Valla usta sorma ya çok sıkıntılı bi durumAynı sorun erkek kuşumdada var kafayı sıyıracağım dün bir koca kap yem koydum hepsini yere attı yemleri bitti gidip yem almam lazım.
Eyvallah usta birde öyle deniyim sağolasınAkıllı yemlik kullanın bir de hangi tohumu seçiyor onu Bi tespit edin ayrı kapta verin
Olabilir usta zaten döküyor acıkınca tekrar gidip yerden yiyorsalmadan alınan kuş kafeste yem kutusuna alışık olmuyor
Usta bende yanına 2 gün sonra bi erkek almayı düşünüyorum inşallah bu huyundanfa vazgeçerYavrularda ve kızgın dişilerde böyle sıkıntılar yaşadım. Yavrular büyüyünce, dişilerin kızgınlığı geçince veya kuluçka başlayınca sorun kalmadı. Ama tek beslenen kuşlarda alışkanlık kalabiliyor, yemden bazı tohumları bulmak için içini karıştırabiliyor. Yemi, ve yemlikleri değiştirerek deneme yanılma yöntemiyle kendi taktiğini geliştirebilirsin.
Bende dişi almayı planlıyorumUsta bende yanına 2 gün sonra bi erkek almayı düşünüyorum inşallah bu huyundanfa vazgeçer
Sağolun tecrübelerinizi paylaştığınız içinHayırlı olsun. Erkek vazgeçebilir. Dişiyi ise vazgeçirmek biraz zor.
Anca kuluçkaya yatmaya başlayınca daha dökmez.