Muhabbet Kuşu Göz Çevresi Tüy Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mckr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mantar olduğu kesin yani. Travacort kreme devam edin en az 3 gün sabah akşam sürün. Duruma göre 5 güne kadar çıkarılabilir, yara iyileşene kadar sürün yani. Ama gözüne gelmemesine dikkat ediniz.

Ense damlası olarak veterinerden sonu mec mac ile biten ivermectin etken maddeli ilaç alın. Zimec olabilir ivomec olabilir. Şırıngaya 5 damla çektirip almanız bile baya yeterli olur.
Kuşun ense tüylerini aralayıp ense derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın,15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha,bitti. Banyo yaptırmayın ilaç sonrası ilacın etki etmesi için.
Geriye kalan ilacı da şırınganın ağzını kapatıp buzdolabının rafında saklayabilirsiniz. 6 ay sonra aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Mantar bulaşıcıdır bu arada. Tedavi bitimine yakın birkaç gün önce her şeyi dezenfekte ediniz. Kafes,yem kabı ve su kabı,tünek,oyuncaklar vs. Virkon s kullanabilirsiniz. Veyahut çamaşır suyu ile yıkayın lakin aşındırabilir. Ya da veterinerden ekipmanları dezenfekte etmek için geniş spektrumlu dezenfektan alabilirsiniz.
Teşekkürler hocam, dediklerinizi uygulayacağım. Kuşun iyileştiğini görmek insanı mutlu ediyor. Destekleriniz için sağolun.

Merhaba son durumu yazayım, süreci okuyanlara da faydalı olur. 1 haftadır denflor ve mikostatini birlikte veriyorum. Kusma hareketi kayboldu diyebilirim. Mantar teşhisi ve mikostatin tedavisi işe yaradı denilebilir. Yüzündeki mantarda da travacort hızlı etki gösterdi.

Dünden beridir ciddi ishali var, altına koyduğum peçete kısa sürede su dökülmüş gibi oluyor. Bugün itibariyle ilaçları kestim. Probiyotike devam etmem ishale faydalı olur mu?

Parazit ilacını veterinerde bi kaç gün sonra yaptıtabileceğim, henüz yaptırmadım.

Dışkı resmi paylaşır mısınız?
Merhaba son durumu yazayım, süreci okuyanlara da faydalı olur. 1 haftadır denflor ve mikostatini birlikte veriyorum. Kusma hareketi kayboldu diyebilirim. Mantar teşhisi ve mikostatin tedavisi işe yaradı denilebilir. Yüzündeki mantarda da travacort hızlı etki gösterdi.

Dünden beridir ciddi ishali var, altına koyduğum peçete kısa sürede su dökülmüş gibi oluyor. Bugün itibariyle ilaçları kestim. Probiyotike devam etmem ishale faydalı olur mu?

Parazit ilacını veterinerde bi kaç gün sonra yaptıtabileceğim, henüz yaptırmadım.

İlaç işe yaramış diyorsanız neden kesmeyi düşünüyorsunuz? Bence devam edin ilaca ve ilaçla birlikte denflor ve başka probiyotiğiniz varsa ondan da verin.

İlaç işe yaramış diyorsanız neden kesmeyi düşünüyorsunuz? Bence devam edin ilaca ve ilaçla birlikte denflor ve başka probiyotiğiniz varsa ondan da verin.
Mikostatin ishale sebep olur mu hocam? Daha önce görmediğim kadar su var dışkısında. İlgisi yok diyorsanız devam edeyim.

Antibiyotik ve anti fungal İlaçların hepsi ishal ve benzeri etki yapar. İshal yapıyor diye tedaviden vaz grçeceksek tamam kesin ama mantıklı olmayacaktır tabiki. Ölsün ama ishal olmasın mı diyelim?

Mikostatin ishale sebep olur mu hocam? Daha önce görmediğim kadar su var dışkısında. İlgisi yok diyorsanız devam edeyim.
Mantar ishal yapar. Sindirim sistemini göçertir. Tedaviyi eksiksiz tamamlayın.

Buraya sık sık gelişmeleri görselle beraber paylaşırsanız iyi olur. Mantar enfeksiyonu varken başka hastalık da ortaya çıkabilir fırsatçı patojen

Yüzündeki göz altı mantarı travacortla geçti. Mikostatin ve denflora devam ediyorum kursak için. Yutkunma hareketi de kalmadı.

Son 3 4 gündür ishal sorunu var. Normalden çok fazla su içiyor. Doğal olarak dışkısı da çok sulu ve daha sık. Tedavide yaklaşık 10.gün. Bugün ara ara kanatlarında titreme hissettim. Ev sıcak olmasına rağmen üşüyor gibi. Hareketli, durgunluk yok.

Yüzündeki göz altı mantarı travacortla geçti. Mikostatin ve denflora devam ediyorum kursak için. Yutkunma hareketi de kalmadı.

Son 3 4 gündür ishal sorunu var. Normalden çok fazla su içiyor. Doğal olarak dışkısı da çok sulu ve daha sık. Tedavide yaklaşık 10.gün. Bugün ara ara kanatlarında titreme hissettim. Ev sıcak olmasına rağmen üşüyor gibi. Hareketli, durgunluk yok.

Dışkılarda toparlanma,kusmanın öğürmenin kesilmesi,ağzıda dışkıda koku olmaması,iştahın düzelmesi,kurumanın (zayıflamanın) durması gibi belirtiler, mantarın iyileştiğine işarettir. Bunları takip ediniz. Eğer dışkı halen düzelmez ise ve daha da kötüleşirse tamamen ishal olursa,yemekten kesilirse,zayıflama varsa,kuşta megabakteri olabilir.
O yüzden takip önemli. Olumlu gelişme olup olmadığını iyi gözlemleyin. Gün içerisinde birkaç kere kilo takibi de yapmanızı öneririm.

Dediğim gibi net değil. Megabakteri de olabilir,onun ilacı başkadır.
Bugün gelişmeleri yazınız mutlaka akşama doğru

Durum dünle aynı, iştahı sanki daha arttı gibi, yeme daha çok iniyor. Suyu da eskiye göre daha fazla içiyor. İshal durumu aynı şekilde devam ediyor. Sık dışkılıyor ve çok sulu. Durgunluk veya halsizlik yok.

Durum dünle aynı, iştahı sanki daha arttı gibi, yeme daha çok iniyor. Suyu da eskiye göre daha fazla içiyor. İshal durumu aynı şekilde devam ediyor. Sık dışkılıyor ve çok sulu. Durgunluk veya halsizlik yok.
Polifaji olmuş olabilir yani açlık hissi ve bundan dolayı sık sık yeme inme. Kuşta megabakteri olabilir. İlaca rağmen sulu dışkılama (bildiğin su gibi) ise ve zayıflama varsa kuşta megabakteri var tahminen.
Veterinerden bulabilirseniz ampotericin b alın seyreltilmiş.
Selçuk beye de soralım, @Selçuk YÜKSEL
Ne kadar alması yeterli olur

Yem yediğinden emin misiniz? Kontrol edin yem kabını. Yem kabukları var mı?
Ve kursağını da kontrol edin şişlik var mı yani yem yemiş mi bakın.

Yem yediğinden emin misiniz? Kontrol edin yem kabını. Yem kabukları var mı?
Ve kursağını da kontrol edin şişlik var mı yani yem yemiş mi bakın.
Yem yiyor hocam, eskiye göre daha iştahlı. Kursağı şişkin.Ama ishal hala devam ediyor. Tedavi için 14 gün denmişti başta, 14 günü tamamlayayım mı? Veterinere götüreceğim de iş yoğunluğum fazla bu aralar.

Veterinerlerin büyük bir çoğunluğu kuşlardan anlamıyor. Anlamayan birine gitmeyin madem veterinere gidecekseniz.
Swap testi yaptırın. Sıradan bir veterinere de gidebilirsiniz egzotik hayvan kliniği bulamazsanız. En azından kuştan nasıl swap alınır bilen bir doktora gitmeniz de yeterli olur,kursaktan sürüntü alacak ve yeni yaptığı dışkısı inceleyecek

Geri