Muhabbet kuşu arkasında şişlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sansli_S
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sansli_S

Yeni Üye
Muhabbet kuşumuzun arkasında bir şişlik oluştu. Yağ bezesinin olduğu kısmın hemen dibinde yaşı 6-7 civarında. Sürekli iltihaplanıyor, yıkadığımız zaman biraz iltihap akıyor. Kuş biraz rahatlıyor. Kendisi de didikliyor yara yapıyor.

@Selçuk YÜKSEL

Neem yağı alın başka bir sıvı yapla ( kantaron, hindistan cevizi hatta zeytin yağı bile olur ) yarı yarıya seyrelterek günde 2-3 kez sürün. Ayrıca doksisiklin, amoksisilin veya enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotik başlamalısınız.
Ayrıca, omega 3 veya kirill yağı alıp günde 1 damla içirin.

Neem yağı alın başka bir sıvı yapla ( kantaron, hindistan cevizi hatta zeytin yağı bile olur ) yarı yarıya seyrelterek günde 2-3 kez sürün. Ayrıca doksisiklin, amoksisilin veya enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotik başlamalısınız.
Ayrıca, omega 3 veya kirill yağı alıp günde 1 damla içirin.
cerrahi müdahele gerekir mi? anestezi konusunda kesin konuşmuyorlar. ayrıca çok uçuk fiyat çeken veterinerler oldu. 15 bin tl gibi.

Benim dediğimi yapın düzelmezse ameliyat düşünülür.

50 ml suya 8 damla katın ilaçtan. Denflor da alın. Probiyotik var mı elinizde ?

İçinde tüy varsa onun alınması gerekir.. Aslında basit bir operasyondur.

Hocam en başta antibiyotik kullanılıp oradaki enfeksiyon kurutulmalı. Ve neem ile hem dıştan antibiyotik etki hemde cildi nemlendirme ile devam edilmeli..

Yağ bezi tümörü olabilir ya da tüy kisti. Her ikisinde de cerrahi operasyon gerekebilir. Öyle aşırı pahalı bir işlemi yok. Kuşlardan anlayan başarılı bir hekimle görüşün. Anestezi risklidir evet ama ameliyat olan ve yaşayan iyileşen kuşlar var. Önemli olan iyi başarılı bir veteriner bulmak,kuşlardan anlayan.

Eğer tüy kisti ise içinin temizlenmesi lazım. Eğer tümör ise alınması lazım.
Eğer bunlardan bağımsız bir apse yani çıban ise,içinin temizlenmesi ve çıban kurutulmalı.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz,kuşlardan anlayan veterinerlerle mi konuşuyorsunuz?
Her veterinere kuş muayene ettirilmez bunu söyleyeyim,çünkü birçoğu kuşlar hakkında yetersiz bilgiye sahip. Kuşlardan anlayan veteriner çok yok.

önce enfeksiyonu kurutup mu cerrahi müdahele önerirsiniz? yoksa direkt veterinere gitmeyi mi
Önce enfeksiyonu kurutun. Veterinerin işi de kolaylaşır. Şuan gitseniz antibiyotik yazıp geri gönderme ihtimali de var.

Önce enfeksiyonu kurutun. Veterinerin işi de kolaylaşır. Şuan gitseniz antibiyotik yazıp geri gönderme ihtimali de var.
peki enfeksiyon kurusa içinceki tüy dışarı çıkarsa sorun çözülmüş olur mu? ya da veteriner sonradan da antibiyotik yazsa kuşa fazla gelir mi

peki enfeksiyon kurusa içinceki tüy dışarı çıkarsa sorun çözülmüş olur mu? ya da veteriner sonradan da antibiyotik yazsa kuşa fazla gelir mi
Kurusa ve tüyü de bilen biri çıkarsa. Birkaç gün daha antibiyotik kullanılır ve tedavi sonlanmış olur.

Kuruyana kadar ortalama 7 gün

Kuruyana kadar ortalama 7 gün
hocam veterinere götürdüm. solunumuyla ilgili problem var, zor nefes alıyor dedi. zaten bir hırıltı sesi duyuyordum son zamanlarda. vitamin ve antibiyotik başladı. her gün ağızdan 1 damla antibiyotik vereceğiz. sanırım baytril yazdı. şırıngayla verdi. arkasındaki kist içinse öncelik solunum dedi.

hocam veterinere götürdüm. solunumuyla ilgili problem var, zor nefes alıyor dedi. zaten bir hırıltı sesi duyuyordum son zamanlarda. vitamin ve antibiyotik başladı. her gün ağızdan 1 damla antibiyotik vereceğiz. sanırım baytril yazdı. şırıngayla verdi. arkasındaki kist içinse öncelik solunum dedi.
Baytril yaraya da etki eder zaten. 3 gün sabaha akşam birer damla sonrasında günde bir damla şeklinde ilerleyin bana kalırsa..

Geri