Kuşumun anatomisi

Kötü koku yoksa sorun yok. Bazen yenilen içilen gıdalar örneğin idrara yansıyabiliyor örneğin ananas meyvesi gibi. Kuşların dışkısında da tahıl kokusu olabilir normal. Kötü koku varsa o normal değil. Dışkı normal görünüyor.
Hocam çok teşekkür ederim🙏🏻 kötü bir koku değil dediğim gibi ben yine takip edeceğim çok çok sağolun 💤 iyi geceler

Merhabalar tekrardan, bugün beni öpmek için gagasını ağzıma yaklaştırdı yani kokla kokla burnumda bir değişik oldu. Sanki dışkıdaki kokudan ağzında da vardı. Dün gece kokladığımda öyle bir koku almadım. Ama koklamaktanda az evvel bir garip oldum. Ağzının içini iyice açtım kontrol ettim, hiç beyazlım lezyon vs yok. Ama koku kafamı karıştırdı. Nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olur musunuz? Enerjisi gayet yerinde, yemesi içmesi güzel dışkıda herhangi bir değişiklik yok dünkü ile aynı. Tekrardan yakalayıp koklayayım diyorum ama hayvanda stres oluyor tutunca

Kendini kokluyorum tüylerini vs koku yok. Tüy dönemine girdi. Ayrıca öğürme kusma vs yok

Anlattıklarınız kursak mantarı şüphesi doğuruyor ama hemen tedavi başlamayalım. Siz 2-3 günde bir gelişmeleri yazarsınız takipte kalıp gerekirse tedavi başlarız. Bu arada Bigaia isimli probiyotik damla var insanlar için olan. Onu edinin tedavi olacak olsa da olmasa da işinize yarayacak.

Anlattıklarınız kursak mantarı şüphesi doğuruyor ama hemen tedavi başlamayalım. Siz 2-3 günde bir gelişmeleri yazarsınız takipte kalıp gerekirse tedavi başlarız. Bu arada Bigaia isimli probiyotik damla var insanlar için olan. Onu edinin tedavi olacak olsa da olmasa da işinize yarayacak.
Evet hocam benimde aklıma o geldi ama diğer belirtiler olmayınca emin olamadım belkide başlangıçtır bilemedim. oğlum için almıştım onu hiç açılmamış şekilde duruyor kullanmaya başlayalım mı? Birde prozim 15 gün kesintisiz kullanın demiştiniz, kullandık şu anlık powerchol ve prozim kullanacaktım söylediğiniz şekilde ama başlamayayım mı?

Bu arada elimde hazırda bulundurmam gereken ilaçlar nedir hocam pazartesi hemen temin edeyim kenarda dursunlar

Şimdi baktım ilaç dolabına evde açılmamış kutu da mikostatinde var 12/26 tarihli.

Videoya göre kuş normal.
Siz birkaç gün dışkılarını kontrol edin. Kursak mantarı belirtileri oluşursa o zaman mikostatin veya triflucan şuruba başlayın.
Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın,14 gün kullanın. Suyundan içiyorsa ağzına değil suyuna ilaç eklersiniz. 50 ml suya 8 damla ilaçtan damlatılacak,14 gün kullanılacak.

@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird ❤️🔥
Videoya göre kuş normal.
Siz birkaç gün dışkılarını kontrol edin. Kursak mantarı belirtileri oluşursa o zaman mikostatin veya triflucan şuruba başlayın.
Sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın,14 gün kullanın. Suyundan içiyorsa ağzına değil suyuna ilaç eklersiniz. 50 ml suya 8 damla ilaçtan damlatılacak,14 gün kullanılacak.
evet hocam bugünde davranışlarında bir değişiklik yok masallah ama bu sefer ben hastalandım hayvancağızımla ilgilenemedim pek. Selçuk hocamın söylediği probiyotiğe başlayayım mı peki?

Çeyrek suluğa 2-3 damla katarak kullanın. 1 hafta üsüitüste verin. Sonra haftada 1-2 devam edersiniz.

Merhabalar, güncelleme yapmak istedim. Benzer süreçteki arkadaşlar okuyup bilgi edinsin diye. Bigaia probiyotiğinin 1 haftalık kürü dün bitti. Kuşumun davranışlarında herhangi bir değişiklik yok. Yemesi içmesi enerjisi iştahı güzel, dışkısı tam olması gerektiği gibi. Öğürme kusma vb yok. Koku meselesine gelecek olursam, dışkıdaki koku hafiflemiş gibi hissettim. Parmağıma aldığımda ağzından geldiğini düşündüğüm koku elime alıp kokladığımda (burun ve kafa arasından bir yerden geldiğini keşfettim tam ağzından değil gibi sanki) yok denecek kadar azalmış durumda. Hani böyle grip oluruz da burnumuzda bir koku hissederiz yani nasıl tarif edeceğimi bilemedim öyle bir kokuya evrilmiş :) kısacası hafiflemiş. İlk başlarda yaklaşamıyordum sürekli onu öpüyordum öpemez olmuştum şimdi koku rahatsız etmiyor. Şu an ne yapmam lazım? Yardımcı olabilirseniz ne mutlu bana. Kursak mantarı olsaydı yaklaşık bu koku meselesi 10 günü geçti başka bir belirti verirdi diye düşünüyorum? Sizlerden yanıt bekliyorum🙏🏻🙏🏻

Geri