kuşum yumurtsasını çıkartamadı çıkartıkdan sonra içi dışında gibi

ugurvarda

Yeni Üye
ev boştu eve geldiğimde yumurta kuşumun poposundan sarkıyordu hemen aldım kuşcuya götürdüm yumurtayı çıkartı ama bağırsakları dışarıda kalmış dedi içine sokmaya çalıştı ama olmadı herhalde bana kendi kendine toparlar dedi kuşum yaşlı 7 yaşında ne yapmalıyım? bulunduğum yerde açık veteriner bulamadım şuan halsiz görünüyor tüyleri hafif kabarık hızlı hızlı nefes alyor gibi üşümesin diye beze sardım kafasını yere koyup gözlerini kapatıyor

Kendi kendine toparlamaz maalesef. Onun içeriye steril şekilde sokulması lazım ama doğru şekilde tabii. @Selçuk YÜKSEL bakar mısınız konuya siz de..
O bağırsak mı tam anlayamadım ben. Bazen iç kısım dışarı çıkabiliyor geri içeri sokulabiliyor ama bu farklı görünüyor.

O dışarı sarkan bağırsak değil kloakadır. Eğer veterinere gidemigorsanız elinizi iyice dezenfekte ettikten sonra bebek yağı, kanteron yağı veya zeytin yağı ile nemlendirip içeri doğru nazikçe ittirmeniz gerekiyor. Çok şişmişse soğuk pres vs gerekir veteriner müdahale etmelidir.

En son ne zaman yemek yedi? Aç kalmasın. Mama yapıp verin kursaktan besleme yapmayı biliyor iseniz. Dal darı falan koyun önüne yesin.

Orası kurumasın. Evde şırınga varsa içme suyu çekin şırıngaya ve o popo kısmına uzaktan su sıçratın nemli kalsın yani kurumasın.

Orası kurumasın. Evde şırınga varsa içme suyu çekin şırıngaya ve o popo kısmına uzaktan su sıçratın nemli kalsın yani kurumasın.
Eğer şırınga yoksa birkaç damla ile orayı nemlendirin ıslatın.
Aslında içeri sokulabilirdi lakin şişlik olması bunu engelliyor. Veteriner müdahalesi daha iyi olur.

Yağ sürmek daha mantıklı kurumaması için.

Geri