BeautiBird
Onursal Üye
Kuşun popo kısmında sert şişlik var mıydı peki yumurta gibi? Kanatlı düşüklüğü,yuvadan sık çıkmama durumu yumurta ihtimalini de düşündürüyor bana. Sıkışma olmuş olabilir.
bu daldarı markasını yeni aldım kapalı paket acaba üstüne ilaç falan mı kattılar bunun zehirlenmiş olabilir mi? ama öyle olsa erkekte zehirlenirdi oda yiyordu ama erkek şuan dışarıda uçuyor ötüyor gayet sağlıklı gibi kilosu yerindeKuşun popo kısmında sert şişlik var mıydı peki yumurta gibi? Kanatlı düşüklüğü,yuvadan sık çıkmama durumu yumurta ihtimalini de düşündürüyor bana. Sıkışma olmuş olabilir.
hocam evet öyle demiştiniz ama başka verebileceğim bir ek besin yok ballıkraker var zararlı diye vermiyorum daldarı al demişti birkaç arkadaş daldarı veriyorum oda zararlıymış ne vermeliyim ek besin sağlıklı tutacak ve petshoplarda bulunabilecek bir şeyDal darı vermeyin zaten. Daha önce de söylemiştim ama yine almışsınız. Kuşta bir hastalık varmış ama farketmemişsiniz. Bir ihtimal de yumurta sıkışması olmuş. Bu konuda sizi uyarmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Sebze verin bol bol. Ama iyi yıkayın vermeden önce. Havuç, lahana özellikle kara lahana. Yumurta haşlayıp verin haftada 2 kez.hocam evet öyle demiştiniz ama başka verebileceğim bir ek besin yok ballıkraker var zararlı diye vermiyorum daldarı al demişti birkaç arkadaş daldarı veriyorum oda zararlıymış ne vermeliyim ek besin sağlıklı tutacak ve petshoplarda bulunabilecek bir şey
hocam havuç kesip vermeyi denemiştim ama çok korkuyorlar hemen kaçışıyorlardı şimdi sadece erkek kuşum kaldı elimden geldiği kadar ona iyi bakmaya çalışacağımSebze verin bol bol. Ama iyi yıkayın vermeden önce. Havuç, lahana özellikle kara lahana. Yumurta haşlayıp verin haftada 2 kez.
hocam elimde son paket daldarı kaldı onu erkeğe versem zarar görür mü? şimdi kafesine kapattım saat geç olmaya başladı kafeste ötüyor sanki dişiyi arıyormuş gibi daldarı verdim sakinleşti biraz onu yiyor şuanDal darı vermeyin zaten. Daha önce de söylemiştim ama yine almışsınız. Kuşta bir hastalık varmış ama farketmemişsiniz. Bir ihtimal de yumurta sıkışması olmuş. Bu konuda sizi uyarmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
hocam evet öyle demiştiniz ama başka verebileceğim bir ek besin yok ballıkraker var zararlı diye vermiyorum daldarı al demişti birkaç arkadaş daldarı veriyorum oda zararlıymış ne vermeliyim ek besin sağlıklı tutacak ve petshoplarda bulunabilecek bir şey
çok teşekkürler normalde kafesi hep temizlerim bana kalsa ama kafes biraz sıkıntılı maalesef zor çıkıyor kafesin tabanı o yüzden ayda bir temizliyorum fotoğrafta o suluğun orda mavi şey var o çıkmadığı için onu hiç temizlememiştim mendille temizleyeceğim yuvalığın üstünü de temizleyeceğim keten tohumu bulursam aynı şekilde vereceğim suyunu 2 günde bir değiştiririm artık zaten çeşme suyu vermiyorum normal su veriyorum içilenlerden yemlerini 5 günde bir tazeleyeceğim birkaç tane oyuncak vardı onları takacağım şimdi hayvan tek kaldı üzülmesin oynayacak bir şeyler bulsun biraz yabani olduğu için benden kaçıyor ama elimden darı falan yiyorSebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.
Kuş Bakımında Gerekli Temel Malzemeler ve1-) KAFES
Dikkat Edilmesi Gerekenler
![]()
• Yüksek ve geniş olmalı️
• Boyasız olmalı️
• Çift kapılı olmalı️
• Yatay telli olması iyidir️
• Kafes tabanında ızgarası olmalı️
• Dayanıklı olmalı,galvaniz gibi️
• Temizliği kolay olmalı️
2-) TÜNEK
![]()
• Ahşap...
- BeautiBird
- kafes kuşu bakımı kuş bakımı hakkında bilgiler kuş bakımı hakkında her şey kuş bakımı hakkında önemli bilgiler kuş bakımı için gerekli şeyler kuş bakımı nasıl olmalıdır kuş bakımında neler gereklidir kuş nasıl bakılır kuşların bakımı muhabbet kuşu bakımı hakkında bilgiler
- Cevaplar: 11
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
tünekleri vb ıslak mendille silsem sorun olur mu?Sebze,meyve,haşlanmış yumurta,keten tohumu verilebilir. Sadece ek gıda da olmaz,kafes hijyenine dikkat etmeniz lazım. Kafes tabanına poşet takın,ertesi gün kirli poşeti çıkarıp çöpe atın ve yeni poşet takın temiz. Bunu hep böyle devam ettirin her gün değiştirin. Sizin için daha kolay olur. Ayrıca tüneklerde,yemlik ve suluklarda,gaga taşında dışkı olmamalı. Bunlara kuşlar sık temas ederler çünkü. Kafes tabanındaki tellere gelen dışkıları da peçete ile temizlersiniz. Ayda 1 veya 2 kez genel temizlik yapınız dezenfektan ile. Ama suluk ve yemlik kapları sık temizlenmelidir,haftada birkaç kez yıkanmalıdır. Tünekler de haftada birkaç kez yıkanmalı. Yıkanan eşyalar iyice kurutulmalı. Yem kabukları günlük giderilmeli.
Kuş Bakımında Gerekli Temel Malzemeler ve1-) KAFES
Dikkat Edilmesi Gerekenler
![]()
• Yüksek ve geniş olmalı️
• Boyasız olmalı️
• Çift kapılı olmalı️
• Yatay telli olması iyidir️
• Kafes tabanında ızgarası olmalı️
• Dayanıklı olmalı,galvaniz gibi️
• Temizliği kolay olmalı️
2-) TÜNEK
![]()
• Ahşap...
- BeautiBird
- kafes kuşu bakımı kuş bakımı hakkında bilgiler kuş bakımı hakkında her şey kuş bakımı hakkında önemli bilgiler kuş bakımı için gerekli şeyler kuş bakımı nasıl olmalıdır kuş bakımında neler gereklidir kuş nasıl bakılır kuşların bakımı muhabbet kuşu bakımı hakkında bilgiler
- Cevaplar: 11
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
tünekleri vb ıslak mendille silsem sorun olur mu?
tamamdır tünekleri çıkarıp yıkayacağım ondan sonra peteğe veya güneşe koyacağım o mavi şeyi ne yapacağım bilmiyorum yıkayamam çıkmıyor o çünkü aynası vardı zararlı olduğu için çöpe atmıştım o mavi şey aynanın şeyiIslak mendil olmaz. Sabunlu su ile yıkayın. Peteğin üzerine koyun kurur zaten
tamamdır tünekleri çıkarıp yıkayacağım ondan sonra peteğe veya güneşe koyacağım o mavi şeyi ne yapacağım bilmiyorum yıkayamam çıkmıyor o çünkü aynası vardı zararlı olduğu için çöpe atmıştım o mavi şey aynanın şeyi
onu çıkaramıyorum sıkışmış sabah tekrar deneyeceğim peki onu çıkardıktan sonra suluğu nereye asayımAtın çöpe gitsin.
Olabilir tabi. Dışkı resmi paylaşın.bugün erkek kuşumda da aynı sorunu tespit ettim enerjisi yerinde kapısı açık uçuyor vb vb ama zayıflamış sanki acaba dişide olan hastalık ona bulaşmış olabilir mi? nasıl bir hastalık olduğunu bilmediğim için ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok veterinere götürme şansım yok
şuan odada uçuyor birazdan kafese koyarım kafesi falan yeni yıkadım da yemlerin hepsini tazeledim koyduktan sonra resmini atayım hocam daldarı yemiyor eskisi gibi şuan tek kaldığı için belki üzülmüş olabilir ama bilmiyorum resmini atayım siz söyleyin hocamOlabilir tabi. Dışkı resmi paylaşın.
henüz dışkı yapmadı ama ben kuşun kendisini paylaşayım kilosu bana zayıf geldi birkaç gün önce daha kiloluydu dışkı fotoğrafını dışkıladığı zaman atacağım... fotoğrafOlabilir tabi. Dışkı resmi paylaşın.