lütfen bakarmısınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan songül tu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

songül tu

Guest
https://www.youtube.com/watch?v=pR60aiBBDMs
arkadaşlar kuşum gün içinde kuyruktaki 2 tuyu kopartmış ve videodaki gibi yapıyor tedirgin oldum sizce neden yapar birde kuşum hakkında (cins ve yaş) bilgi verir misiniz

Kendini temizliyor kuşunuzun kanat tüyleri tammı yani uçabiliyor mu ?

Kaşınıyor sadece çok sık yapmıyorsa endişe edecek birşey yok, tüy değişimine giriyor olabilir çok sık ise parazit olabilir.

Kendini temizliyor kuşunuzun kanat tüyleri tammı yani uçabiliyor mu ?
uçuyor ama çok mesafe değil 1 yada 1.5 metra kadar

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:36 -->-> Daha önceki mesaj 23:35 --

bit kontrolu yaptınız mı ?
yapmadım nasıl yapılıyor bilmiyorum

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:38 -->-> Daha önceki mesaj 23:36 --

Kaşınıyor sadece çok sık yapmıyorsa endişe edecek birşey yok, tüy değişimine giriyor olabilir çok sık ise parazit olabilir.
sık yapıyor desem kuşu eve dün getirdim

Kanatları eksik gibi geldi eğer kanatları çekildi ise sitrese girip kuyruğundaki tüyleri yokmuş olabilir bit için kafesin içine bir yere beyaz peçete koyun sabah beyaz peçetenin üzerinde ufak gezen birşeyler var ise bit sipreyi alın

Son düzenleme:
Kanatları eksik gibi geldi eğer kanatları çekildi ise sitrese girip kuyruğundaki tüyleri yokmuş olabilir bit için kafesin içine bir yere beyaz peçete koyun sabah beyaz peçetenin üzerinde ufak gezen birşeyler var ise bit sipreyi alın
strese girdiyse ne yapmam gerek 3 gün önce bir yavru kuşum öldü dünde gidip bunu aldım kaybetmek istemiyorum

Fazla rahatsız etmeyin kafesi alçak bir yerde olmasın göğüs hizasında bir yerde dursun

ışıkları kapat 1 saat kadar sonra kusu al eline bit varsa eline gelir zaten yada kanat altlarını kontrol et
kanatlarını kaşıyor hep sizin yöntemi yapmasam da parazit ilacı alsam olmaz mı ben zarar veririm diye korkuyorum çünkü:(

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:47 -->-> Daha önceki mesaj 23:46 --

Fazla rahatsız etmeyin kafesi alçak bir yerde olmasın göğüs hizasında bir yerde dursun
yukarıda kafesi her yeri görüyor sık sık konuşuyorum

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:51 -->-> Daha önceki mesaj 23:47 --

birde kanadı ile beraber ayağını geriyor her kaşınmadan sonra esniyor gibi :confused:

vılmectın yapın dıyecegim ilaç olarak onuda yapamazsınız
butcenız uygunsa ardap alın en güzel ve etkili parazit ilacı o ama oda pahalı bıraz 60 tl falan tabi orjınal olanı :)

Kusunuzu degistirme imkaniniz varsa degistirin bence

Kusunuzu degistirme imkaniniz varsa degistirin bence
kuş o kadar sevimli ve tatlı ki değiştirmeye niyetim yok varsa bir tedavisi onu yapmak benim için yeterli siz neden değiştirin dediniz peki

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:19 -->-> Daha önceki mesaj 00:17 --

kuşun ensesine bır tamla insülün ignesıyle damlatıyorsunuz
onu yaparım nerde satılır bu ilaç peki

öncelikle geçmiş olsun. Muhabbet kuşunun normal de kendisini nasıl kaşıdığını biliriz tek bir noktaya odaklanır kaşınan yere yani orası bitince diğer yere geçer.
Fakat eğer bit pire gibi parazitler varsa üzerinde aynı anda bir kaç yer kaşındığı için hızlı hızlı kaşımaya calısır ve hepsine yetişmeye çalışır. Karşıdan bu durum tüylerine kızıyormuş gibi gözükür.
yukarda arkadaşın dediği gibi, peçete yada tahta tünek koyarak yada kuşu elinize alarak karanlık olduğu zaman bir flaş ışık yardımıyla dikkatli baktığınız da hareket eden küçük bit pireleri görme imkanınız var.
Üretim yaparken aynı anda 4 muhabbet kuşuma da bit pire bulaştı ve bu yöntemle gördüm onları. Avispray diye bir ilaç kullanmıştım geçmişti. kanat altlarına ve ensesine o spraydan çok olmamak şartıyla sıktım.
Ve yemlik, suluk, kafes dahil olmak üzere herşeyi sıcak suyla güzel bir şekilde yıkadım ve bu sorundan kurtulmuştum.
yöntemleri deneyerek bit pire gibi parazitleri gördüğünüz de bu adımları uygularsanız kuşunuza da iyi geleceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun tekrar. Bahsettiğim ilaç da şudur. Tıkla

Son düzenleme:
Geri