Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. 2,5 aylık erkek diye satın aldık ama netteki cere rengi ve kafa çizgileri ile alakalı yazılardan tam emin olamadım. Deneyimli kullanıcılardan yaşı ve cinsiyeti ile alakalı yardım rica ediyorum. Daha önce dişi muhabbet kuşu besledim ama öldü maalesef. Bu sefer erkek beslemek istedim.Eğer bu dişiyse değiştireceğim. O yüzden tahmini değil de kesin emin olanlar cevap yazarsa çok memnun olurum.

8G1Mbq.jpg
HXqPYTf.jpg
HJYlTqDwto-W.jpg
Yüzü önden görünecek şekilde yakından çekin paylaşın,flaşsız.

Yaşı 3-4 ay denebilir evet. Ama cinsiyeti konusunda resimlere göre dişiyi andırıyor. Yine de net bir resim daha paylaşın.

Erkek gibi ama sarı ışıktan mıdır filtre mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama sabah gün ışığında yeniden çekim yapıp paylaşın net olsun.
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Yok ne flaş ne filtre hiç bir şey kullanmadan çektim ama dediğiniz gibi karanlıkta oda ışığında yanıltıcı olabilir. Gündüz maalesef işteyim. Eve geldiğimde aydınlık olursa çekip atacağım.

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Yok ne flaş ne filtre hiç bir şey kullanmadan çektim ama dediğiniz gibi karanlıkta oda ışığında yanıltıcı olabilir. Gündüz maalesef işteyim. Eve geldiğimde aydınlık olursa çekip atacağım.
Işık çekimi etkiliyor evet. İlk attığınızda dişi,son attığınız fotoda erkeğe benziyor. Netleştirmek adına daha keskin hd(net) olmalı foto ve yakın çekim olmalı,gün ışığında daha iyi anlaşılır. Bazı kuşların ceresi tam pembe olur mesela,tak diye anlaşılır. Ama bazı kuşların ceresi karmaşık zorlayıcı olabiliyor. Yanlış bir şey dememek için sabah foto paylaşmanız iyi olur. Ya da sarı ışık olmayan bir yerde çekin

Geri