Evet anlaşıyorlar Ama Erkek ayak attığı zaman dişi erkeği dövüyor.Dişinin ceresinde ufak bir koyulaşma var, ya kızgınlıktan çıkmış ya da kızışmaya başlıyor. İkisi de yetişkin, eğer anlaşıyorlarsa hazır olduklarında çiftleşeceklerdir
meraba size bir sorum olacak bilgi verırseniz sevinırım benim erkek kuşum vardı yanına dişi aldım25oluyo ikigündür heralde azına yem veriyo ve bizim oğlan. Öpüyor acaba annaştılarmı sizce. Birde bizimki kur yapıyor dişiye. Dişide erkeğin. Yanına geldimmi kaçıyor bana bilgi verirmisiniz teşekkür ederimDişinin ceresinde ufak bir koyulaşma var, ya kızgınlıktan çıkmış ya da kızışmaya başlıyor. İkisi de yetişkin, eğer anlaşıyorlarsa hazır olduklarında çiftleşeceklerdir
Birde kuşların kızıştıgını nasıl anlarım neler yaparlarDişi hazır değildir. Sabırlı olmalısınız
Erkek zaten hareketlerinden belli eder. Dişinin yanına gidip üzeeine ayak atmaya çalışır. Dişide en önemli belirti, cere renginin koyulaşmasıdır. Eğer erkeğin yanına gidip eğiliyor, erkeğin üzerine çıkmasını bekliyorsa çiftleşmek istiyor demektir.
Aklıma ilk gelen psikolojik sorunlar. Eğer erkek uzun süre tek başına bakılmış, kendi türüyle iletişim kurmamışsa böyle sorunlar olabiliyor. Aslında sorunuzu sorarken her türlü bilgiyi verseniz daha sağlıklı şekilde yardım etmeye çalışabiliriz. Ne kadar zamandır sizinle birlikte oldukları, aldığınız kişinin size verdiği bilgiler ve yaşları, hareket ve davranış biçimleri gibi.
Cevap yazarken resim yükle butonuna basarak dosya seçip yüklemesini bir süre bekledikten sonra resminiz mesaja eklenmiş olur.gönderi de resimler görünmüyor ve bir türlü de görünür hale getiremedim. kuşların resimlerini nasıl yükleyebilirim???
Bir ay çok kısa bir süre, ortama alışmaları neredeyse bu kadar sürer. Yavru almak istiyorsanız, hazır çift yerine güvenilir iki farklı üreticiden yavru alıp, henüz küçükken eş yapmanız daha doğru olur.merhaba 1 ayı aşkın süredir bu iki kuşa sahibim daha önce 2 tane vardı ama hiç birbirleri ile uyumu yoktu. bu ikisini aldım. aldığım yer bunlar ile bir kez yavru almış sende alırsın dedi ama 1 aydır yavruluk sürekli duruyor bir hareketlilik yok. sizce dişide kızışma var mı? yavru almak için ne önerirsiniz???
teşekkür ederim.
![]()
file:///var/folders/90/jsj_0s7n7dqcr374bmsgs7v40000gn/T/IMG_1979.jpgfile:///var/folders/90/jsj_0s7n7dqcr374bmsgs7v40000gn/T/IMG_1981%202.jpg
Bir ay çok kısa bir süre, ortama alışmaları neredeyse bu kadar sürer. Yavru almak istiyorsanız, hazır çift yerine güvenilir iki farklı üreticiden yavru alıp, henüz küçükken eş yapmanız daha doğru olur.
Kusura bakmayın ama aldığınız yer sizi kandırmış. Dişi henüz yavru yapacak olgunlukta değil ve sağlıksız görünüyor. Sanırım cerede mantar var. Mantar kremi alıp ceresine bolca sürün.merhaba 1 ayı aşkın süredir bu iki kuşa sahibim daha önce 2 tane vardı ama hiç birbirleri ile uyumu yoktu. bu ikisini aldım. aldığım yer bunlar ile bir kez yavru almış sende alırsın dedi ama 1 aydır yavruluk sürekli duruyor bir hareketlilik yok. sizce dişide kızışma var mı? yavru almak için ne önerirsiniz???
teşekkür ederim.
![]()
file:///var/folders/90/jsj_0s7n7dqcr374bmsgs7v40000gn/T/IMG_1979.jpgfile:///var/folders/90/jsj_0s7n7dqcr374bmsgs7v40000gn/T/IMG_1981%202.jpg
mantar kremi alıp ceresine sürme dışında yapacağım bir şey var mı? sirke suyu veya başka ??Kusura bakmayın ama aldığınız yer sizi kandırmış. Dişi henüz yavru yapacak olgunlukta değil ve sağlıksız görünüyor. Sanırım cerede mantar var. Mantar kremi alıp ceresine bolca sürün.