Mikostatin Kullanımı

Kuş kurumaya girmiş. Yemek yiyor mu yeterince? Sınırın altına düşmüş baya,kilo olarak.
Kuşta patojenik bir hastalık olabilir. Son dışkılarını yeniden paylaşın lakin koltuk üzerinde değil. Kafes tabanına peçete serin beyaz. Üzerine dışkılasın. Flaşsız çekip paylaşın,yakından net görünecek şekilde paylaşın. Kuşun ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı?

Kuş kurumaya girmiş. Yemek yiyor mu yeterince? Sınırın altına düşmüş baya,kilo olarak.
Kuşta patojenik bir hastalık olabilir. Son dışkılarını yeniden paylaşın lakin koltuk üzerinde değil. Kafes tabanına peçete serin beyaz. Üzerine dışkılasın. Flaşsız çekip paylaşın,yakından net görünecek şekilde paylaşın. Kuşun ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı?
Hayır kötü kokusu yok hocam bazen kuru bazen salyalı kusuyor fakat ilaçtan sonra biraz azaldı kusması ve bu kuş oldu olalı zayıftı böyle ama son 3 aydır falan bu şekilde halsiz kabarık uykulu bir türlü iyileştiremedim başka forumlarda açmadığım konu kalmadı çözemiyorum anlamadım yaşadığım yerde de kuştan anlayan veteriner yok bir kere götürdüm antibiyotik verdi dışkı analizi yapamayız diyip gönderdiler.

Video ve fotoğraflar atıyorum buyurun

29 gr mı ? Yanlış ölçmüş olamayasınız videoda 29 gr gibi durmuyor. Doğru ölçüm yaptığınızdan emin olun eğer gerçekten 29 gr'sa ciddi sindirim problemi yaşıyor demektir. Yem yese de yemden faydalanamadığı anlamına gelir ve ciddi bir durumdur.
Hocam evet doğru ölçüm sürekli kontrol ediyorum 29-30 gram git gel yapıyor ve evet hiç öyle gözükmüyordu kabarık duruyor çünkü hep

Hocam evet doğru ölçüm sürekli kontrol ediyorum 29-30 gram git gel yapıyor ve evet hiç öyle gözükmüyordu kabarık duruyor çünkü hep
Kuşun kilosu normal değil. 35-40 gr olması lazım..
Mantar veya megabakteri olabilir. Salyalı kusma normal değil. Karaciğer koruyucu kullanıyor muydunuz?
Dışkı testi yaptırmak istiyorsanız tam teşhis olması açısından,swap testi yaptırmak istediğinizi söyleyin, kursaktan sürüntü alıyorlar ve dışkılar da inceleniyor yeni yaptıkları. Mantar mı var bakteri mi var bu testte çıkar sonuç. Swap testi yapılmaz ise tahmine dayalı tedavi yöntemi yapılır maalesef.
Sorum şu size.. İlaç kullanmaya başladıktan sonra olumlu olarak gelişme oldu mu ?

Kuşun kilosu normal değil. 35-40 gr olması lazım..
Mantar veya megabakteri olabilir. Salyalı kusma normal değil. Karaciğer koruyucu kullanıyor muydunuz?
Dışkı testi yaptırmak istiyorsanız tam teşhis olması açısından,swap testi yaptırmak istediğinizi söyleyin, kursaktan sürüntü alıyorlar ve dışkılar da inceleniyor yeni yaptıkları. Mantar mı var bakteri mi var bu testte çıkar sonuç. Swap testi yapılmaz ise tahmine dayalı tedavi yöntemi yapılır maalesef.
Sorum şu size.. İlaç kullanmaya başladıktan sonra olumlu olarak gelişme oldu mu ?
bulunduğum yerde o testi yapacak veteriner yok hocam daha doğrusu kuş veterineri yok ama yine de bi araştırma yaparım sorunuza cevap olarak ilaç kullanmaya başladıktan sonra ishal durumu başladı dışkısında turuncu tonlara yakın renk var ilacı kesmeyi düşünüyorum ve hayır karaciğer destekleyici kullanmadım onu alıcam bugün sedechol mü öyle bir şey onu alıcam

Bu süreçte hangi ilaçları verdiniz kuşa?
Multivitamin bt amin probiyotik (bunları üst üste değil de 2 gün de bir değişerek verdim toplam 2 haftaya yaydım) 1 ay önce antibiyotik verdim işe yaramadığını görünce bıraktım veteriner söylemişti, son zamanda mikostatin kullandım fakat kuş ishal oldu.

Bu süreçte sedochol ilacını nasıl kullanmamı önerirsiniz hocam çünkü hiç karaciğer koruyucu kullanmadım ve araştırdığıma göre de bu ilaç birazcık karaciğeri yoruyormuş
Hayır ağır bir ilaç değil,korkmayın ve kullanın.
Sedochol haftada 1 verin düzenli. Sedochol ilaç değil takviye bu arada.
İlaca başlayalı kaç gün oldu? 7 gün olmuş ve problem devam etmekte ise antibiyotik de başlamak gerekebilir veya megabakteri şüphesi de söz konusu,o daha inatçıdır.

Son dışkıları paylaşın yine

Hayır ağır bir ilaç değil,korkmayın ve kullanın.
Sedochol haftada 1 verin düzenli. Sedochol ilaç değil takviye bu arada.
İlaca başlayalı kaç gün oldu? 7 gün olmuş ve problem devam etmekte ise antibiyotik de başlamak gerekebilir veya megabakteri şüphesi de söz konusu,o daha inatçıdır.

Son dışkıları paylaşın yine
İlaca başlayalı bugünden itibaren 8 gün oldu kusması, ilacı direk ağızdan vermeye başladıktan sonra azaldı ayrıca dışkısında yem gördüm bir kaç kez yemli dışkılamış turuncu renge yakın

Kuşta karaciğer problemi var gibi duruyor. Tedaviyi 14 güne tamamlayın. Ondan sonra değerlendiririz. Probiyotikle birlikte devam edin mutlaka.

Kuşta karaciğer problemi var gibi duruyor. Tedaviyi 14 güne tamamlayın. Ondan sonra değerlendiririz. Probiyotikle birlikte devam edin mutlaka.
Probiyotiği nasıl önerirsiniz hocam suyuna 10 damla olarak veriyorum şu an mikostatini ek olarak sedochol da aldım o da geliyor sedochol ü beatubird hocanın dediği gibi kullanıcam fakat probiyotiği de mikostatin damlattıgım suya mı damlatıyım ?

Yarım suluğa 10 damla mikostatin 5 damla probiyotik. Prozim mi kullanıyorsunuz?

Geri