Mhhbetkusutr
Meraklı Üye
Kuş elimden yem yiyor parmağıma konuyor fakat çağırınca gelmiyor bunu nasil sağlayabilirim
Bende de aynı uppppKuş elimden yem yiyor parmağıma konuyor fakat çağırınca gelmiyor bunu nasil sağlayabilirim
2-3Kaç aylık ?
Neyi sevdiğini nasil anlarimSevdiği yiyeceği keşfedin örneğin ben kıvırcık ile eğittim kuşun kafesinin kapağını açın ve kıvırcığı önce kapının dibine koyun tünekten atlamasını sağlayın sonra biraz daha uzaklaşın kuşu geri kafese koyup ve uzakta bekleyin kuşun gelmesini sağlayın sonra dahada uzaklaşa uzaklaşa kuşun kıvırcığa gelmesini sağlayın. En sonunda artık elinizi kaldırdığınızda veya sizin seçeceğiniz bir çağırma sistemi ile örneğin ben parmak şıklatıyordum her kıvırcığı yediğinde artık parmak şıklattığımda direkt elimin dibinde bitiyor. Bir yöntem daha yavru 2 kuşu eşe atın ve erkek olanı eğitin dişi zaten erkeği takip eder her ne kadar ürkek olsada o yüzden dişide erkekden göre göre size alışır ben eğitimsiz 7 aylık dişiyi yavru eğitimli erkeğim sayesinde kendime alıştırdım artık erkekten fazla bana sırnaşıyorFakat Çağırma veya alıştırma yöntemini en fazla 4 aylık kuşlara uygularsınız daha fazlası ilgilenmez pek o tür şeylerle
Yinede deneyin. Kuşu asla aç bırakmayın alıştıracağım diye
![]()
Deneyerek ama kuşlar genelde kıvırcığa bayılır veya dal darı kullanabilirsinNeyi sevdiğini nasil anlarim
Kuşum 4 aylık dişi ama onu sevmemize izin vermiyor konuşmuyor çağırınca gelmiyor ancak elimde yem olursa gelip yiyor ne yapmalıyım hep böyle mi olacakSevdiği yiyeceği keşfedin örneğin ben kıvırcık ile eğittim kuşun kafesinin kapağını açın ve kıvırcığı önce kapının dibine koyun tünekten atlamasını sağlayın sonra biraz daha uzaklaşın kuşu geri kafese koyup ve uzakta bekleyin kuşun gelmesini sağlayın sonra dahada uzaklaşa uzaklaşa kuşun kıvırcığa gelmesini sağlayın. En sonunda artık elinizi kaldırdığınızda veya sizin seçeceğiniz bir çağırma sistemi ile örneğin ben parmak şıklatıyordum her kıvırcığı yediğinde artık parmak şıklattığımda direkt elimin dibinde bitiyor. Bir yöntem daha yavru 2 kuşu eşe atın ve erkek olanı eğitin dişi zaten erkeği takip eder her ne kadar ürkek olsada o yüzden dişide erkekden göre göre size alışır ben eğitimsiz 7 aylık dişiyi yavru eğitimli erkeğim sayesinde kendime alıştırdım artık erkekten fazla bana sırnaşıyorFakat Çağırma veya alıştırma yöntemini en fazla 4 aylık kuşlara uygularsınız daha fazlası ilgilenmez pek o tür şeylerle
Yinede deneyin. Kuşu asla aç bırakmayın alıştıracağım diye
![]()
Dişi kuşlar biraz alışma probleminyaşıyorlar bol bol ilgileninKuşum 4 aylık dişi ama onu sevmemize izin vermiyor konuşmuyor çağırınca gelmiyor ancak elimde yem olursa gelip yiyor ne yapmalıyım hep böyle mi olacak
Sizin ki erkek ti sanırım ?ben mutfaktan gel deyince odadan çıkar tüm koridoru döner antreyi geçer gelirdi kanserden kaybettiğim mubişim. nasıl eğittiğimi kendim bile bilmiyorum çünkü zamanla doğaçlama olarak kendi kendine öğrenmişti. farzedin hiç yabancı dil bilmeden sözlük almadan direk yurtdışına çıkmak gibi. kendiliğinden keşfedip adapte olur ya insan hani onun gibi
Ondan alışmış bizim ki dişi çok yabani yaaaaa