Mantar düşüncesi veya tüy dönemi

kavalca

Yeni Üye
Kuşunun gagasının üstü sarı sarı oldu ben tüy döneminde olduğunu düşünüp yeni tüyler gelecek sanıyordum ama yapay zekaya sorunca mantar olduğu kendiliğinden düzeleceği düzelmezse mantar spreyi almamı söyledi doğru mu

-------

Kuşun nefes alış verişi nasıl? Hapşırma tıksırma var mı? Gözünde burnunda akıntı? Kusma? Size diğer açtığınız konunuzda da bazı şeyler sormuştum ama cevap vermemişsiniz

Kuşun nefes alış verişi nasıl? Hapşırma tıksırma var mı? Gözünde burnunda akıntı? Kusma? Size diğer açtığınız konunuzda da bazı şeyler sormuştum ama cevap vermemişsiniz
Gözünde ve Kulağında akıntı yok aşırı hareketli bir kuş yavru kedi gibi aşırı enerjik gün boyu çıkarırım sürekli gelir oynar parmağımla bir ara baya ceviz verdim acaba ondan mı oldu diye düşündüm tüy topları var alttan tüyler çıkıyor onları mı kaçırdı burnuna bilmiyorum arada Bi 2-3 kere tıslıyor hapşırıyor
2 ay önce böyleydi cere üstü sonra orada ki tüyler döküldü tüy dönemine bağladım mantar diyenler oldu
2dzijh2.jpg
7v7xfuv.jpg
p6gjlqh.jpg

Hızlıca triflucan alıp tedavi başlayın 50 ml suya 8 damla şeklinde.

Hocam geçen sene ayak mantarı mı 2 günde geçiren terbisil kremim hala duruyor kuşda kullansam büyük ihtimalle geçer ama yan etkisi var mıdır yoksa trosdy krem mi almalıyım
Olur kullanın. Ama kremin tarihi geçmemiş olsun.
Kulak çubuğunun ucuna mercimek tanesi kadar krem koyun ve kuşun mantarlı bölgesine sürün iyice,sabah akşam. Lakin burun deliklerinin tıkanmamasına dikkat edin. Tıkanırsa peçete ile burun deliğini temizlersiniz.
Ayrıca triflucan alın eczaneden ve Selçuk beyin dediği şekilde kullanın. 14 gün devam etmelisiniz.
Bulamazsanız mikostatin alın aynı şekilde kullanın.
Gerekirse antibiyotik da kullanılabilir lakin gidişata bakmamız lazım. Kuşun durumu şüpheli. Dışkı anormal zaten.
Ayrıca probiyotik kullanıyor muydunuz?

Karaciğer koruyucu almanızı öneririm.

Alırsanız kullanımını yazarız.
Ayrıca kuşa sık sık ceviz vermemelisiniz. Kuşa neler verdiğinizi yazar mısınız yem ve su harici..
Takviye kullanıyorsanız markası ve dozajı ile ne sıklıkla kullandığınızı yazın. Vitamin, probiyotik vs vs

Alırsanız kullanımını yazarız.
Ayrıca kuşa sık sık ceviz vermemelisiniz. Kuşa neler verdiğinizi yazar mısınız yem ve su harici..
Takviye kullanıyorsanız markası ve dozajı ile ne sıklıkla kullandığınızı yazın. Vitamin, probiyotik vs
Sadece bunları kullandım harici darı astım kafesine başka bir şey olmadı birde 3 akşam üst üste ceviz yedi geçen ay harici bir şey vermedik bu takviyeleride 2 kere tek kullandım aldığımdan bu yana
6tgmclr.jpg
oxpe69z.jpg

Acaba ben işteyken dışkısını mı yedi bilmiyorum her akşam altında ki peçeteyi değiştiriyorum her hafta sonuda tüm kafesi yıkayıp kuruluyorum tünekleri ateşde gezdiriyorum

Sadece bunları kullandım harici darı astım kafesine başka bir şey olmadı birde 3 akşam üst üste ceviz yedi geçen ay harici bir şey vermedik bu takviyeleride 2 kere tek kullandım aldığımdan bu yana
6tgmclr.jpg
oxpe69z.jpg

Acaba ben işteyken dışkısını mı yedi bilmiyorum her akşam altında ki peçeteyi değiştiriyorum her hafta sonuda tüm kafesi yıkayıp kuruluyorum tünekleri ateşde gezdiriyorum
Her hafta 1 kez multivitamin verin düzenli. Suluk her gün duru su ile yıkansın ve her gün su tazelensin. İçme suyu kullanılsın.
Bu yemleri de bitirin ve başka yem markasına geçin. Bütçem var diyorsanız kaliteli yem istiyorsanız Versele Laga muhabbet kuşu yemi alın kapalı paket ama,orijinal. Belçika malıdır.
Bütçem yok derseniz Garden mix pembe platin alın ve sabit yemden devam edin.
Değişiklik yapmayın çünkü sindirim sistemini sıkıntıya sokabilir.
Evdeki yemleri de karıştırın her birinden 1 tatlı kaşığı,kuşlara böyle verin.

Bu takviye yetersiz. Yukarda yazdığım karaciğer koruyucuyu alın. Bir de kanatlı oil prozim plus probiyotik alın,kendi sitesinden temin edebilirsiniz.

Geri