine 15 damla sedochol katarak verin. Sık sık gelişmeleri paylaşın dozu ve haftalık programı belirleriz.
B vitamini kullandırıyordum onu kesiyorum o zaman. Üçünü karıştırdığımda ağır gelmez demi? Bana geldiğinde hastaydı 1 seneye yakın düzelmesiyle uğraştım ondan üzerine ayrı titrer oldum :(

Günde bir damla ağzına damlatabilir veya bahsettiğim suya 4 damla da b vitamini katabilirsiniz.

Günde bir damla ağzına damlatabilir veya bahsettiğim suya 4 damla da b vitamini katabilirsiniz.

Merhaba öncelikle tekrardan bilgi vererek başlıyorum, Galip dişi bir kuş.1 yıla aşkındır garden mix pembe şerit yemi kullanıyorduk oldukça seviyordu, Mayıs başı gibi jungle markasını almıştım öylesine denesin diye. Daldarı hafta da 1-2 defa verdiğim bir şeydi çok seviyor diye çünkü her şeyi seven bir kuş değil. (zararlı olduğunu bilmiyordum 🥲). Mayıs başında soğuk algınlığına yakalandı kekik suyu/spreyiyle atlattık, hasta olduğu için kendi yemini asla yemiyordu elden de yemeyen bir kuş bu yüzden daldarı verdim tek onu yiyebiliyordu, bu dönem her gün verdim neredeyse. Sonra kendi yemini yemeyi bıraktı. Mayıs sonuna doğru kuşumda sanırsam hastalıklı kusma olarak adlandırılan kusma olmaya başladı aralıklarla 3-4 defa kafasını etrafa çevirerek kustu, kusmuklar kokusuz bir kaçı taneli birazı da şeffaf tükürük gibi birarada salyalıydı yemden olabileceğini düşünmüştüm. Sizler sanırsam problem olabileceğini söylemiştiniz 5 gün önerdiğiniz prozimi verdim satıcının önerisiyle bu sürede 2-4 defa kustu sanırsam. Kuşum bu sürede garden mix yemeyi kesti, jungle yiyordu sadece. Dün diğer dedikleriniz geldi ve dediğiniz gibi kullandım şu anlık herhangi bir kusma yok (nazar değdirdim sanırım şu an kustu) ve daha hareketli. Dediğiniz gibi ak darı ağırlıklı karışık bir yem aldım içine yulaf ve aspur koydum, alışsın diye biraz jungle yemle karıştırdım aniden değişim olmasın diye. Kuşum kafesine çok bağlı gün boyunca açık olsa da çıkmayan bir kuştu küçüklüğünden beri, zorla biz çıkarıyorduk, şu an daha hareketli gibi kendi isteğiyle de çıktı bir kaç kez.
50 cc suya 15 damla powerchol, 5 damla prozim ve 10 damla da carnispeed katarak başlayın ve 15 gün boyunca her gün verin. Haftada bir gün ise powerchol yerine 15 damla sedochol katarak verin.
Bu şekilde veriyorum 2. Gün şu anda, 5 gün sadece prozim verdim çünkü diğerleri elime ulaşmamıştı. Güncel dışkıları da ekliyorum.
Uzun olduğunun farkındayım kusura bakmayın gerçekten tam anlayabilmeniz için böyle yazdım, çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Prozim + powerchol + carnispeed üçlüsünü 5 gün birlikte kullanın. Sonra carnispeed'i 2 günde bir katın. Powerchol veya sedochol ile denk gelmesi sorun değil. Ama prozim 15 gün boyunca her gün verin mutlaka. 15 günün sonunda gelişmeleri yazarsınız ona göre yol çizeriz.
Arada olumsuz gelişme olursa yazın.

Prozim + powerchol + carnispeed üçlüsünü 5 gün birlikte kullanın. Sonra carnispeed'i 2 günde bir katın. Powerchol veya sedochol ile denk gelmesi sorun değil. Ama prozim 15 gün boyunca her gün verin mutlaka. 15 günün sonunda gelişmeleri yazarsınız ona göre yol çizeriz.
Arada olumsuz gelişme olursa yazın.
15 gün dediklerinizi kullandık, ilk günlerde 1-2 kere kusması olmuştu yaklaşık 3-4 gün önce kustu bir kere. Şu an eski haline nazaran daha enerjik 🧿. Devam etmeli miyim dediğiniz şekilde kullanmaya?

Verme sıklığını azaltarak devam edin. Haftada 2 sedochol, 3 prozim, 2 carnispeed şeklinde 3 ay kadar devam edin. Gelişmeleri sık sık yazın.

Verme sıklığını azaltarak devam edin. Haftada 2 sedochol, 3 prozim, 2 carnispeed şeklinde 3 ay kadar devam edin. Gelişmeleri sık sık yazın.
Karıştırmadan ayrı ayrı veriyorum değil mi? Powercholu kesiyorum? Yardımlarınız için çok teşekkürler bu arada, sayenizde kuşum çok daha iyi.

Yazmayı unutmuşum. Prozim günlerinde powerchol de katın aynı suya.

Merhaba tekrardan. Kuşum en son yazışımdan beri gayet iyiydi neşeli ve keyfi yerindeydi, yemini de yiyordu. Fakat 2 gün önce akşam tekrardan 2 kere kustu. Bugün ise 3 kere üst üste kustu, kustuğu yemleri alta koyacağım. Biraz keyifsiz gibi aynı zamanda ara ara kabarık gibi, yem yemesinde problem yok. Dediğiniz şekilde carni-speed, sedochol, powerchol ve probiyotiği kullanıyorum. Aynı zamanda bu süreçte hapşurmaları başladı kuşum türünden dolayı kahküllü diyebileceğim şekilde, onlar hapşırma yapıyor olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Elimde şu an dışkı fotoğrafı yok, akşama doğru ekleceğim.

Kusmukta veya ağızda,dışkıda kötü koku mevcut mu?

Kusmukta veya ağızda,dışkıda kötü koku mevcut mu?
Dışkılar şu an bu şekilde birden nasıl böyle oldu anlayamadım. Ayrıca şunu fark ettim, popo kısmını, ayak taraflarını ama en çok popo kısmını kaşıyor ayağıyla veya gagasıyla fark etmezsizin. Halsiz ve kabarık gibi, parazit tarzı bir şey olabilir mi? Çünkü kafeste popo tüyleri var sanırım kendisi kopartma tarzı bir şey yapıyor.

Kaç gram ağırlığında kuş?
Daha çok dışkı fotosu atın flaşsız çekim. Ayrıca güncel bir video paylaşın.

Dışkılar karaciğer dışkısı.
Egzersiz+diyet+karaciğer koruyucusu kullanılmalı.

Dışkılar karaciğer dışkısı.
Egzersiz+diyet+karaciğer koruyucusu kullanılmalı.
Zaten o süreçteyiz Selçuk beyin tavsiyeleri doğrultusunda ilerliyoruz. Sedochol, carni-speed, powerchol, prozim kullanıyoruz yeme içmesine de dikkat ediyoruz, anladığım kadarıyla bu süreçte kusma atakları tarzı şeylerin olması olağan? Aniden üst üste kusunca başka bir şey oldu zannedip korktum. Ayrıca ilgi ve yardımınız için teşekkürler.

Zaten o süreçteyiz Selçuk beyin tavsiyeleri doğrultusunda ilerliyoruz. Sedochol, carni-speed, powerchol, prozim kullanıyoruz yeme içmesine de dikkat ediyoruz, anladığım kadarıyla bu süreçte kusma atakları tarzı şeylerin olması olağan? Aniden üst üste kusunca başka bir şey oldu zannedip korktum. Ayrıca ilgi ve yardımınız için teşekkürler.
Evet karaciğer hastalığında kusma gözlemlenebilir fakat kursak mantarı da olabilir,öğürme ve kusma sıklığı fazla ise mantar olabilir.

Dışkılar bu şekilde. Kendi yeminden yemiyor dün daldarı koyduğumu söylemiştim onu yiyor sadece alacağım daldarıyı acıkınca yer belki normal yemini.

Dışkılar şu an bu şekilde birden nasıl böyle oldu anlayamadım. Ayrıca şunu fark ettim, popo kısmını, ayak taraflarını ama en çok popo kısmını kaşıyor ayağıyla veya gagasıyla fark etmezsizin. Halsiz ve kabarık gibi, parazit tarzı bir şey olabilir mi? Çünkü kafeste popo tüyleri var sanırım kendisi kopartma tarzı bir şey yapıyor.

Ya karaciğer hastası olmayan kuşu karaciğer hastası yapıcaksınız. Kuşun takviyelere başlamadan önceki dışkılarında bir problem görülmezken takviyelerden sonra ürat sapsarı olmuş kıvamı bozulmuş. Karaciğer inanılmaz yorulmuş takviyeler toksik etki yapmış. Hangi takviye olursa olsun bu dozajda bu sıklıkta kullanılmaz!

Sadece bu kuşta değil powerchol sedochol karnitine ıvır zıvır kullandırttığınız diğer kuşlardada durum aynı. Birazdan o konularada yazıcam. Olmayan karaciğer sorununu sözde tedavi etmeye çalışmanız karaciğerde toksisite sebep oluyor. Bunu görmüyormusunuz?

Konu sahibine de tavsiyem powerchol mowercol hepsini kesin. Kuşa bol su içirin dinlendirin bir kaç gün ardından veterinere götürüp kusma sorunu için tıbbi tedavi alın. Kusmasının sebebi mantar, trichomoniasis yada megabakteri vs. olabilir. Bir kanatlı veterineri bulup destek alın. Eğer veteriner imkanınız yoksa tedavi konusunda yardımcı olmaya çalışırım...

Geri