Karadeniz Pet

Kusuma teşhis koyamıyorum lütfen yardım edin :(

Edi

Yeni Üye
Katılım
5 Şub 2017
Mesajlar
22
Tepkime puanı
4
Herkese merhaba,
Öncelikle kusu tanitmakla başlayayım.
3 yaşında yerli disi kuş ve 2 yıl tek başına beslendi evdeki tüm bireylerle çok yakın. Ve çok kızgın sürekli yumurtluyor. Erkek kuş var evde fakat eş tutmuyor sürekli dövüyor öldürmesindem korktuğumuz için de aynı kafeste çok uzun tutamıyoruz.
Bundan iki hafta önce her ikisini de saldigim sırada ne olduğunu anlayamadığım şekilde birden durgunlasti sersemledi. Hemen kafesine koyup dinlendirdik.
Ertesi gün çok durgundu yemedi içmedi ve sol ayağında gevşeklik olduğunu farkettim uyuklar haldeydi. Tutunabiliyor yürüyor tellere tirmaniyor ama duz bir zeminde yürürken sol ayak sola doğru kayiyordu. Önce özel bir Vet e götürdük en yakın. Kusu eline dahi almadan uzaktan baktı bence ne olduğunu da anlamadı. Antibiyotik ve vitamin verdi. 2 gün kullandık. Hala çok durgundu sesi kısılmış gibiydi. Sol ayağında hala aynı durum mevcuttu ağrısı var gibiydi boynunu geri çevirip kendini kasiyamiyirdu. Kötüye gittiğini görünce avcılar Vet fakültesine gittik. Vet baya ilgilendi. Bir yere çarpmış olmasından dolayı bi incinme olabileceğini söyledi. Kırık yok dedi.
Antibiyotige 5 gün devam et dedi kendisi de bir vitamin verdi bunu kullan dedi. Kullandık sonra toparladı . Tabi sadece ilaç takviyisi yapmadım sürekli mama da verdim kaşık kaşık. Günde 3 kere kendi yedikleri haricinde özellikle elimle yem de yedirdim.
Tam toparladı derken ayağınin hala iyileşmenin olduğunu gördüm. (Tünekte iken çok anlaşılmıyor yalnızca düz zeminde kaydığını görünce farkedebiliyoruz)
Ayağı neden düzelmemis olabilir vitamin eksikligi olabilir mi ilk sorum bu
İkincisi de asıl önemli olan ve en korkutan çok sık değil ama hafta da 2 kere görmüş oldugumuz bir durum. Kuş dururken birden boyununu arkaya doğru istemsizce atıyor. Kasılma gibi bir şey. Sallabaş olsa sürekli olur diye okumuştum. Ama bu gün ben görmedim ama yine bir kasılma yaşamış ve Tünekten düşmüş:( bu durum beni çok korkutuyor. Ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim. Tecrübesi olan başına gelen varsa lütfen yazsin.
bu arada 2 gün ara ile olmak üzere yine 2 Tane yumurta yaptı. Bu gün 2.sini çıkarmış.
Daha öncekileri altından alıyordum şu an almadım belki almazsam yumurtlama yi keser diye. Ama boş yumurtayı isitabilmek için de güç harcıyor çok ikilemdeyim.
Kasılma ile ilgili bir video da ekleyeceğim.
 
Son düzenleme:

Videoya linkleri ulaşabilirsiniz şimdiden çok teşekkür ederim..
 
Bu da ayağı ile ilgili bir video
 
Ek olarak diskisi kucuk yaptiginda normal. Fakat yumurtladigi icin diskisini gun boyu tutuyor ancak kafesinin yerini degistirince yapiyor ve okdukca hacimli yapiyor. (Evde olduğumuzda sık sık yaptırmaya çalışıyoruz yerini değiştirerek.) Resimde yem kabukları ile karşılaştırıldığında diski boyutunun büyüklüğü farkedilebilir
20170122_222439.jpg


Bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen
 
Öncelikle Antibiyotiği 3 günden fazla kullanmışsanız kesin. Kuşta nefes alırken kuyruk sallama da varsa Kursak Mantarı var demektir. Size tavsiyem Eczaneden Mikostatin isimli ilaçtan alıp yarım suluğa 10 damla damlatarak 5 gün süreyle vermenizdir.
Ayağıyla ilgili olarak da kuşa B kompleks vitamini desteği verin. Ve sık sık ayağına masaj yapın. Ayak kesin düzelir demiyorum ama denemekte fayda var. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
ncelikle Antibiyotiği 3 günden fazla kullanmışsanız kesin. Kuşta nefes alırken kuyruk sallama da varsa Kursak Mantarı var demektir. Size tavsiyem Eczaneden Mikostatin isimli ilaçtan alıp yarım suluğa 10 damla damlatarak 5 gün süreyle vermenizdir.
Antibiyotigi 5 gün vitamin ile birlikte kullan dedi Vet öyle yaptık. Hatalı mıdır bu kullanım? Nefes alırken kuyruk sallama yok. Kursak mantarı ile ilgili bir makale okumuştum kusma vs de olur diyordu böyle bir belirtisi yok. Dediğiniz ilaç yalnizca kursak mantarı için mi yoksa başka bir hastalık için de tedavi sağlar mı?
 
Kafa sallama dediğiniz şey kusma nöbeti gibi geldi. Tavsiye ettiğim ilaç Mantar ilacıdır başka hastalığa iyi gelmez. Size tavsiyem Dediğim ilaca başlayın ve İç parazit ihtimaline karşı da Vilmectin isimli ilaçtan enseye bir damla damlatmak. Ense derisine gelecek şekilde tabi.
 
Parazit ilacı olarak avimec var şu an elimde ikamesi midir yoksa özellikle vilmectin de alayım mı
 
Avimec de olur Prospektüste yazdığı gibi kullanın. Yarın da Mikostatin alın mutlaka. Boyun kasılması dediğiniz kusma nöbetine benziyor. Antibiyotiği kaç gün kullandınız ?
 
5 gün kullandık Vet öyle tavsiye etti. Kaç gün kullanılmalıdır? Ve 5 gün kullanmış olmamış bir tahribata neden olur mu?
Dediğiniz ilac için yarın eczanelere bakacağım
 
Vilmectin Vet hekimlerde bulunur. Antibiyotikler Max 5 gün kullanılır zaten. Doz aşmamışsanız çok sorun olmaz. Vitamin olarak ne kullandınız ?
 
Vilmectin Vet hekimlerde bulunur. Antibiyotikler Max 5 gün kullanılır zaten. Doz aşmamışsanız çok sorun olmaz. Vitamin olarak ne kullandınız ?
Vitaminin adını bilmiyorum Dr kendi dolabından verdi bir kaba koyarak sarı bir toz. 1 mercimek kadar suyuna kat dedi
 
Bir kere şunu belirteyim istanbulda kuş konusunda uzman tek bir veteriner var.Yerinizde olsam oraya götürürüm.Buradan ezbere ilaç tavsiyesi almayın kimseden bence.Çünkü hastalığın ne olduğu bile belli değil.Kursak mantarı olduğundan emin değilsiniz ve ilaçların çok büyük yan etkileri var.İstanbulda olmanız büyük avantaj ben kuş veterinerinin ismini yazayım buraya.Zaten yeni ilaç kullanmışsınız hele de antibiyotik; ezbere ilaç kullanmak doğru değil.Bilen güvenilir bir hekim tetkik yapıp teşhisi koymalı..
 
Bir kere şunu belirteyim istanbulda kuş konusunda uzman tek bir veteriner var.Yerinizde olsam oraya götürürüm.Buradan ezbere ilaç tavsiyesi almayın kimseden bence.Çünkü hastalığın ne olduğu bile belli değil.Kursak mantarı olduğundan emin değilsiniz ve ilaçların çok büyük yan etkileri var.İstanbulda olmanız büyük avantaj ben kuş veterinerinin ismini yazayım buraya.Zaten yeni ilaç kullanmışsınız hele de antibiyotik; ezbere ilaç kullanmak doğru değil.Bilen güvenilir bir hekim tetkik yapıp teşhisi koymalı..
Merhaba Vet isim ve tlf yazarsanız çok sevinirim
 
İstanbul Veteriner Kliniği..Bu hekim türkiyede egzotik hayvanlar ve kuşlarda uzman..Ben olsam götürürüm.İlaç fazla kullanmak da hayvanları öldürür bilginiz olsun..Geçmiş olsun.
 
Florya da değil mi? Bende duymuştum bizzat gittiniz mi gerçekten ilgileniyorlar değil mi? 2 kere farkli veterinere goturdum bir sonuc alamadim. Zira yer bana çok uzak kusu defalarca yollarda perişan etmek istemiyorum hava da soğuk. :(
 
Genellikle antibiyotik ve vitamin kuslarin hastaliklarini iylestirdigi icin anlamayanlar direk bunu verir :D ilk yorumdada yazildigi gibi e ve b vitamini takviyesi + ayaga masaj yapin felc olma durumu olabilir cunku. Eger agri cektigibi dusunuyorsaniz masaji terramicynlede yapabilirsiniz gecmis olsun :)
 
Geri
Üst