Kafan mı iyi birader ? ne ölüme terk etmesi ?Uzun lafın kısası kuşu ölüme terk ediyorsun birader...
Kafan mı iyi birader ? ne ölüme terk etmesi ?
Daha önce de kuş besledim kardeş bir sıkıntı yaşamadım ışıktan dolayı sadece merakımdan sordum kuşlar hakkında senden daha bilgili daha tecrübeli olduğuma eminim ve senden daha iyi baktığıma da eminim en azından paslı-boyalı ufacık bir kafeste 2 kuş beslemiyorum defalarca zararlı olduğu söylenen ballı kraker vermiyorum kuşlara senin gibi en iyi kafes ortamını sağlıyorum ve en doğru gıdayı veriyorum kuşa deneme tahtası olarak kullanmak ne alaka ? dalga geçer gibi soru sormak ne alaka ? gereksiz gereksiz abartıp agresifleşip insanların sinirini bozmaHayvanların uyku düzeni insanların ki gibi mi sanıyorsun.... Muhabbet kuşları en fazla 10 yıl yaşarlar ve uyku onların en büyük ilacıdır. Sen eğer uyku düzenini bozarsan çok yaşamaz. Hayvanları deneme tahtası olarak kullanmayın dalga geçer gibi sorularda sormayın. Almadan önce adam gibi araştırın öyle alın bakın... Yeter artık ...
Güzel düşünce ve uygulama fakat koyu renk kuşları çok korkutuyor çarpıyorlar birde ordan oraya alıştırılması gerek sanırımbenimde odamda kalır akşam ben gelince eğer işim varsa gece araya koyarım uzun bir minderim var kafesi köşeye koyarım, zaten koymadan önce direk salıncağına çıkarırım anlar zaten uyku vakti olduğunu direk kendisi salıncağına atlar ve inmez antrede ışık almayan köşe bir yere koyarım önünede minderi koyarım ışık görmez sizde böyle yapabilirsiniz veya üstünü koyu renk bir bezle örtersiniz aynısı olur
Kuş bizden sesimizden korkmuyor kafes içinde parmağıma çıkıyor sevmeme izin veriyor ama daha geleli 1 hafta olduğu için kafes dışında da pek yanaşmıyor sakin mizaçlı bir kuş daha hiç görmedim kendini korkudan bir yerlere çarptığını yaklaşık 2 metre yüksekliğe koydum kafesini kendini güvende hissetsin diye bir kafeste olması gereken her şey var içinde elimden geldiğince en iyisinden aldım tül bile takmadım ayağı takılır diye 2 günde bir genel temizliğini yapıyorum kuşu öğlenden akşama kadar serbest bırakıyorum istediği yerde istediği şekilde dinlenebiliyor dolaşabiliyor ilk günden beri,oda zaten gündüzleri tam aydınlık olmuyor biraz loş bir oda onun dışında saat 10 gibi örtüyorum üstünü onun dışında film-müzik sesi vs dışında gürültü olmuyor odada.İnsanların sadece kendilerini hayvan sever ve duyarlı sanmaları insanı öfkelendiriyor ben herkesten çok isterim kuşumun iyiliğini.Güzel düşünce ve uygulama fakat koyu renk kuşları çok korkutuyor çarpıyorlar birde ordan oraya alıştırılması gerek sanırım
Genelde masamın üstünde yanımda olur gece rahatsız olmasın diye rafın üstüne koyuyorum kuşta hiçbir huzursuzluk belirtisi yok dışarıda sorun şu yüksek ahşap bir giysi dolabım var büyük bir bölümünü orada geçiriyor gününün seviyor orayı inmek istemiyor parmağımı uzatınca geri çekiliyor çok ısrar edersem kaçıyor birkaç kez kovalamaca yaşadık ondan biraz korkmuş olabilir zamanla düzelecektirÇok güzel sakin olması ama ufaktan artık gelmesi lazım dışarıda benim konuşan kaçırdığım mavişim 2 3 günde alışmıştı biraz daha ilgi ve elden yem yedirme yapın gelir hemen kafes dışında,2 metreye koymaya gerek yok orda hem size uzak hemde sıcak olur çok hassassınız benim gibi, birde üstünü örtüyorsunuz kanaklarına baktınızmı havalar sıcak gidiyor açmışmı kanatları bunalmışmı nerde oturuyorsunuz bilmiyorum iklimi nasıldır?belki arkadaşında moreli bozuktur yaw oda bizim gibidir belkide her soruna cvp yazdım önemseyerekbu işi seviyoruz ve hobi olarak yapıyoruz
Sensin sensin .... sanki kafesin boyasını ben yoldum ... senin kafesde zamanla öyle olacak... Daha bilgili ve Tecrübeli olsaydın burda bu sohbeti bile yapmazdık...Daha önce de kuş besledim kardeş bir sıkıntı yaşamadım ışıktan dolayı sadece merakımdan sordum kuşlar hakkında senden daha bilgili daha tecrübeli olduğuma eminim ve senden daha iyi baktığıma da eminim en azından paslı-boyalı ufacık bir kafeste 2 kuş beslemiyorum defalarca zararlı olduğu söylenen ballı kraker vermiyorum kuşlara senin gibi en iyi kafes ortamını sağlıyorum ve en doğru gıdayı veriyorum kuşa deneme tahtası olarak kullanmak ne alaka ? dalga geçer gibi soru sormak ne alaka ? gereksiz gereksiz abartıp agresifleşip insanların sinirini bozma
hadi hadi defol git yol al konumdanSensin sensin .... sanki kafesin boyasını ben yoldum ... senin kafesde zamanla öyle olacak... Daha bilgili ve Tecrübeli olsaydın burda bu sohbeti bile yapmazdık...
Kardeşim boş yapma. Eleman gayet haklı. Madem o kadar kuş ustasının en basit sorulardan birini buraya neden soruyorsun. Bu canlılarda hayvan. Doğada yaşaması gerekirken alıp 4 duvar içine koyuyorsunuz. Sırf sana cevap yazmak için üye oldum. Kuşa kendi odasını vermiceksen alma kardeşim. Bunlar oyuncak değil. Yemek ihtiyaçlari var. SESSİZ VE IŞIKSIZ bir yerde günde 9, 10 saat uyku gibi. Muhabbet kuşlarina yapılan bu eziyetten bıktım.Daha önce de kuş besledim kardeş bir sıkıntı yaşamadım ışıktan dolayı sadece merakımdan sordum kuşlar hakkında senden daha bilgili daha tecrübeli olduğuma eminim ve senden daha iyi baktığıma da eminim en azından paslı-boyalı ufacık bir kafeste 2 kuş beslemiyorum defalarca zararlı olduğu söylenen ballı kraker vermiyorum kuşlara senin gibi en iyi kafes ortamını sağlıyorum ve en doğru gıdayı veriyorum kuşa deneme tahtası olarak kullanmak ne alaka ? dalga geçer gibi soru sormak ne alaka ? gereksiz gereksiz abartıp agresifleşip insanların sinirini bozma
Haklısın kardeşim. Yanında ses yapan hayvan uyanır. Yanında ışık açarsan uyanır. Kardeşim biz de hayvanı. YanindaHayvanların uyku düzeni insanların ki gibi mi sanıyorsun.... Muhabbet kuşları en fazla 10 yıl yaşarlar ve uyku onların en büyük ilacıdır. Sen eğer uyku düzenini bozarsan çok yaşamaz. Hayvanları deneme tahtası olarak kullanmayın dalga geçer gibi sorularda sormayın. Almadan önce adam gibi araştırın öyle alın bakın... Yeter artık ...