Melikesys
Yeni Üye
İlk olarak kuşun hikayesini anlatacağım, bizden uzakta yaşayan bir halam var neredeyse hiç görüşmüyoruz ilk defa evlerine çağırdılar gittiğimde siyah bir örtü gördüm ve içinde bir muhabbet kuşu vardı , çocukları için almışlar ama çocuğun canı sıkıldığından alta koymuşlar kuş o kadar kotu görünüyordu ki bira zorla kuşu aldım ( bir hamster kafesi deydi ona ortalama bir kafes aldım ) yaşı 5 ten fazlaymış ve yanında alınan kuş vefat etmiş çok önceden . Kuş sadece ballı kraker yiyordu normal yem bile yetmiyordu balli bir yemi var onu veriyorlarmış çok şişman, ona daha kaliteli yem aldım ama hala o kıytırık yemini istiyor ve ötüyor neyse 2 ay ugrasayark pelet yem ve az buçuk sebzeye geçirdim ( hala koutirik yemi için ağlıyor azar azar veriyorum ) uçamıyordu şu an uçabiliyor. Yanına arkadaş alacağım ama sağlıklı olup olmadığından emin olmak istiyorum .
Bence normal olmayan davranışları
- ilk geldiğinde hiç katılık yoktu sadece su yapıyordu halam hatta tuvalet eğitimi verdim falan dedi. Yemeğini değiştirince artık yeşil renkli diski yapıyor ama hala o beyaz halka gibi şeyden yok. 2 hafta isadur kullandım ama hiçbir etkisi olmadı
- arada sırada hapşuruyor tiksirik gibi ama gözlerinde ya da burnunda akıntı yok
- nefes alırken kuyruğunu sallıyor ( tail bobbing ) denilen şeyden
Resim :
hizliresim.com
hizliresim.com
Video :
Müsait olursaniz ve yardım ederseniz çok memnun olurum olamazsa da sağlık olsun
Bence normal olmayan davranışları
- ilk geldiğinde hiç katılık yoktu sadece su yapıyordu halam hatta tuvalet eğitimi verdim falan dedi. Yemeğini değiştirince artık yeşil renkli diski yapıyor ama hala o beyaz halka gibi şeyden yok. 2 hafta isadur kullandım ama hiçbir etkisi olmadı
- arada sırada hapşuruyor tiksirik gibi ama gözlerinde ya da burnunda akıntı yok
- nefes alırken kuyruğunu sallıyor ( tail bobbing ) denilen şeyden
Resim :

2wv32mn.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 05 Ekim 2025 tarihinde yüklenmiş olup, 4624×2136 piksel, JPG formatındadır — 2wv32mn . jpg

noppbua.jpg - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 05 Ekim 2025 tarihinde yüklenmiş olup, 4624×2136 piksel, JPG formatındadır — noppbua . jpg
Müsait olursaniz ve yardım ederseniz çok memnun olurum olamazsa da sağlık olsun