Mama nemlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pikican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pikican

Meraklı Üye
İyiakşamlar..Piyasada farklı markalarda satılan kuş mamalarını bu mevsimde nelerle nemlendiriyorsunuz?Bu aylarda havuç ve yeşil kabak olmuyor,elma kuşların kızgınlığını aldığı için ekleyemiyorum,domatesin kuşların performansını biraz olumsuz etkilediğini okudum ne kullanılabilir başka?Ayrıca Rusk diye bişey varmış..Mamayı nemlendirmek için tercih edilebilir mi?Bilgi sahibi olan veya kullananlar var mı?Teşekkür ederim

İyiakşamlar..Piyasada farklı markalarda satılan kuş mamalarını bu mevsimde nelerle nemlendiriyorsunuz?Bu aylarda havuç ve yeşil kabak olmuyor,elma kuşların kızgınlığını aldığı için ekleyemiyorum,domatesin kuşların performansını biraz olumsuz etkilediğini okudum ne kullanılabilir başka?Ayrıca Rusk diye bişey varmış..Mamayı nemlendirmek için tercih edilebilir mi?Bilgi sahibi olan veya kullananlar var mı?Teşekkür ederim
Rusk nem emen bişey saksılarda kullanılan beyaz parçalar gibi mama kurumasın diye koyulur havuç piyasada var sadece yüksek fiyat kış yaklaştı ucuzlar rusku bir bardak suya koyuyusunuz o suyu emiyor sonrada mamaya koyuyosunuz mama güneşte kurumasın bakteri yapmasın diye

Bizim burda havuç ve kabak yok..Rusk kuş maması nemlendirici diye geçiyor ama siz nem emen bişey dediniz pek anlayamadım

Mamaları az yapın, günlük tüketilecek ölçüde yapın. Ruska gerek var mı bilemedim. Ben dediğim gibi günlük tüketilecek miktarda yapıyorum içine doğal meyve sebzelerden başka kimyasal bir şey koymuyorum.

Rusk vs kullanmaya gerek yok taze taze verin yeterli nemi olur zaten ne kadar doğal o kadar iyi o kadar sağlıklı kimyevi maddelere ihtiyaç yok

Eğer kendiniz yapabilirseniz mamayı kendiniz hazırlayın. Önemli olan haşlanmış yumurta. Yanına farklı şeyler de ekleyebilirsiniz. Bence un vb şeylerle hiç uğraşmayın. Yumurta(mümkünse bıldırcın yumurtası), yavru yumurta yoksa havuç, yeşillik(marul, kıvırcık, maydonoz, nane, biber vs.), Zeytin yağı, çörekotu yağı, kantaron yağı, uygun olan mevsimindeki sebze ve meyveler.
Ama dediğim gibi, önemli olan yumurta. Hiç olmazsa kahvaltı için kendinize yumurta haşlayıp, ortadan ikiye kesip az miktar rendeleyip verseniz bile yeter.

Cevabınız için teşekkürler..Mamayı kendiniz hazırlayın dediğiniz kuru mamayı mı kendim hazırlayım?Bizim 2 çiftimiz var yavrulamasını istiyoruz..Piyasada satılan yumurta mamalarına 1/4 haşlanmış yumurta,çay kaşığının ucu ile tarçın,çay kaşığının yarısı kadar irmik koyuyorum bir parça sebze veya meyve ile nemlendiriyorum haftada 1 yeterli mi bu karışım?Zeytinyağı da mamaya mı katılıyor?

Piyasada satılan mamalar, buralarda tarifi verilen mamaların pişirilip kek haline getirilip kurutulduktan sonra paketlenmesinden ibaret. Sizin ihtiyacınız olan, yumurta, havuç, tarçın, keçiboynuzu tozu, çok az miktarda nijer tohumu.
Zeytin yağı sağlıktır. Ben yumurta haşlayıp üzerine birkaç damla Zeytin yağı her zaman damlatırım.
Çörekotu her derde devadır. Kendisini çoğu kuş yemiyor ama yağını katabilirsiniz.
Kantaron yağı özellikle hücre yenilenmesinde çok etkili, tavsiye ederim.
Daha da var ama kafa karıştırmaya gerek yok. Bir çift kuş için hazırlayacağınız mamaya bunlardan ikişer veya üçer damla eklerseniz zaten nemlendirmek için başka şeye ihtiyaç kalmaz.
Elinizde hazır mama varsa, yukarıda yazdıklarımdan bir miktar ekleyerek kullanabilirsiniz. Ancak dediğim gibi, vaktiniz ve imkanınız varsa hazır mamaya hiç gerek yok çünkü içinde kuşların hiç de ihtiyacı olmayan malzemeler de var.

Faydalı bilgiler için teşekkürler..Bir küçük mama kabına(1 çift kuş için) ne miktarda koyulacak keçiboynuzu tozu ve nijer tohumu?(Çay kaşığı ölçüsü verebilir misiniz?)

Asıl olan yumurta. Diğerleri sadece katkı. Göz kararı koyuyorum ben. Bir çift kuş için keçiboynuzu tozu çay kaşığının ucu ile az miktarda, yine tarçın da yani şekilde. Nijer de silme çay kaşığı olabilir. Tane olarak sanırım 20-25 civarı olur.

Son olarak çörek otunu döverek mamanın içine katsam olur mu ve kuru nane de katılabilir mi içine?Çeşitli besinler hazırlamak güzel oluyor

Kuru naneyi yerler mi bilmiyorum. Çörekotunu o şekilde denemedim. Bazen bir çay kaşığı koyuyorum, bazıları atıyo, bazıları geveleyip bırakıyo. Ben de garanti yol yağını katıyorum

Kuru naneyi yerler mi bilmiyorum. Çörekotunu o şekilde denemedim. Bazen bir çay kaşığı koyuyorum, bazıları atıyo, bazıları geveleyip bırakıyo. Ben de garanti yol yağını katıyorum
Bütün bilgiler için teşekkür ederim sorularımı yanıtsız bırakmadınız

Geri