Karadeniz Pet

Kuşumun ısırganlığı

Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
73
Tepkime puanı
4
Merhabalar 2 buçuk aylık kuşum var iyice samimi olmaya başladık artık parmağımızı daha kaldırır kaldırmaz konuyor omuzlarımızdan başımızdan ayrılmıyor. Kuşu aldığımız gün turuncu bir gaga taşı almıştık. Ama sürekli turuncu izler olduğu için kuşta onu attık. Beyaz aldık ama alana kadar rahat 2 hafta falan geçti. Şu bir haftadır falan acayip ısırıyor omzumuza gelip enselerimizi, elimizi falan. Öyle ki; ısırdığı yerlerde ufak kırmızı noktalar çıkıyor yani resmen. Abim gaga taşı olmadığı için olabilir demişti, buraya da yazmak istedim. Neden böyle yapıyor?
 
Gaga taşıyla alakalı değil bu kesin. Zor ama Isırdığında hiçbirşey olmamış gibi davranmalısınız. Davranışı sizi ve ortamı tanıma amaçlı ve biraz da sevgi gsterisi aslında. Elinizi uzattığınızda ısırıyorsa eğer. Eldiven takıp sürekli ısırmasını sağlayın. Ona sakın bağırmayın ve döver gibi yapmayın. Umarım Zamanla terkleyecektir.
 
Ona kızıp işaret parmağımla gagasını ittiriyorum bazen. İnsanın canı çok pis yanıyor ya. Bunun bir sevgi gösterisi olduğuna emin misiniz? Başka bir sıkıntısı var mıdır?
 
Siz insan bakış açısıyla baktığınız için ısırmaya sevgi gösterisi diyemezsiniz. Ama o sizi sevmese yanınıza bile yaklaşmaz. Asla kızma bağırma ittirme gibi şeyler yapmayın. Oyun sanacak ve sürekli tekrarlayacaktır. Dediğim gibi hiç tepki vermezseniz zamanla düzelecektir.
Kimi zaman stresten de yapabiliyorlar stresi varsa yazın. Bir de ona Probiyotik verin o da yardımcı olacaktır.
 
Teşekkür ederim fikirleriniz için. İlk kuşum benim ve o kadar ince düşünüyorum ki onu üzmemek için. Sabah erkenden açıp gece 11 12 lere kadar dışarıda hür, her türlü oyuncağı falan var bize de alıştı.Birde bu sabah ben okuldayken kuyruğunu ağzıyla temizlerken kopmuş. Kısa sürede uzar değil mi?
 
gagasını ittirme gibi şeyler yapma çok daha sertleşir ısırma işi.daha inatcı ısrarcı şekilde yapar
 
Geri
Üst