BeautiBird ❤️🔥
Onursal Üye
Neden bu kadar endişeli davrandığınızı anladım lakin endişe edecek bir durum yok şu anlık. Videoyu izledim kuş canlı zaten maşaallah. Ama kilolu görünüyor. Fazla kilo hastalıklara kapı aralayan bir şey.. 40 gr olması ideal,buna dikkat edin.Hocam bilemedim ya sabah erkenden evden çıktım iş yerime gittim dönüşte alırım dedim dönüşte de alamadım unuttum daha doğrusu 13 aylık bir de oğlum var aklımı başımdan alıyorayrıca bu kadar panik olmamın sebebi ben üç aylık hamileyken kuşumu kaybettim veteriner hatası yüzünden çok ani bir şekilde rahatsızdı yani sadece halsizliği vardı götürdüm güvendiğim bir hayvan hastanesine kendi doktorum yoktu ağzına baytril damlattı baska doktor. Yarım saat içinde denge kaybı yaşayıp gözleri şişti ve ellerimde öldü. Aslında bundan öncesi de var yani kendi doktorumuz lincosil vermişti eğer İştahsızlığı devam ederse getir elle besleme yaparız demişti ben aslında elle besleme yapmaları için götürmüştüm ama kendi doktorumuz yoktu diğer doktor da direkt ağzına ilaç damlattı tabi ben bu ilacın ağır olduğunu sonradan öğrendim. Bu yüzden böyle paniğim sizinde kafanızı şişirdiysem hakkınızı helal edin
![]()
Dışkı konusuna gelirsek,her bozuk dışkı hastalık anlamına gelmez,geçici bir durum olabilir. Ama tabii tedbir ve gözlemi de elden bırakmamak gerekir.
Sağlık tohumu vermeyin ve almayın da bana kalırsa.
Garden mix pembe platin yem alın kapalı ambalajında alın ama kendi orijinal paketinde olmasına dikkat edin. Trendyoldan alıyoruz biz 3 paket,fiyat olarak uygun bence.
Ve versele laganın pelet yemini alın muhabbet kuşları için olanından.
Bu iki yem her zaman kuşa verilsin. Pelet yemi yemezse kaşığın arka kısmı ile toz şeker formatına getirin ufaltın bi de böyle vermeyi deneyin böyle yiyen kuşlar var.
İki yemi aynı kaba karıştırmayın ama. Garden mix normal yem ayrı kapta, pelet yem ayrı kapta olsun. Pelet yemi yayvan bir tabakta vermeyi öneririm örneğin çay tabağı gibi. Ama yemlerin içine dışkı girmeyecek bir yere koyun tabağı.
Kuş bol bol uçsun hareket edip zayıflasın.
Dışkı konusu hakkında şunu diyeyim,benim kuşta da kötü koku vardı dışkısı pis kokardı bu uzun bir süre devam etti ama kuşum cin gibiydi..
Sonradan kokunun baskınlığı gitmişti
Ben de usnegano probiyotik vs kullandım.
Bağırsakların sağlığı için probiyotik mutlaka kullanılmalı özellikle enzim içeren olması önemli.
Beslenme çok önemli..
Dal darıyı da çok gerekmedikçe vermeyin.
Sürekli sık sık dal darı yememeli çünkü kilo aldırır. Zaten zayıflaması lazım,görüntüden öyle anlaşılıyor. Ama
hassas terazi varsa bi ölçün tabii.