Kuşumun nesi var ?

Melikesys

Yeni Üye
İlk olarak kuşun hikayesini anlatacağım, bizden uzakta yaşayan bir halam var neredeyse hiç görüşmüyoruz ilk defa evlerine çağırdılar gittiğimde siyah bir örtü gördüm ve içinde bir muhabbet kuşu vardı , çocukları için almışlar ama çocuğun canı sıkıldığından alta koymuşlar kuş o kadar kotu görünüyordu ki bira zorla kuşu aldım ( bir hamster kafesi deydi ona ortalama bir kafes aldım ) yaşı 5 ten fazlaymış ve yanında alınan kuş vefat etmiş çok önceden . Kuş sadece ballı kraker yiyordu normal yem bile yetmiyordu balli bir yemi var onu veriyorlarmış çok şişman, ona daha kaliteli yem aldım ama hala o kıytırık yemini istiyor ve ötüyor neyse 2 ay ugrasayark pelet yem ve az buçuk sebzeye geçirdim ( hala koutirik yemi için ağlıyor azar azar veriyorum ) uçamıyordu şu an uçabiliyor. Yanına arkadaş alacağım ama sağlıklı olup olmadığından emin olmak istiyorum .
Bence normal olmayan davranışları
- ilk geldiğinde hiç katılık yoktu sadece su yapıyordu halam hatta tuvalet eğitimi verdim falan dedi. Yemeğini değiştirince artık yeşil renkli diski yapıyor ama hala o beyaz halka gibi şeyden yok. 2 hafta isadur kullandım ama hiçbir etkisi olmadı
- arada sırada hapşuruyor tiksirik gibi ama gözlerinde ya da burnunda akıntı yok
- nefes alırken kuyruğunu sallıyor ( tail bobbing ) denilen şeyden

Resim :
Video :

Müsait olursaniz ve yardım ederseniz çok memnun olurum olamazsa da sağlık olsun

Merhaba foruma hoşgeldiniz.
Öncelikle teşekkür ederek başlayayım,kuşu kurtarmışsınız.
Kuşun durumuna gelirsek o şişlik tümör veya kist olabilir. Eğer o lipom ise,lipomlar genelde iyi huylu tümörlerdir kilo vermeye bağlı azalabilir ya da tamamen kaybolabilirler.
Lakin bu kuşun yaşı var bazı kısıtlamalar söz konusu.
O şiş bölge gerekirse ameliyatla da alınabilir.
Dışkılara gelirsek iç parazit olabilir.
Veterinere götürme imkanı olup olmadığını sorayım,eğer imkan varsa hangi şehirde yaşadığınızı belirtin ve şehir dışına çıkabilme imkanınız varsa da belirtin.

Kötü huylu tümör olsa bile Türkiye genelinde bu tarz ameliyatları yapabilecek veteriner sayısı 5'i geçmez ve denk gelme ihtimali de çok zordur dolayısıyla.

Bence kötü beslenmeden kaynaklı lipom var kuşta. Öncelikle diyetini düzeltip, sonra takviyeler yapıp gerekirse ilaç kullanıp düzeltme ihtimalimiz var.

Carnisspeed, powerchol, sedochol, bt amin forte ve prozim plus probiyotik alıp takviye başlamanız gerek.

İvermectin etken maddeli bir ense damlası veya bitason gibi ense damlası bu mümkün değilse eczaneden kontil şurup alıp iç parazit ihtimalini yok etmek gerek.

Ayrıca eczaneden triflucan da alıp mantar ihtimalini de yok etmek gerek. Kuşa parmak atlatmaca şeklinde sık sık kanat çırptırmak spor yapyırmak gerek. Zamanla uçmaya başlayınca da bol bol uçmaya teşvik etmek gerek.

Tamamen pelet yeme geçirmenizde de fayda var. Artık çok istese bile ballı kraker falan vermeyin. %10 tohum karışımı olabilir sadece. Sebze vermenizde sakınca yok ama meyve bile az yemeli. Ağırlıklı olarak pelet yem yemeli.

İlk geldiğinde hiç uçamıyordu çete götürdüm o zaman bilmiyordum tüm vetler kuş bakmıyormuş ilk kuşum bana egzersiz yaptirmami söyledi . Pelet yem konusunda oldukça inatçı o kadar şey öğrendim ki tamamen geçerse burada bildiklerimi paylaşacağım. ( Evet yesin diye pelet yem yiyorum ) Şu an yaklaşık olarak 50 Gr ilk geldiğinde 59 Gr geliyordu söylediğiniz şeyleri temin edeceğim en azından biraz mutlu olsun diye ugarsiyorum zayıflayınca daha yaramaz oldu artık bize uçuyor ötüyor çok meraklı sadece kafesinde oturmuyor takviye olarak deve dikeni kullanıyorum vet bana karaciğeri zorlanıyordur dediği için . Beutiburd dış pazazit olabilir dediği için akşam araştırdım ona göre birşeyler aldım .
Yardımınız için çok teşekkürler yazdığınız herşeyi temin etmeye çalışacağım

Ne aldınız parazit için?
Elinizde olan tüm gıda ve takviyeleri yazar mısınız marka ile beraber.

Hepasol pro kullanıyorum haftada iki kere 3 damla olacak şekilde veriyorum içinde devedikeni varmış
Goldwings in multivitamin veriyordum ama kuştan karın gürültüsü falan almaya başladım belki fazla vitamin almıştır diye kestim
İshal diye düşünüp isha dur verdim bir hafta ama etkisini görmedim

Hamelyn sprey aldım dış parazit için evde Bitox var onun dışında kardeşim petshopa sorunca ( çok tuye düşüyor 3 faftada bir falan ) içinde lavanta ve neem yağı olan bir sprey vermisler

Hamelyn sprey aldım dış parazit için evde Bitox var onun dışında kardeşim petshopa sorunca ( çok tuye düşüyor 3 faftada bir falan ) içinde lavanta ve neem yağı olan bir sprey vermisler
Dış parazit ile ilgili yorumumuz olmadı hocam iç parazit için ürün önermiştik. Şuan o spreyi boşuna almışsınız.

Sadece hepasol pro kullanıyorum vitamin de veriyordum ama karnında gürültü oldu ben de endişelendim dediğiniz ürünleri aldım vur haftaya gelir hepsi diye düşünüyorum nasıl vermeliyim

Geri