Kuşumun Ayağı Şişti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ophelio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güncelleme:

Keyfi yerinde, bugün ötmeye bile başladı. Ayağındaki şişlik ve yaralar duruyor. Şişlikte gelişme yok fakat yaraların kurumuş olması iyiye gidiş gibi geliyor. Dışkı normal.

Probiyotik+Antibiyotik 7.gün bitti.
Şehir dışını ayarlamaya çalışıyorum ancak maalesef bana bağlı değil sadece. :(

Antibiyotiğe devam edilsin mi? Dozu vs iyi mi?(Yarım suluğa 6-8 damla) Powerchol şişlik için iyi gelmez mi?(İçerideki sorunları çözerek) Başka neler yapabilirim? Yumuşak zeminde durması ona çok iyi geldi. Kafesine yumuşak yastıklı tünek aldım, onda uyuyor artık, o zamandan beri iyi durumu. Bunun gibi her öneriye açığım. Elimden geleni yapıyorum aslında. :(

@Selçuk YÜKSEL
@BeautiBird
Sürekli antibiyotik kullanamaz ama. Antibiyotik faydalı bakterileri de öldürür. Bu arada probiyotik kullanıyor muydunuz?
Enzim içerikli mi?
Powercola başladınızz mı

Sürekli antibiyotik kullanamaz ama. Antibiyotik faydalı bakterileri de öldürür. Bu arada probiyotik kullanıyor muydunuz?
Enzim içerikli mi?
Powercola başladınızz mı
Hayır antibiyotik tamamlandıktan sonra powerchole geçelim demişti Selçuk hoca. Probiyotik kullanıyorum, enzim içerikli mi bilmiyorum, eskiden almıştım bir pakette duruyor unuttum. :(

Ceresi ne zaman kahverengine dönmeye başladı ? Antibiyotik normalde 7 günden fazla kullanılmaz ama isyisnai durumlarda kullanmak gerekebilir. 2 gün powerchol ve probiyotikle devam edin perşembe akşamı video ayak resmi paylaşın antibiyotiğe başlayıp başlamama hususunda karar verelim.

Ceresi ne zaman kahverengine dönmeye başladı ? Antibiyotik normalde 7 günden fazla kullanılmaz ama isyisnai durumlarda kullanmak gerekebilir. 2 gün powerchol ve probiyotikle devam edin perşembe akşamı video ayak resmi paylaşın antibiyotiğe başlayıp başlamama hususunda karar verelim.
Ceresi çok uzun zamandır böyle.
Dediğiniz gibi yapacağım perşembeye kadar. Teşekkürler.

Tekrardan merhabalar,
Güncel durumdan sizi haberdar etmek ve bilgi almak için yazıyorum.

Geçen süreçte kuşa kara merhem sürüldü ve şişlik azaldı fakat geçmedi. Sonrasında bu şekilde devam etmeyeceğine karar verip kuş veterinerine gittik. Kara merhemin iyi geldiğini söyledi. Gerekli her şeyi içeren karışımlar hazırladı; 1 tane damla, 1 tane serum ve 1 tane de krem. Bugün itibariyle şişlik tamamen geçti, yaralar duruyor, tedavi sürüyor, uzun bir süreç olacağını karaciğer problemi olduğunu söyledi. Tahlil sonuçları yarın belirlenecek ve daha net sonuçlar alınacak.

Bu noktada sormak istediğim şey; parmakları havaya kalktığı için bu süreçte sargı ile desteklenirse parmakların düzelme olasılığı olduğunu söyledi veteriner fakat sargıyı asla beceremedim. İlk saniyede çıkıyor ayaktan ve zarar vermekten korkuyorum. Sizce nasıl sarılabilir yukarı kalkan parmaklar? Ve sizce düzelir mi ayaklar, hiç böyle bir kuşa şahit oldunuz mu acaba? Aksi halde hayvanı daha fazla sıkıştırıp sıkmak istemiyorum, sargı işe yaramıyorsa.

@Selçuk YÜKSEL
@BeautiBird

Fotoğraflar görünüyordur umarım.

Birkaç aydır kuşumun ayaklarının altında yara çıkıyordu. Terramycin yaptım geçti ilkinde, sonra tekrar oldu fakat bu sefer terramycin ile geçmedi. Sonra antibiyotikli kremler kullandım, azaldı ama geçmedi. Şimdi ne sürsem geçmiyor ve iki gündür sağ ayak şişti ve basamıyor hiç. Büküldü ayağı fotoğraftaki gibi. Veterinere götürdüm, tahlil yapılması gerekir, ürik asit birikmesi olabilir bunu bilemeyiz hiçbir tedavi yapılamaz bu durumun tedavisi yok dedi. Hiçbir şey vermeden gönderdi. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum, hiç basamadığı için sürekli sırt üstü düşüyor kuşum. Öneriniz var mıdır?

Ayağı dışında sağlığı yerinde.

Geçen hafta böyleydi:

Gut olabilir. Röntgen çektirin

Foto video paylaşın güncel. Ve güncel kilo

Güncel kilo 35gr
Dün keyfi yerindeydi fakat ilaçlar zorluyor mu bilmiyorum bugün biraz durgun. Dinlenme modunda.

Tahlil sonuçlarına göre bakteriyel enfeksiyon ve mantar olduğunu söyledi veteriner. Ayağına atel takmadan düzelmeyeceğini söyledi fakat takmak çok zor, asla durmuyor ve incitmeden sabitlemek aşırı zor. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. :(

@BeautiBird
@Selçuk YÜKSEL

Son düzenleme:
Raşitizm hastaları gibi olmuş kuşun ayakları. D vitamini takviyesi veriyor musunuz ya da d vitamini içeren takviye kullandınız mı?

Tahlil sonuçlarına göre bakteriyel enfeksiyon ve mantar olduğunu söyledi veteriner. Ayağına atel takmadan düzelmeyeceğini söyledi fakat takmak çok zor, asla durmuyor ve incitmeden sabitlemek aşırı zor. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. :(
Atel uygulamasını veteriner yapmalıydı,yapamadı mı?

Veteriner şehir dışında, her gün iki kez krem uygulandiktan sonra yapılması lazım ve ben yapmak zorundayım bu durumda maalesef. :(
Üzüldüm,bazıları çok hareket ettiği için canını acıtacağız diye korkuyoruz.Elinizde kuş için atel var mı?

Üzüldüm,bazıları çok hareket ettiği için canını acıtacağız diye korkuyoruz.Elinizde kuş için atel var mı?
Yok kürdan ile destek yapabilirsiniz dedi, sargı bezi veya yara bandı ile yapmamız lazım. Dün 6-7 kere denedik, olmadı. Ya incinmesin diye biz yapamadık, ya yaptık kuş hemen çıkardı attı. Olmadı bir türlü. Kuşun sökmemesi için boyunluk verdi, olmazsa onu kullanacağız.

Yok kürdan ile destek yapabilirsiniz dedi, sargı bezi veya yara bandı ile yapmamız lazım. Dün 6-7 kere denedik, olmadı. Ya incinmesin diye biz yapamadık, ya yaptık kuş hemen çıkardı attı. Olmadı bir türlü. Kuşun sökmemesi için boyunluk verdi, olmazsa onu kullanacağız.
Boyunluk kullanılabilir ama bazı yerlere stres yaptığını okumuştum.Atel içinde kürdan veya sert karton kullanabilirsiniz,onların üzerinide gazlı bezle sararsınız ki hareket etmeye çalıştıkça sürtünmeyle biryerlerini acıtmasın.Ateli gazlı bezle sarıp gazlı bezi flasterle tuturabilirsiniz.Alan biraz küçük olunca sizi zorlayacaktır ama eminimki üstesinden gelirsiniz.
Bisikletlere takılan süsler vardı,tekerlekteki demirlere takılan.Onlar plastik malzemeden,belki öyle bir malzeme bulabilirseniz işiniz kolaylasır.

Boyunluk kullanılabilir ama bazı yerlere stres yaptığını okumuştum.Atel içinde kürdan veya sert karton kullanabilirsiniz,onların üzerinide gazlı bezle sararsınız ki hareket etmeye çalıştıkça sürtünmeyle biryerlerini acıtmasın.Ateli gazlı bezle sarıp gazlı bezi flasterle tuturabilirsiniz.Alan biraz küçük olunca sizi zorlayacaktır ama eminimki üstesinden gelirsiniz.
Bisikletlere takılan süsler vardı,tekerlekteki demirlere takılan.Onlar plastik malzemeden,belki öyle bir malzeme bulabilirseniz işiniz kolaylasır.
Çok teşekkür ederim, bu akşam başardım sanırım, direkt karanlığa aldım, sabaha kadar durur böylece diye umuyorum. Boyunluk olmadan böyle daha iyi geldi.

Geri