Kuşumun dışkısında ki kan

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semiya

Meraklı Üye
Merhaba kuşum az önce yere dışkılamış peçeteyle alınca beyaz kısmında kan gördüm ilk defa böyle dışkıladı https://hizliresim.com/437scc6 keyfi falan normal

Tek defaya mahsus muydu bu ? Koksidioz ihtimali yüksek. Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp tedavi başlamanızı öneririm. Tetra bulsanız daha iyi olur. Ayrıca denflor da alın her gün onu da kullanacaksınız.

Kanlı dışkı en kritik belirtidir. Ben olsam risk almaz başlardım. Dışkılarından kuşta enfeksiyon olduğu belli. Karaciğer sorunu da olabilir ama dışkıda kan olduğuna göre o ihtimal düşük. Cocsidioz ihtimali yüksek.

Son düzenleme:
Tamam hocam bu yazdıklarınız reçeteli mi

Vet ilacı bu dediklerim. Ama eczaneden bactrim de alabilirsiniz reçete istenir ama. Denfloru da unutmayın bu arada.

Bactrim almıştım elimde bulunsun diye ver ilacı dedikleriniz daha iyiyse onlardan temin edeyim hocam

Bactrim var madem neden söylemiyorsunuz ? Hemen başlayın ağzına bir damla damlatın 50 ml suya da 6 damla her sabah yenileyin. Denflor da kullanın ama.

Nerden bileyim hocam siz demeden bactrimin buna kullanılacağını denfloru yarın temin ederim bactrime başlayayım ne kadar süre kullanıcaz

Yarım suluğa 8 damla başlayın 2 gün o şekilde verin 5 gün de 6 damlaya düşürerek kullanın.

Hocam merhaba ilaca daha başlayamadım bazı sebeplerden https://streamable.com/g2u3ct kuşum tünekteyken böyle sallanıyor bi de uçtuktan sonra hızlı nefes alıp veriyo astım gibi birşey mi var kanlı dışkı tekrarlamadı ama dışkısı zarlı genelde https://hizliresim.com/ay5xuzd dediğiniz gibi bactrim e başlayayım mı
Kızınca da neden kızıyorsun diyorlar. Şimdi size ne dememi bekliyorsunuz mesela? "Hayır başlamayın ilaç falan biraz daha bekleyin ölünce başlarsınız" mı demeliyim? İlk dediğimde başlasaydınız şuan yanlış tedavi olsa bile yanlış olduğunu çoktan anlamıştık..

Yanlış bi tedavi olacaksa neden başlamış olayım tek bi şey üzerinden hastalığı net söylemeyip şu olabilir diyip ilaç söylerseniz başlamam kuşun halini o hastalıkta olabilecek belirtileri sormadınız bile sordunuz mu hocam Allah razı olsun yardımcı oluyosunuz da biz de çocuk değiliz azarlanacak iyi akşamlar

Yanlış bi tedavi olacaksa neden başlamış olayım tek bi şey üzerinden hastalığı net söylemeyip şu olabilir diyip ilaç söylerseniz başlamam kuşun halini o hastalıkta olabilecek belirtileri sormadınız bile sordunuz mu hocam Allah razı olsun yardımcı oluyosunuz da biz de çocuk değiliz azarlanacak iyi akşamlar
Sizi anlıyorum. Haklısınız da bir yerde. Ama madem garanti tedavi istiyorsunuz haklısınız da zaten bu durumda kuş konusunda uzman bir veterinere gider, kapsamlı testlerle nokta atışı tedavi başlarsınız. Benim de kızmama gerek kalmaz dimi?

Izmirdeyim ben bayraklı Bornova buca konak dört tane önerilen yer var hepsi sıkıntı yorumlar berbat kötü güvenip gidemedim hangisine gitmem gerek bilemedim ilaca vete gidicem diye başlamadım yorumlardan sonra gitmedim hiçbirine
Kızmaya da gerek yok sakinlikle cevap verilebilir herkese karşı tavrınız böyle sizin hocam gene de sağolun diğer bilgiler için kolay gelsin

sakinlikle cevap verilebilir
Çok güzel bir öneri ama bana önermeden önce siz de yapabilirdiniz. Ben boşuna kızdım diyelim siz neden sakince karşılamadınız?

herkese karşı tavrınız böyle sizin hocam gene de sağolun diğer bilgiler için kolay gelsin
Herkese karşı böyle değil sizin gibi birkaç kişi daha var korkudan tedavi başlayamayan. Onlara da kızdım.

QUOTE="Selçuk YÜKSEL, post: 898144, member: 20633"]
Takviyeleri kafanıza göre kesmeyin. Takviyelere devam edip su tüketimine takılmayın.
[/QUOTE]

Burda da sizi uyarmak zorunda kalmışım.

Bakın bana güvenmek zorunda değilsiniz. Ama en azından birşeyler yapıp mesela veterinere gidip veya başka birinden öneri alıp yanlış doğru farketmeksizin bir tedavi başlasaydınız kızmazdım. Benden nokta atışı teşhis beklemeniz de ilginç. Müneccim değilim sonuçta. Ama tahminlerim de çoğu kez tutuyor.

Son düzenleme:
Güvenmesek sormayız hocam ben sakin kalabilecek bi dönemde değilim gebelik siniri var bende de tek bi yerde uyarmak zorunda kalmışsınız diğer dediklerinizin hepsini yaptım ne dediyseniz aldım sorun halloldu başka bişey patlak verdi gene danışalım dedik yanlış yaptık belli ki bugün benden göründüler size sanırım yoksa ben hep saygılı davrandım size karşı
Sizden nokta atışı beklemiyorum da tek bi şeye dayanarak ilaç söyleyip başka bi soru sormadığınız için başlamadım şansa bi vet seçip gösteririm artık dediğim gibi öğrendiklerim için sağolun

Güvenmesek sormayız hocam ben sakin kalabilecek bi dönemde değilim gebelik siniri var bende de tek bi yerde uyarmak zorunda kalmışsınız diğer dediklerinizin hepsini yaptım ne dediyseniz aldım sorun halloldu başka bişey patlak verdi gene danışalım dedik yanlış yaptık belli ki bugün benden göründüler size sanırım yoksa ben hep saygılı davrandım size karşı
Sizden nokta atışı beklemiyorum da tek bi şeye dayanarak ilaç söyleyip başka bi soru sormadığınız için başlamadım şansa bi vet seçip gösteririm artık dediğim gibi öğrendiklerim için sağolun
Ben sizin özel durumunuzu bilmem tabi. Kırmak amacında değildim. Sizi tanımam bile sadece yardımcı olmaya çalıştım konu nerelere vardı. Uzatmanın da anlamı yok.

İzmir'de yaşıyormuşsunuz,beklemeyip veterinere götürün,İzmirde bilinen birkaç tane kuş veyerineri var. Öz vet öneririm ben. Oraya gidip swap testi yaptırın kursaktan sürüntü yani. Dışkı da incelensin. Böylece nokta atışı teşhis olur ve ona göre doğru şekilde bilinçli şekilde ilaç kullanırsınız.
Öncelik ve doğru olan da zaten imkan varsa kuş uzmanı bir veterinere götürmektir. Buna imkanı olmayan,veteriner bulamayan veyahut bulsa da bütçesi yetmeyen insanlara olasılıklara göre ilaç önerilir. Bu da nokta atışı olmaz elbette. Yanılma payı var. Sonuçta swap testi yapmıyoruz uzaktan.
Soruyu soran da bunu bilmeli ona göre kabul etmeli bu durumu.
Ama sizin imkan varmış zaten ,beklemeniz hata. Hem de İzmirdesiniz yani. Swap testi tahmin testi değildir. Swap testinde bakteri mi var mantar mı var görülür tespit edilir.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri