Kuşumun gagasının her iki yanında oluşan şeyler??

Fıırrffıırr

Yeni Üye
Gagasının her iki yanında böyle turuncumsu sarı tonları arasında var olan iki şey var. Bayadır vardı ama dün ilgimi çekti. Bakayım dedim böyle sertleşmişti. Chat gpt ye sordum havuc vs yediyse olmuş olabilir dedi ki bayadır havuç vermedim ve mantar da olabileceğini söyledi. İlk kez kuş besliyorum ve bu konularda bilgili değilim. İnternet üzerinden de araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Su ile pamuk yardımıyla silmeyi denedim ama malum kuş biraz sinirli ve strese girmesini istemediğim için zorlamadım. Sabah bir ılık su koydum önüne yıkanması için normalde sever yıkanmayı ama ihtiyacı oldugunda sever ihtiyacı olmadıgı içinde yıkanmadı. İştahında ve dışkısında herhangi bir değişiklik yok. Neşesi de yerinde. Her zamanki gibi yani. Ama endişelendiriyor ya. Bir fikri olan yazabilir mi?

Mama falan verdiniz mi? Kurumuş gıda olabilir kusmuk olabilir veya. Kuşta kusma var mı? Peçeteyi ıslatın ve oradaki maddeyi yumuşatmaya çalışın nazikçe çıkarmaya çalışın. Mantar olabilir. Tekrarlar ise eczaneden mantar kremi alın trosyd olabilir,günde 2 kez sabah akşam sürün o bölgeye.

Geri