Kuyruk atıyor dışkıya bakmadım emin olamamıştım o yüzden resim attım demek ki daha önce çiftleşmiş bunlar ben akşam gördüydüm kuşlar yüksekte olduğu icin gözükmüyordu cıktım sandaliyeye cektim fotoyuMerhabalar kusda yumurta var poposu sismis kuyruk dusmus kanat dusmus kuyrukdada atma varsa ve yuvalikda yatiorsa ara ara ve diskida buyukse yumurta cok yakindir hayirli olsun simdiden![]()
Evet olabilir yumurta vardir ozaman diskiyida gozlemleyin buyuk ihtimal varKuyruk atıyor dışkıya bakmadım emin olamamıştım o yüzden resim attım demek ki daha önce çiftleşmiş bunlar ben akşam gördüydüm kuşlar yüksekte olduğu icin gözükmüyordu cıktım sandaliyeye cektim fotoyu![]()
Benim henuz 3 yumurta var dierleri yolda hala yapicak bekliorum insallah seninkide yakin belli yapar 10 gune yapar tahminimce insallah yuvalikda yatiorsa cok yakindir zaten beklicez gorucez hayirli haberlerini bekliyoruz insallahİnşallah senin kiler gibi 6 yumurtaları olur en önemlisi sağlıklı yavruları olsun kactane olduğunun bi önemi yok az önce yine baktım dikkatlice arkası baya bi şişmiş sanki bir kac güne yumurtlar gibi.
Bir haftadır yuvayı kemiriyo talaşları dışarı atıyo yuvada baya bi zaman geciriyo erkekte yuvanın tüneyine cıkıp dişiyi yuvada besliyo.eğer bugün çiftleştilerse en az 7-8 gün yumurta gelmez diye düşünüyorum ama tabi takip etmek önemli belki çiftleşmişti öncedende haberin olmaya bilir önümüzdeki 2-3 gün yuvalığı kemirmeye başlayıp içindekileri fırlatabilir benimki genelde öyle yapıyor sinirli olup aşşağıya atıyor ağzına ne gelirse kendine göre çeki düzen veriyor az talaş koyuyorum o yüzden bu arada gözüme çarptı bir tane daha tünek varsa onuda yuvaya yakın koy dişi rahat dalda dursun yuvalığı izleyip girsin çıksın
Senin kuşlar 3 tane yaptı dahada geliyo yani ilk yumurtadan sonra kac gün arayla geliyo diğer yumurtalar.Benim henuz 3 yumurta var dierleri yolda hala yapicak bekliorum insallah seninkide yakin belli yapar 10 gune yapar tahminimce insallah yuvalikda yatiorsa cok yakindir zaten beklicez gorucez hayirli haberlerini bekliyoruz insallahbenim dier ciftte tuyden cikdi disi talas dokuo yuvalikta yatio arada cok ilgili yem dokuo kemirmesi artti kum gaga tasi ve kalamar kemigini cok tuketiyor ondanda yumurta bekliorum 3 4 haftaya insallah
![]()
Ozaman senin yumurta cok yakin merak edmeSenin kuşlar 3 tane yaptı dahada geliyo yani ilk yumurtadan sonra kac gün arayla geliyo diğer yumurtalar.
Allah allah niye 3 yumurtayı bukadar gec braktı acaba bakalım 4 dü kac gün sonra yapcak.peki yumurtalara baktınmı ilki boşmu dolumu belli olur heralde telefonun ışınla bakınca.Ozaman senin yumurta cok yakin merak edmebenim sole oldu ilk yumurta 4.undu 2. 6 sinda 3. Ise 11 inde geldi normalde 1 ,2 gun arayla yaparlar ama bazen 4 5 gun de olabiliyor ben 5 6 yumurta bekliorum kusumdan ilk yumurtam bos 2.si dolu 3 su daha yeni onada bakicam 3 4 gun sonra
![]()
Eh maşallah bundan sonra hep dolu gelir inşallah yumurtayı kestiği zamanmı yatmaya başlıyo devamlı yatıyomu yani . Bu iki kuşu yeni aldım bak bi dişi erkek verdi daha bebek inşallah değişmez cereleri.Kuscu abilere sordum bazen ole olabiliyormus sikinti yok dediler iice dollenmis olur hem o 5gun icinde 3 kere ciftlesdiler4yumurtada gelur heralde 2 3 gune ilk yumurta bos 2. Dolu 3. Daha yeni 3 4 gun sonra bakicam onada
![]()
Insallah dolu gelir benim kus ilk yumurtadan itibaren yatior kuluckaya ciftlesme ve diski lama disinda yuvadan cikmiorEh maşallah bundan sonra hep dolu gelir inşallah yumurtayı kestiği zamanmı yatmaya başlıyo devamlı yatıyomu yani . Bu iki kuşu yeni aldım bak bi dişi erkek verdi daha bebek inşallah değişmez cereleri.
Bendede 5 cift var 3cift yavru sayilir 2 cift yetiskinInsallah dolu gelir benim kus ilk yumurtadan itibaren yatior kuluckaya ciftlesme ve diski lama disinda yuvadan cikmiorcok tatlilar masallah nazar degmesin
Her kus yatmiormus kardesim bazilari 2 yada 3 yumurtadan sonra yatiormus hayirli haberlerini bekliyorum kardesim kisa zamandaHe demek ilk yumurtayı brakınca devamlı yatıyo demek bu faydalı bir bilgi oldubakalım gelişmeler oldukca paylaşımlara devam.
Benimde 2 çift var biri bebek resim atıklarım digeride yumurta bekliyoz biliyon zatenBendede 5 cift var 3cift yavru sayilir 2 cift yetiskin![]()
Evet kardesim kuslarin cok guzel masallah bende guncel resimler cekince paylasicam fotolariniBenimde 2 çift var biri bebek resim atıklarım digeride yumurta bekliyoz biliyon zaten