öncelikle geçmiş olsun. Muhabbet kuşunun normal de kendisini nasıl kaşıdığını biliriz tek bir noktaya odaklanır kaşınan yere yani orası bitince diğer yere geçer.
Fakat eğer bit pire gibi parazitler varsa üzerinde aynı anda bir kaç yer kaşındığı için hızlı hızlı kaşımaya calısır ve hepsine yetişmeye çalışır. Karşıdan bu durum tüylerine kızıyormuş gibi gözükür.
yukarda arkadaşın dediği gibi, peçete yada tahta tünek koyarak yada kuşu elinize alarak karanlık olduğu zaman bir flaş ışık yardımıyla dikkatli baktığınız da hareket eden küçük bit pireleri görme imkanınız var.
Üretim yaparken aynı anda 4 muhabbet kuşuma da bit pire bulaştı ve bu yöntemle gördüm onları. Avispray diye bir ilaç kullanmıştım geçmişti. kanat altlarına ve ensesine o spraydan çok olmamak şartıyla sıktım.
Ve yemlik, suluk, kafes dahil olmak üzere herşeyi sıcak suyla güzel bir şekilde yıkadım ve bu sorundan kurtulmuştum.
yöntemleri deneyerek bit pire gibi parazitleri gördüğünüz de bu adımları uygularsanız kuşunuza da iyi geleceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun tekrar. Bahsettiğim ilaç da şudur.
Tıkla