Kuşum yemleri ağzında biriktirip atıyor

Canımkuşum1

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 5 aylık. Yeni aldık. 2-3 gün oldu. Yemliğinden yemleri gagasında biriktirip kafesin içine gagasindan geri fırlatıyor yemeden. Bir yemligi bu şekilde bitirdi. Sebebi ne olabilir ve bundan nasıl vazgeçirebiliriz?

Stres yaşıyor olmalı. Birkaç gün sakin kalmalı onu korkutacak şeyler yapmayın gerekirse ilgilenmeyin bile. Zamanla düzelir diye düşünüyorum düzelmezse yazın.

Ben gün içinde 2-3 kere ele alışması için kafesine elimi sokup parmağıma konmasını sağlıyorum. Bir iki kaçtıktan sonra gelip parmağımda duruyor. Annem de onunla bol bol sohbet edip kelime tekrarlıyor öğrenmesi için. Bunlar onu strese sokan hareketler midir?

Bir de, yemi beğenmemiş olabilir mi? Yem yediğinden emin değilim ve aç kalmasından korkuyorum.

Stres yaşıyor olmalı. Birkaç gün sakin kalmalı onu korkutacak şeyler yapmayın gerekirse ilgilenmeyin bile. Zamanla düzelir diye düşünüyorum düzelmezse yazın.

Şuan kelime tekrarı sohbet ele alıştırma hareketleri vs yapmayın. Bir süre o yokmuş gibi davranın 4-5 gün kadar. Sonra normale döner herşey.

Şuan müdahale etmeyin. Kuşun rahatlamasını bekleyin zaten anlarsınız artık rahatladığını ortama alıştığını.

Merhabalar,
Yem değişikliği de yaptığımız halde aynı tepkisi devam ediyor.
Yokmuş gibi davranma konusunda sadece 1 hafta başarılı olabildik, daha fazlasına kıyamadık. Artık ele gelmeye başladı. Ailemize alışmaya başladığını gözlemliyorum. Yem atma işini de oyun edindi gibi geliyor.

Yem değişmeyle olacak şey değil zaten. Bazı tohumları seçerek yiyor muhtemelen. Bir süre 15 gün kadar tek tip yem verip ak darı aspur gibi. O alışkanlığı geçince tekrar karışık yeme geçin.

Görüntü paylaşın belki hastadır.
Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını paylaşın flaşsız.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Geri