Maden suyu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Diyap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Diyap

Paylaşımcı Üye
Maden suyunun kapagını açtım 2 gün beklettim şişesinde.asidi çıksında kuşlara vereyim diye.ama aaidi çıkmadı.bunun bi yöntemi varmı nasıl çıkıyo bunun asidi.

Maden suyunda asit dediğiniz şey HCO3'dir.(BİKARBONAT).Sıvı içerisindehi co2 yada hco3'ü atmosfere salmanın en kolay yolu içinde bulundukları sıvının yüzey hareketinin hızlı ve sürekli olmasıyla sağlanır.Maden suyunu açtıktan sonra içerisine akvaryum hava hortumu salın.Hortumuda hava motoruna bağlayın ve çalıştırın.Çıkan hava kabarcıkları yüzeyde hareket sağlayacak,dolayısı ile içerisinde bulunan bu tür gazlar kısa zamanda atmosfere karışacaktır.

BKZ:Akvaryumlarda co2 kaybını önleme..

Maden suyunda asit dediğiniz şey HCO3'dir.(BİKARBONAT).Sıvı içerisindehi co2 yada hco3'ü atmosfere salmanın en kolay yolu içinde bulundukları sıvının yüzey hareketinin hızlı ve sürekli olmasıyla sağlanır.Maden suyunu açtıktan sonra içerisine akvaryum hava hortumu salın.Hortumuda hava motoruna bağlayın ve çalıştırın.Çıkan hava kabarcıkları yüzeyde hareket sağlayacak,dolayısı ile içerisinde bulunan bu tür gazlar kısa zamanda atmosfere karışacaktır.

BKZ:Akvaryumlarda co2 kaybını önleme..
İyi güzelde benim akvaryumum yokki.herkes öylemi yapıyor.baska bi yolu yokmu.

İyi güzelde benim akvaryumum yokki.herkes öylemi yapıyor.baska bi yolu yokmu.
Zaten akvaryuma gerek yok :) Anlatılmak istenen hareketli sıvı içerisinde gaz tutmak zordur.Bir şekılde maden suyunu hareketlendirin.İster çalkalayın,isterseniz hava motoru ile içine hava verin yada farklı bir yöntem uygulayın.Tercih sizin tabiki.

yüzey alanı geniş bir kaba koy çözünme yüzey alanına bağlıdır ve koymadan önce çalkalarsan daha hızlandırmış olursun reaksiyonu

Bir bardağa dök. Tahta bir kaşık benzeri bir aparatla çay karıştırır gibi karıştır. 30-40 sn de gazdan eser kalmaz.

Geri