çingenegofret
Yeni Üye
Tavşanın ense boyun kısmında kellikler oluşmaya başladı neden olabilir yada ne yapabilirim
Net resim paylaşın. Hızlıresim.com dan
Evet aynı renk tüm derisi tahriş olma yokDiğer yerlerdeki derilerin rengi de pembe mi?
Orası tahriş mi olmuş bunun için soruyorum.
Dış parazit damlası yapıldı mı? Tüyleri ile oynuyor mu? Beslenme programı ne?
Hareketleri enerjisi yerinde beslenmeside iyi ama ben 45 günlük diye almistim sonra 25 yıldır tavsanlarla ilgilenen birisi bana 45 günlük bile olmadığını söyledi anne sütündende erken kesilmiş bence dedi onunla kaynaklı bir durum olabilir mi yada ne yapabilir hiç olmazsa ilerlemesini durdursakHollanda Lop tavşanları tüy döker. Bu durumun başlıca nedenleri şunlardır:
* Mevsimsel Değişim: Tavşanlar, mevsime uyum sağlamak için yılda iki kez yoğun tüy dökerler.
* Stres: Çevresel değişiklikler, yüksek sesler veya diğer evcil hayvanlar stres yaratarak tüy dökülmesini artırabilir.
* Sağlık Sorunları: Parazitler, mantar enfeksiyonları veya vitamin eksiklikleri gibi sağlık sorunları aşırı tüy dökülmesine yol açabilir.
* Beslenme: Yetersiz veya dengesiz beslenme, tüylerin zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.
* Gebelik ve Emzirme: Dişi tavşanlar, yuva hazırlığı veya emzirme döneminde hormonel değişiklikler nedeniyle daha fazla tüy dökerler.
Geçici bir durum olabilir gözlemlemek lazım,enerji iştah durumu iyi mi peki? Zayıflama var mı? Siz bunları kontrol edin.
Vitamin veriyor musunuz?
Tüylerini düzenli olarak tarıyor musunuz?